Ο εκτυπωτής AllForce WorkForce WF-7620 της Epson

Ένας πολυλειτουργικός εκτυπωτής μεγάλης διαμόρφωσης, έτοιμος για χρήση σε γραφείο

Περίπου ένα χρόνο πριν, σε μια ανασκόπηση πολλών πολυλειτουργικών εκτυπωτών (MFP) με βάση το PrecisionCore της Epson, συμπεριλαμβανομένου του αξιοσημείωτου WorkForce WF-7610 του All-in-One . Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, εκτός από το ότι ήταν ένας άριστος πλήρης επιχειρηματικός εκτυπωτής, ήταν ότι εκτυπώνει σελίδες μέχρι 13x19 ίντσες ή αυτό που ονομάζουμε "supertabloid" ή A3 +.

Ανεξάρτητα από αυτό που το αποκαλείτε, μια επιφάνεια 13x19 ιντσών είναι τεράστια - περισσότερο από το διπλάσιο του μεγέθους του τυποποιημένου χαρτιού 8,5x11 ιντσών. Είναι ένα εξαιρετικό μέγεθος για αφίσες και υπερμεγέθεις φύλλα, και πολλά άλλα. Εκτός από ένα ελαφρώς υψηλό κόστος ανά σελίδα, το μόνο πράγμα που πραγματικά δεν μας άρεσε για το WF-7610 ήταν ότι είχε μόνο ένα συρτάρι χαρτιού, το οποίο πραγματικά δεν είναι πρακτικό για έναν υπερμεγέθη εκτυπωτή εκτός αν σχεδιάζετε για να εκτυπώσετε μόνο σελίδες ευρείας μορφής, δηλαδή.

Η Epson, βέβαια, προσφέρει μια λύση στον εκτυπωτή WF-7620 $ 299.99, που ουσιαστικά είναι ίδιος για ευρεία μορφή, με πρόσθετη κασέτα χαρτιού 250 φύλλων κολλημένη στο κάτω μέρος, για (όταν συμπεριλαμβάνετε το δίσκο αντικατάστασης πίσω φύλλου 1) συνολικά 501 σελίδες από τρεις πηγές εισόδου, κάτι που δεν είναι κακό για ένα ψεκασμό μελάνης ευρείας μορφής των $ 300.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν υπερβολικά μεγάλο εκτυπωτή σελίδας, ο ίδιος ο εκτυπωτής πρέπει να είναι μεγάλος και σε απόσταση 22,3 ίντσες, 19,1 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, 16,5 ίντσες ψηλό και με βάρος 47 κιλών και 13 ουγγιές, ο WF-7620 δεν είναι αδύνατος ενός μηχανήματος. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα συνδέσετε στο δίκτυό σας μέσω Ethernet ή Wi-Fi και μπορείτε να τα συνδέσετε απευθείας σε ένα μόνο υπολογιστή μέσω USB, χρησιμοποιώντας έτσι ως προσωπικό εκτυπωτή, αλλά αυτό είναι πάρα πολύς εκτυπωτής για αυτό!

Ξεκινώντας με τον αυτόματο αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) και τον εκτυπωτή 35 φύλλων, διευκολύνοντας τη σάρωση, την αντιγραφή ή τη σάρωση εγγράφων πολλαπλών σελίδων διπλής όψης. Ή μπορείτε να εκτυπώσετε ή να σαρώσετε σε διάφορους τύπους καρτών μνήμης και μονάδων δίσκου USB.

Αυτά, καθώς και άλλοι τύποι λειτουργιών χωρίς υπολογιστή ή περιπατητή , συμπεριλαμβανομένων πολλών τύπων επιλογών συνδεσιμότητας για κινητά, διαμορφώνονται από την οθόνη αφής 4.3 ιντσών του WF-7620. Ορισμένες από τις επιλογές για κινητά περιλαμβάνουν άμεση πρόσβαση (από τον πίνακα ελέγχου) σε διάφορους ιστότοπους σύννεφων, όπως το Box, το Dropbox, το Evernote και το Google Drive. Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε από την κινητή συσκευή σας στο WF-7620 μέσω Wi-Fi Direct , ένα πρωτόκολλο που σχεδιάστηκε για να συνδεθεί ασύρματα χωρίς την παρουσία ασύρματου δρομολογητή.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Σε σύγκριση με τα μοντέλα WorkForce Pro της Epson, όπως το WorkForce Pro WF-4630 All-in-One , το WF-7620 είναι λίγο αργό, αλλά όχι πολύ. Όλα όσα έγραψα σε αυτό, ακόμα και ένα έγγραφο δύο όψεων, 100 σελίδων, εκτυπώθηκαν γρήγορα, καθώς και μερικά υπολογιστικά φύλλα 13x19 ιντσών. Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι καλή, όπως και η ποιότητα εκτύπωσης. Όχι μόνο οι σελίδες εγγράφων με ενσωματωμένες εικόνες και γραφικά εκτυπώνονται καλά, έτσι και οι αυτόνομες εικόνες και σχέδια. Στην πραγματικότητα, η ποιότητα εκτύπωσης ήταν ίδια με αυτή του WF-7610.

Το WF-7620 διαθέτει δύο συρτάρια χαρτιού 250 φύλλων και ένα δίσκο αντικατάστασης 1 φύλλου για εκτύπωση φακέλων, μορφών ή οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συρτάρια για να αυξήσετε το μέγεθος των εκτυπώσεων ή για να δώσετε στους χρήστες σας ευρύτερο φάσμα επιλογών χαρτιού.

Κόστος ανά σελίδα

Με μερικές πρόσφατες (και επερχόμενες) αλλαγές στην τεχνολογία αναλωσίμων εκτυπωτών, το κόστος χρήσης των εκτυπωτών μας φαίνεται να μειώνεται σταδιακά, αλλά πιθανώς όχι εγκαίρως για να βοηθήσουμε αυτόν τον εκτυπωτή. Ακόμα κι έτσι, καθώς οι εκτυπωτές μεσαίου μεγέθους χαμηλού κόστους πηγαίνουν, σε 3,2 σεντ για μονόχρωμα και 11,3 σεντς για το χρώμα, αυτό δεν είναι κακό - ειδικά όταν σκέφτεστε ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα ευρεία μορφή ή ειδικότητα εκτυπωτή, όχι επιχειρηματικό μηχάνημα μεγάλου όγκου. Από ό, τι γνωρίζω, αυτό είναι περίπου τόσο χαμηλό όσο γίνεται για έναν υπερταφλοειδή εκτυπωτή.

Συνολική αξιολόγηση

Το WorkForce WF-7620 AIO είναι απλά ένας εξαιρετικός εκτυπωτής γραφείου ευρείας μορφής. Περίοδος.