Πώς να αφαιρέσετε αντικείμενα από φωτογραφίες με Photoshop Elements

01 από 05

Αφαίρεση αντικειμένων από φωτογραφίες σε Photoshop Elements

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Μερικές φορές δεν παρατηρούμε ότι αντικείμενα βρίσκονται στους οραματιστές μας μέχρι να ανοίξουμε αργότερα τη φωτογραφία στους υπολογιστές μας. Όταν συμβαίνει αυτό, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για γραμμές μεταφοράς ενέργειας, πρέπει να αφαιρέσουμε τις αποσπάσεις από τις φωτογραφίες μας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό στο Photoshop Elements. Αυτό το σεμινάριο θα καλύψει το εργαλείο κλωνοποίησης, το σταγονόμετρο, και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του περιεχομένου.

Αυτός είναι ο Willie. Ο Willie είναι ένα μεγάλο άλογο με ακόμα μεγαλύτερη προσωπικότητα. Ένας από τους πολλούς κακούς του Willie είναι ο καφές και αφού πίνει καφέ τείνει να κολλήσει τη γλώσσα του έξω σε σας. Αυτό ήταν απλά μια διασκέδαση, ώθηση της στιγμής, πυροβόλησε και δεν έδωσα καμία προσοχή στις ρυθμίσεις της κάμεράς μου. Ως εκ τούτου, έπεσε με υπερβολικό βάθος πεδίου στη φωτογραφία και οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πίσω από τον Willie ήταν ακόμη ορατές. Όσο απομακρύνω γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος και πόλους, πρόκειται να αφαιρέσω και το συρματόπλεγμα.

Σημείωση του συντάκτη:

Η τρέχουσα έκδοση των στοιχείων είναι το Photoshop Elements 15. Τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το σεμινάριο εξακολουθούν να ισχύουν.

02 του 05

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο κλωνοποίησης για την κατάργηση αντικειμένων στα στοιχεία του Photoshop

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Το εργαλείο αφαίρεσης πρωτεύοντος αντικειμένου για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το εργαλείο κλωνοποίησης . Αυτό σας επιτρέπει να αντιγράψετε ένα κομμάτι της φωτογραφίας σας και να το επικολλήσετε σε ένα άλλο κομμάτι της φωτογραφίας σας. Ο κλώνος είναι γενικά η καλύτερη επιλογή σας όταν έχετε μια πολύπλοκη περιοχή για να αλλάξετε.

Στην φωτογραφία του παραδείγματος χρησιμοποιώ κλώνο για να αφαιρέσω το συρματοπλέτα πάνω από το χόρτο και μεταξύ του χαλιού και του προσώπου του Willie. Χρησιμοποιώ επίσης τον κλώνο για να αφαιρέσω τον πόλο ισχύος ακριβώς δίπλα στο αυτί του.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κλωνοποίησης, κάντε κλικ στο εικονίδιο του εργαλείου κλωνοποίησης. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε το σημείο που θέλετε να αντιγράψετε. Κάντε αυτό κάνοντας το δρομέα πάνω από την επιθυμητή θέση και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού . Τώρα θα δείτε την αντιγραμμένη περιοχή να επιπλέει ως προεπισκόπηση σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα της οθόνης που μετακινείτε τον κέρσορα πάνω σας.

Πριν να επικολλήσετε αυτή τη νέα περιοχή, ανατρέξτε στη γραμμή μενού του εργαλείου κλωνισμού και προσαρμόστε τον τύπο της βούρτσας σε ένα με ωραία ασαφή άκρη (για να βοηθήσετε στην ανάμειξη) και αλλάξτε το μέγεθος του βουρτσάκι σας σε ένα κατάλληλο για την περιοχή που αντικαθιστάτε. Λάβετε υπόψη ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ένα καλό μίγμα είναι συνήθως να χρησιμοποιείτε μικρά εγκεφαλικά επεισόδια με το εργαλείο κλωνοποίησης και να επανατοποθετείτε περιοχές δειγματοληψίας όπως είναι απαραίτητο για την αποφυγή αιχμηρών γραμμών.

Όταν εργάζεστε σε μια στενή περιοχή, όπως δίπλα στο αυτί του Willie, είναι συχνά χρήσιμο να επιλέξετε μια περιοχή που πρέπει να προστατεύσετε και, στη συνέχεια, αντιστρέψτε την επιλογή. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αφήσετε τη βούρτσα κλώνος να επικαλύψει την μη επιλεγμένη περιοχή και δεν θα την επηρεάσει. Αφού κάνετε τη χονδρική κλωνοποίηση, μπορείτε να μετακινήσετε σε μικρότερο μέγεθος βούρτσας, να αφαιρέσετε την περιοχή επιλογής και να προσεγγίσετε προσεκτικά τις άκρες.

