Πώς να αφαιρέσετε ένα παιδί από την κατανομή της οικογένειας

01 από 04

Πώς να αφαιρέσετε ένα παιδί από την κατανομή της οικογένειας

πιστωτική εικόνα: Fabrice LEROUGE / ONOKY / Getty Images

Η Κοινή χρήση οικογένειας είναι το χαρακτηριστικό του iOS που επιτρέπει στις οικογένειες να μοιράζονται τις αγορές iTunes και του App Store χωρίς να χρειάζεται να τους πληρώνουν πολλές φορές. Είναι βολικό, χρήσιμο και πολύ εύκολο στη δημιουργία και συντήρηση. Εκτός από όταν πρόκειται για ένα πράγμα: την αφαίρεση παιδιών από την κατανομή των οικογενειών.

Σε ένα σενάριο, η Apple έχει κάνει πολύ δύσκολο - αλλά όχι αδύνατο - να τερματίσει την Οικογένεια για μερικά παιδιά.

02 από 04

Αφαίρεση παιδιών 13 και παλαιότερων από την κατανομή των οικογενειών

Δεν υπάρχουν προβλήματα εδώ. Το καλό νέο είναι ότι τα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω που περιλαμβάνονται στην ομάδα Family Sharing μπορούν να αφαιρεθούν πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να τα καταργήσετε όπως θα κάνατε να καταργήσετε οποιονδήποτε άλλο χρήστη .

03 του 04

Κατάργηση παιδιών 13 και Κάτω από την κατανομή των οικογενειών

Εδώ είναι τα πράγματα που περιπλέκονται. Η Apple δεν σας επιτρέπει να αφαιρέσετε ένα παιδί ηλικίας κάτω των 13 ετών από την Κοινή χρήση Οικογένειας (στις ΗΠΑ Η ηλικία είναι διαφορετική σε άλλες χώρες). Μόλις τα προσθέσετε, είναι εκεί για να μείνουν - μέχρι να φτάσουν τουλάχιστον 13.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ξεκινήσει την Κοινή χρήση οικογένειας και έχετε προσθέσει ένα παιδί κάτω των 13 ετών, δεν μπορείτε να τα καταργήσετε μόνοι σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να διαλύσετε ολόκληρη την ομάδα κοινής χρήσης οικογένειας και να ξεκινήσετε ξανά.

Εναλλακτικά, υπάρχουν δύο τρόποι εξόδου από αυτήν την κατάσταση:

  1. Μεταφορά του παιδιού σε άλλη οικογένεια. Αφού προσθέσετε ένα παιδί κάτω των 13 ετών στην Κοινή χρήση οικογένειας, δεν μπορείτε να τα διαγράψετε, αλλά μπορείτε να τα μεταφέρετε σε άλλη ομάδα κοινής οικογένειας. Για να γίνει αυτό, ο διοργανωτής μιας άλλης ομάδας κοινής οικογένειας χρειάζεται απλώς να καλέσει το παιδί να συμμετάσχει στην ομάδα του. Μάθετε πώς μπορείτε να προσκαλέσετε τους χρήστες στην Κοινή χρήση οικογένειας στο βήμα 3 του τρόπου ρύθμισης της κοινής χρήσης για το iPhone και το iTunes .


    Ο διοργανωτής της ομάδας σας θα λάβει μια ειδοποίηση που θα του ζητήσει να εγκρίνει τη μεταφορά και, αν το κάνει, το παιδί θα μεταφερθεί στην άλλη ομάδα. Έτσι, ο λογαριασμός κοινής χρήσης του παιδιού δεν θα διαγραφεί πραγματικά, αλλά δεν θα είναι πλέον η ευθύνη σας.
  2. Καλώντας την Apple. Εάν η μεταφορά ενός παιδιού σε άλλη ομάδα κοινής χρήσης οικογένειας δεν είναι επιλογή, θα πρέπει να καλέσετε την Apple. Ενώ η Apple δεν σας δίνει έναν τρόπο να αφαιρέσετε ένα παιδί από το Family Sharing χρησιμοποιώντας λογισμικό, η εταιρεία κατανοεί την κατάσταση και μπορεί να σας βοηθήσει.


    Καλέστε το 1-800-MY-APPLE και μιλήστε σε κάποιον που μπορεί να προσφέρει υποστήριξη για το iCloud. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα κατάλληλα εργαλεία χρήσιμα: τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το λογαριασμό του παιδιού που θέλετε να καταργήσετε και το iPhone, το iPad ή το Mac, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Η υποστήριξη Apple θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία αφαίρεσης του παιδιού, αν και η επίσημη αφαίρεση μπορεί να διαρκέσει έως 7 ημέρες.

04 του 04

Αφού το παιδί αφαιρεθεί από την κατανομή της οικογένειας

Μόλις αφαιρεθεί το παιδί από την ομάδα Κοινόχρηστης Οικογένειας, όλο το περιεχόμενο που κατέβαλε στη συσκευή του από άλλους χρήστες κοινής χρήσης οικογένειας δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο. Θα παραμείνει στη συσκευή τους μέχρι να διαγραφεί ή να εξαγοραστεί. Οποιοδήποτε περιεχόμενο μοιράζεται από το συγκεκριμένο παιδί στην οικογενειακή ομάδα και δεν είναι πλέον μέρος του, γίνεται απρόσιτο για άλλους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο.