Χρησιμοποιήστε την επιλογή Mac Mail BCC για να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ομάδες

Προστατέψτε την ιδιωτικότητα μιας ομάδας με το πεδίο BCC στο Mail

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ομάδα συναδέλφων, η ιδιωτικότητα δεν είναι συνήθως ένα πρόβλημα. Όλοι εργάζεστε μαζί, έτσι ώστε να γνωρίζετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του άλλου και γνωρίζετε κυρίως τι συμβαίνει γύρω από το γραφείο, τουλάχιστον όσον αφορά τα έργα και τα νέα.

Αλλά όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σχεδόν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, το απόρρητο μπορεί να είναι πράγματι ανησυχητικό. Οι παραλήπτες του μηνύματός σας μπορεί να μην εκτιμούν την αποκάλυψη της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους σε ορισμένα άτομα που ίσως δεν γνωρίζουν. Το ευγενικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή BCC (blind carbon copy) για να στείλετε το μήνυμά σας.

Όταν η επιλογή BCC είναι ενεργοποιημένη, εμφανίζεται ως ένα πρόσθετο πεδίο όπου μπορείτε να εισάγετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών. Σε αντίθεση με το αντίστοιχο πεδίο CC (Carbon Copy) , οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εισάγονται στο πεδίο BCC παραμένουν κρυμμένες από άλλους παραλήπτες του ίδιου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κρυφό Κίνδυνο του BCC

Το BCC φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος για να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ομάδα ανθρώπων χωρίς να αφήσετε όλους να μάθουν ποιος είναι ο κατάλογος. Αλλά αυτό μπορεί να αντιστραφεί όταν ένα άτομο που έλαβε ένα email BCC επιλέγει να απαντήσει σε όλους. Όταν συμβεί αυτό, όλοι οι παραλήπτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα "Προς λίστα και λίστα CC" θα λάβουν τη νέα απάντηση, αφήνοντας αθέλητα τους άλλους να γνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει μια λίστα BCC καθώς και η δημόσια λίστα των παραληπτών.

Εκτός από το άτομο στη λίστα BCC που επέλεξε την επιλογή Απάντηση σε όλους, κανένα άλλο μέλος της λίστας BCC δεν είναι εκτεθειμένο. Το θέμα είναι ότι ο BCC είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκρύψετε μια λίστα παραληπτών, αλλά όπως οι περισσότεροι εύκολοι τρόποι να κάνετε τα πράγματα, έχει τη δυνατότητα να ανατραπεί εύκολα.

Πώς να ενεργοποιήσετε την επιλογή BCC στο Mail

Η διαδικασία ενεργοποίησης του πεδίου BCC ποικίλλει ελαφρώς, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.

Γυρίστε την επιλογή BCC στο OS X Mavericks και νωρίτερα

Το πεδίο διεύθυνσης BCC συνήθως δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο Mail. Για να το ενεργοποιήσετε:

  1. Εκκινήστε την αλληλογραφία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας Mail από το φάκελο / Application.
  2. Στο παράθυρο εφαρμογών αλληλογραφίας ανοίξτε ένα νέο παράθυρο μηνύματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Σύνθεση νέου ταχυδρομείου στη γραμμή εργαλείων του Mail.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ορατών πεδίων κεφαλίδων στα αριστερά του πεδίου Από και επιλέξτε Πεδίο διεύθυνσης BCC από το αναδυόμενο μενού.
  4. Καταχωρίστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών-στόχων στο πεδίο BCC, το οποίο θα εμφανιστεί στη νέα φόρμα μηνύματος. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε μια διεύθυνση στο πεδίο Προς, μπορείτε να εισάγετε τη δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το πεδίο BCC θα ενεργοποιηθεί σε όλα τα μελλοντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε όλους τους λογαριασμούς αλληλογραφίας σας (αν έχετε πολλούς λογαριασμούς).

Γυρίστε την επιλογή BCC Off στο OS X Mavericks και νωρίτερα

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή BCC στο OS X Yosemite και αργότερα

Η διαδικασία ενεργοποίησης και χρήσης του πεδίου BCC είναι σχεδόν ίδια με τη μέθοδο που αναφέρεται παραπάνω. Η μόνη διαφορά είναι όπου βρίσκεται το κουμπί πεδίου ορατών κεφαλίδων. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Mail, το κουμπί βρίσκεται στα αριστερά του πεδίου Από στο νέο παράθυρο μηνύματος. Στο OS X Yosemite και αργότερα, το κουμπί ορατών κεφαλίδων έχει μετακινηθεί στη γραμμή εργαλείων στο πάνω αριστερό μέρος του παραθύρου του νέου μηνύματος.

Εκτός από τη νέα θέση του κουμπιού, η διαδικασία ενεργοποίησης, απενεργοποίησης και χρήσης του πεδίου BCC παραμένει η ίδια.

Συμβουλή μπόνους - Προσθέστε ένα πεδίο προτεραιότητας

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το αναδυόμενο μενού της ορατής κεφαλίδας περιέχει όχι μόνο το πεδίο Bcc, αλλά σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα πεδίο Προτεραιότητας στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε. Το πεδίο Προτεραιότητα είναι ένα αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή θέματος (OS X Mavericks και νωρίτερα) ή στο άκρο αριστερά του θέματος (OS X Yosemite και αργότερα). Οι διαθέσιμες επιλογές προτεραιότητας είναι οι εξής:

Η χρήση της ρύθμισης "Υψηλή προτεραιότητα" ή "Χαμηλή προτεραιότητα" θα οδηγήσει σε καταχώρηση στη στήλη προτεραιότητας της εφαρμογής "Αλληλογραφία". Η επιλογή "Κανονική προτεραιότητα" δεν παράγει καμία καταχώριση στη στήλη προτεραιότητας "Ταχυδρομικές λίστες", ακριβώς όπως πριν κάνετε ορατό το πεδίο προτεραιότητας.

Είναι πολύ κακό ότι δεν μπορείτε να προσαρμόσετε τις επιλογές προτεραιότητας, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τα διυπηρεσιακά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την άλλη πλευρά, θα ήταν εξίσου πιθανό να οδηγήσει σε κάποια πολύ δημιουργικά επίπεδα προτεραιότητας. Το αφήνω στον αναγνώστη να φανταστεί τι μπορεί να είναι.