03 του 05

Χρησιμοποιώντας την Βούρτσα Ενημέρωσης Περιεχομένου για την Κατάργηση Αντικειμένων σε Photoshop Elements

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Το εργαλείο βούρτσας επούλωσης σημείου έχει μια υπέροχη ρύθμιση που ονομάζεται ευαισθητοποίηση περιεχομένου . Με αυτήν τη ρύθμιση, δεν επιλέγετε ένα σημείο για αντιγραφή, όπως κάνετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο κλωνοποίησης. Με αυτή τη ρύθμιση, το Photoshop Elements δοκιμάζει τη γύρω περιοχή και κάνει το έργο της αντιστοίχισης των επιλεγμένων περιοχών. Όταν λειτουργεί σωστά, είναι ένα fix fix. Ωστόσο, όπως όλοι οι αλγόριθμοι, δεν είναι τέλειος και μερικές φορές παίρνει τη θεραπεία θεαματικά λάθος.

Αυτό το εργαλείο είναι καλύτερο για περιοχές που περιβάλλονται από πολλά παρόμοια χρώματα και σχήματα. Όπως και στο συρματοπλέγματα που διασχίζουν το στήθος του Willie στην φωτογραφία του παραδείγματός μας και τα μικρά κομμάτια της ισχύος πόλο που δείχνουν μέσα από το δέντρο στην πίσω αριστερή πλευρά της φωτογραφίας.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο βούρτσας, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο του εργαλείου και, στη συνέχεια, ρυθμίστε το σχήμα / στυλ βούρτσας και το μέγεθος στη γραμμή μενού εργαλείων . Βεβαιωθείτε επίσης ότι σημειώνεται το περιεχόμενο που είναι ενήμερο . Στη συνέχεια, απλά κάντε κλικ και σύρετε στην περιοχή που χρειάζεστε για να "θεραπεύσετε". Θα δείτε ότι η επιλεγμένη περιοχή εμφανίζεται ως διαφανής γκρι περιοχή επιλογής.

Εργαστείτε σε μικρές περιοχές για να βελτιώσετε τις πιθανότητες των αλγορίθμων που εργάζονται πίσω από τις σκηνές να γεμίσουν σωστά και να θυμάστε ότι είναι πάντα εκεί αν χρειαστεί να ακυρώσετε μια θεραπεία και να προσπαθήσετε ξανά.

04 του 05

Χρησιμοποιώντας το σταγονόμετρο για την κατάργηση αντικειμένων στο Photoshop Elements

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Το τελευταίο πιο συνηθισμένο εργαλείο διόρθωσης είναι ο συνδυασμός του σταγονόμετρου και της βούρτσας . Αυτό το εργαλείο είναι ένα από τα πιο απλά σε λειτουργία, αλλά πραγματικά χρειάζεται κάποια πρακτική για να πάρει σωστά. Βασικά θα ζωγραφίσετε ένα συμπαγές χρώμα πάνω από ένα αντικείμενο που θέλετε να αφαιρέσετε. Εξαιτίας αυτού, αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα με μικρά αντικείμενα μπροστά από ένα συμπαγές χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, η κορυφή του πόλου πίσω από το κεφάλι του Willie, που είναι ελάχιστα ορατό στον ουρανό και στον άκρα αριστερό πόλο.

Επιλέξτε το σταγονόμετρο και κάντε κλικ στο χρώμα που θέλετε να βάψετε, γενικά πολύ κοντά στο αντικείμενο που θα αφαιρέσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πινέλο και ρυθμίστε το μέγεθος / σχήμα βουρτσίσματος / αδιαφάνεια στη γραμμή μενού βουρτσών . Για αυτή τη μέθοδο προτείνω μια χαμηλή αδιαφάνεια και αρκετές περάσματα να αναμειχθούν όσο πιο ομαλά γίνεται. Όπως και με άλλες μεθόδους, τα μικρά περάσματα τη φορά λειτουργούν καλύτερα. Μην ξεχάσετε να κάνετε μεγέθυνση στη φωτογραφία σας εάν χρειάζεστε μια καλύτερη εικόνα για το τι κάνετε.

05 του 05

Ολα τελείωσαν

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Αυτό είναι. Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία του παραδείγματός μας, ο Willie δεν έχει πλέον φράχτη μπροστά ή γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος και πόλους στο παρασκήνιο. Ανεξάρτητα από τη διαδικασία αφαίρεσης αγαπημένων αντικειμένων σας, θυμηθείτε ότι είναι πολύ συχνά ένας συνδυασμός τεχνικών που επιστρέφουν το καλύτερο αποτέλεσμα και ποτέ δεν φοβάστε να χτυπήσετε Control-Z (Command-Z σε Mac) και προσπαθήστε ξανά.