Ο συμπαγής εκτυπωτής All-in-One MFC-J650DW της Brother

Ένα AIO περιστασιακής χρήσης, το MFC-J650DW της Brother είναι συμπαγές και βολικό

Μία από τις πραγματικότητες για τους κατασκευαστές εκτυπωτών είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών εκεί έξω - οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές - που απλά δεν εκτυπώνουν πολύ συχνά. Πρέπει να εκτυπώνουν περιστασιακά, αρκετά συχνά ώστε να αισθάνονται δικαιολογημένα για την αγορά ενός εκτυπωτή, αλλά δεν μπορούν να εξορθολογούν πολύ για να το ξοδέψουν. Και, ομοίως, θέλουν το φθηνό τους all-in-one (εκτύπωση / σάρωση / αντιγραφή / φαξ) να εκτυπώνουν καλά, να είναι αρκετά γρήγοροι και ισχυροί στις λειτουργίες -

Εισαγάγετε τον κατάλογο των 129.99 δολαρίων MFC-J650DW της Brother, ο οποίος μειώθηκε στην τοποθεσία του Brother στο Web για $ 109.99 ενώ έγραψα αυτό.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Το MFC-J650DW, που αποτελεί μέρος της σειράς εργασίας Smart Series της σειράς Brother, παρέχει ένα αρκετά ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών με έμφαση στο λιγότερο - όταν πρόκειται για χωρητικότητα, δηλαδή. Στα 16,1 ίντσες απέναντι, 14,7 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, 7,1 ίντσες ψηλό και βάρος 19,6 κιλών, αυτό το AIO είναι πραγματικά συμπαγές. Για παράδειγμα, διαθέτει έναν αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) 20 σελίδων , έναν από τους μικρότερους διαθέσιμους και, δυστυχώς, δεν είναι ένας αυτοδιακόπτης ADF για την επεξεργασία πρωτοτύπων διπλής όψης, πολλαπλών σελίδων, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε σάρωση διπλής όψης ή η αντιγραφή θα απαιτήσει την αντικατάσταση των πρωτοτύπων με μη αυτόματο τρόπο.

Λειτουργίες χωρίς υπολογιστή ή με δυνατότητα περιπάτου , όπως αντιγραφή και αποστολή φαξ ή εκτύπωση ή σάρωση σε πολλούς διαφορετικούς τύπους συσκευών μνήμης, συμπεριλαμβανομένων των καρτών SD και των μονάδων δίσκου USB. Το PictBridge για εκτύπωση από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και μια σειρά από τοποθεσίες σύννεφων, συμπεριλαμβανομένων των Picasa, Google Drive, Box, Dropbox, Evernote, Flickr και Facebook. Αυτές και άλλες λειτουργίες κινητής συσκευής μπορούν να διαμορφωθούν μέσω του πίνακα ελέγχου, το οποίο είναι αγκυροβολημένο από μια οθόνη αφής 2,7 ιντσών για πλοήγηση και διαμόρφωση του εκτυπωτή.

Χειρισμός χαρτιού, απόδοση, ποιότητα εκτύπωσης

Το MFC-J650DW διαθέτει μόνο μία είσοδο εισόδου - ένα δίσκο 100 σελίδων για απλό χαρτί με ένα ένθετο φωτογραφίας 4 φύλλων 20 φύλλων 4χ6 που βρίσκεται μέσα στον κύριο δίσκο, επιτρέποντάς σας να μετακινείτε εμπρός και πίσω μεταξύ τυπικού χαρτιού και φωτογραφικού χαρτιού . Όσον αφορά τις επιδόσεις, κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου (και αυτών που έχω δει), το MFC-J650DW έρχεται σε μόλις 5 σελίδες ανά λεπτό (ppm), πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό για μια τόσο μικρή και φθηνή συσκευή.

Επίσης, η ποιότητα εκτύπωσης δεν είναι κακή. Στην πραγματικότητα, πήρα καλύτερες σελίδες εγγράφων και φωτογραφίες από αυτό το μικρό AIO από ό, τι έχω από άλλους πιο δαπανηρούς εκτυπωτές Brother - τουλάχιστον τόσο καλό όσο θα περίμενε κανείς από τις εκτυπώσεις φαρμάκων. Όσο για τα αντίγραφα και τις σαρώσεις μας, ως επί το πλείστον, φαίνονταν πολύ καλά, αλλά όχι χωρίς κάποια χειραγώγηση των παραμέτρων από το λογισμικό διασύνδεσης σάρωσης. Συνολικά, όμως, αυτός ο εκτυπωτής εκτελεί και εκτυπώνει καλά.

Κόστος ανά σελίδα

Η πιο απογοητευτική λειτουργία του εκτυπωτή είναι το κόστος ανά σελίδα . Όταν χρησιμοποιείτε τις δεξαμενές υψηλότερης απόδοσης (XL) της Brother, οι ασπρόμαυρες σελίδες κοστίζουν τα 4,2 σεντ το καθένα και οι έγχρωμες σελίδες περίπου 11,7 σεντ. Όπως και πολλοί βασικοί εκτυπωτές, ο Αδέρφης πωλεί αυτό το προϊόν σε χαμηλή τιμή και στη συνέχεια σας χτυπάει για το μελάνι. Κατά τη γνώμη μου, αν εκτυπώνετε περισσότερες από μερικές εκατοντάδες σελίδες κάθε μήνα, θα προτιμούσατε να αγοράσετε ένα μοντέλο υψηλότερου όγκου, όπως το MFC-5620DW, το οποίο ανήκει στο Brother $ 249.99 (MSRP) .

Εάν εκτυπώνετε πολύ, θα χαρούμε να το κάνετε. Για να κατανοήσετε πώς η επιλογή ενός εκτυπωτή με λάθος CPPs μπορεί να σας κοστίσει .

Τελικές σκέψεις

Το MFC-J650DW είναι ένας μικρός εκτυπωτής, αρκεί να μην χρειάζεται να εκτυπώσετε πολλά. Διαφορετικά, είναι απλά πάρα πολύ ακριβό να το χρησιμοποιήσετε. Αλλά τότε αυτό είναι το δίλημμα για όλα αυτά τα AIO entry-level? είναι μόνο καλές αξίες εάν, όπως τα μετρημένα λεπτά του κινητού τηλεφώνου σας, δεν εκτυπώνετε ή αντιγράφετε πάρα πολύ. Η σάρωση και η αποστολή με φαξ, από την άλλη πλευρά, είναι δωρεάν.