Τι είναι μια τηλεοράδα με LED Edge;

Ένας όρος που πιθανότατα θα ακούσετε όταν συγκρίνετε διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων είναι το "άκρη φωτισμένο LED". Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τους διάφορους τύπους τηλεοράσεων που διατίθενται σήμερα και την τεχνολογία τους. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές συχνά προωθούν τα πλεονεκτήματα μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας χωρίς να τις εξηγούν πλήρως και να τους δίνουν τα δικά τους επώνυμα ονόματα.

Πρώτον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες οι τηλεοράσεις LED είναι ένας τύπος τηλεόρασης LCD . το "LED" αναφέρεται μόνο στον τύπο πηγής φωτισμού που χρησιμοποιείται για τη φωτισμό των pixel LCD στην τηλεόραση. Η επιπλοκή ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι φωτισμού των εικονοστοιχείων. Οι δύο κύριες τεχνολογίες είναι άκρως φωτιζόμενες και πλήρεις.

Ένδειξη LED άκρου

Μια τηλεόραση που είναι άκρη-φωτισμένη είναι ένα μοντέλο στο οποίο τα LED που φωτίζουν τα εικονοστοιχεία LCD βρίσκονται μόνο κατά μήκος των άκρων του σετ. Αυτές οι λυχνίες LED βλέπουν προς τα μέσα προς την οθόνη για να την φωτίζουν.

Αυτό επιτρέπει σε αυτά τα μοντέλα να είναι πολύ λεπτότερα και ελαφρύτερα. Κάνουν αυτό με το ήπιο κόστος κάποιας ποιότητας εικόνας - ειδικά στην περιοχή των μαύρων επιπέδων. Οι μαύρες περιοχές της εικόνας, όπως σε μια νυχτερινή σκηνή όπου εμφανίζεται το σκοτάδι, δεν είναι αληθινά μαύρες, αλλά θεωρούνται περισσότερο σαν ένα πολύ σκούρο γκρι επειδή ο φωτισμός έρχεται από την άκρη και φωτίζει λίγο περισσότερο τις σκοτεινές περιοχές.

Σε ορισμένα μοντέλα LED με χαμηλότερη ακρίβεια, η ομοιόμορφη ποιότητα εικόνας μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Επειδή οι λυχνίες LED βρίσκονται κατά μήκος των άκρων του πίνακα, καθώς πλησιάζετε στο μέσο της οθόνης, η ποιότητα μειώνεται επειδή μια ομοιόμορφη ποσότητα φωτισμού δεν φτάνει στα pixels που βρίσκονται πιο μακριά από τις άκρες. Και πάλι, αυτό είναι πιο αισθητό κατά τη διάρκεια σκηνές του σκότους? το μαύρο κατά μήκος των άκρων της οθόνης είναι πιο γκρίζο από το μαύρο (και οι γωνίες μπορεί να φαίνονται να έχουν σχεδόν φωτεινή ποιότητα φωτισμού που προέρχεται από τις γωνίες).

LED πλήρους σειράς

Η LED πλήρους σειράς αναφέρεται σε τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν πλήρες πίνακα LED για να φωτίζουν τα εικονοστοιχεία. Τα περισσότερα από αυτά τα σετ έχουν επίσης τοπική μείωση, πράγμα που σημαίνει ότι οι λυχνίες LED μπορεί να είναι αχνό σε διάφορες περιοχές του πίνακα, ενώ άλλες περιοχές δεν είναι. Αυτό βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων μαύρου χρώματος, τα οποία φαίνονται πιο κοντά στο μαύρο από ένα σκούρο γκρι.

Οι τηλεοράσεις πλήρους σειράς είναι γενικά παχύτερες και βαρύτερες από τα μοντέλα με άκρη.

Πλήκτρο LED Edge-Lit Versus Πλήρης Array

Γενικά, η πλήρης σειρά LED θεωρείται ανώτερη τεχνολογία όταν πρόκειται για την ποιότητα της εικόνας, αλλά τα ακουστικά σύνολα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: το βάθος. Οι τηλεοράσεις οδηγήσεων με άκρη μπορούν να είναι πολύ λεπτότερες από αυτές που φωτίζονται είτε με ένα πλήρες πάνελ LED είτε με έναν παραδοσιακό λαμπτήρα φθορισμού (χωρίς LED). Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα από τα εξαιρετικά λεπτά σετ που βλέπετε στα καταστήματα θα είναι άναμμα.

Ποια τεχνολογία είναι κατάλληλη για εσάς; Αυτό εξαρτάται από το τι θέλετε.

Εάν αναζητάτε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας, είναι πολύ πιθανό να την βρείτε σε οθόνη LED πλήρους σειράς με τοπική μείωση. Εάν ανησυχείτε πρωτίστως για την εμφάνιση της τηλεόρασης και θέλετε ένα σετ που είναι εξαιρετικά λεπτό, το άκρως φωτισμένο είναι το στυλ που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.