Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου Yamaha AVENTAGE RX-A50 έχουν προφίλ

Η Yamaha έχει τη φήμη ότι προσφέρει μεγάλο αριθμό δεκτών οικιακού κινηματογράφου σε όλο το φάσμα τιμών και επιδόσεων, με την σειρά AVENTAGE να βρίσκεται στην κορυφή. Οι έξι δέκτες σειράς AVENTAGE "50" είναι καλά παραδείγματα για το τι να περιμένετε. Οι πλήρεις αριθμοί μοντέλων για κάθε έξι δέκτες οικιακού κινηματογράφου είναι οι RX-A550, RX-A750, RX-A850, RX-A1050, RX-A2050 και RX-A3050.

Για να ξεκινήσετε, και οι έξι δέκτες της σειράς ενσωματώνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Πρόσθετες λειτουργίες ήχου

Χαρακτηριστικά βίντεο

Φυσικά, οι σημερινοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου είναι εξίσου τόσο για το βίντεο όσο και για τον ήχο και η Yamaha έχει συμπεριλάβει συμβατές συνδέσεις HDMI 2.0a συμβατές με το HDCP 2.2. Όλοι οι δέκτες έχουν δυνατότητα διέλευσης 1080p και 4K (η επιλογή Select Receivers μπορεί να γίνει συμβατή με HDR μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού).

Χαρακτηριστικά ελέγχου

Εκτός από το τηλεχειριστήριο που παρέχεται, όλοι οι δέκτες είναι συμβατοί με τον Οδηγό ρύθμισης AV της Apple και τον Οδηγό ρύθμισης AV για συσκευές Apple® iOS και Android ™ μέσω Wireless Direct .

Βοήθεια εγκατάστασης

Για να γίνει ευκολότερη η ρύθμιση, όλοι οι δέκτες σειράς "50" περιλαμβάνουν το αυτόματο σύστημα βαθμονόμησης YPAO ™ της Yamaha. Απλά τοποθετήστε το μικρόφωνο στην κύρια θέση ακρόασης και συνδέστε το με μια παρεχόμενη είσοδο στον μπροστινό πίνακα του δέκτη.

Όταν ενεργοποιείται το YPAO, ο δέκτης στέλνει μια σειρά από ήχους δοκιμής σε κάθε ηχείο (και στο subwoofer). Ο δέκτης λαμβάνει αυτούς τους τόνους δοκιμής πίσω μέσω του μικροφώνου και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να καθορίσει το μέγεθος και την απόσταση των ηχείων και στη συνέχεια να ρυθμίσει την στάθμη εξόδου κάθε ηχείου και υπογούφερ έτσι ώστε το ηχητικό σας πεδίο να είναι ισορροπημένο στο συγκεκριμένο σας δωμάτιο.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά σχεδίασης

Όλοι οι δέκτες διαθέτουν ένα 5ο Foot Anti-vibration που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μονάδας, καθώς και ένα μπροστινό πλαίσιο αλουμινίου.

Προχωρώντας από τις κύριες λειτουργίες που έχουν όλοι οι δέκτες (οι οποίες, όπως βλέπετε, είναι αρκετά-λίγο), που παρατίθενται παρακάτω είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει κάθε δέκτης.

RX-A550

Το RX-A550 ξεκινά από τη γραμμή με διαμόρφωση ηχείων 5.1 καναλιών . Η ονομαστική ισχύς εξόδου είναι 80 wpc (μετρούμενη με 2 κανάλια που οδηγούνται, 20 Hz-20kHz, 8 ohms, 0,09% THD).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι δηλωμένες τιμές ισχύος για κάθε δέκτη σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο αναφοράς μας: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Το RX-A550 παρέχει 6 εισόδους HDMI και 1 έξοδο HDMI.

Επίσημη σελίδα προϊόντος.

RX-A750

Το RX-A750 είναι το άμεσο βήμα προς τα εμπρός από το RX-A550 και παρέχει μέχρι και διαμόρφωση 7.2 καναλιών. Η ονομαστική ισχύς εξόδου είναι 90 wpc (μετρούμενη με 2 κανάλια που κινούνται, 20Hz-20kHz, 8 ohms, 0,06% THD).

Εκτός από την αναβάθμιση του 7.2 καναλιού, επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υποστήριξη για σήματα βίντεο κωδικοποιημένα με HDR (μέσω της ενημέρωσης υλικολογισμικού), καθώς και την προσθήκη Sirius / XM Internet Radio και Rhapsody στην επιλογή περιεχομένου διαδικτυακής ροής.

Επίσης, το RX-A750 προσθέτει λειτουργία Ζώνης 2 με επιλογές εξόδου γραμμής τροφοδοσίας και προενισχυτή.

Μια άλλη προσθήκη είναι η συμπερίληψη του Reflected Sound Control (RSC) στο σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων YPAO.

Τέλος, για μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο, το RX-A750 περιλαμβάνει και μια είσοδο και έξοδο αισθητήρα 12-volt και έναν ενσύρματο IR αισθητήρα τηλεχειρισμού.

Επίσημη σελίδα προϊόντος

RX-A850

Το επόμενο βήμα επάνω, το RX-A850 έχει όλα όσα προσφέρει το RX-A750, αλλά προσθέτει κάποιες βασικές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης βίντεο 1080p και 4K Ultra HD , ενός συνόλου αναλογικών έξοδοι προενίσχυσης 7,2 καναλιών, μιας αφιερωμένης εισόδου phono για δίσκο βινυλίου ανεμιστήρες και συνολικά 8 εισόδους HDMI και 2 παράλληλες εξόδους HDMI. Επίσης, στο σύνολο χαρακτηριστικών αποκωδικοποίησης ήχου, προστίθεται αποκωδικοποίηση Dolby Atmos .

Επίσης, παρέχεται μια θύρα RS-232C για εύκολη ενσωμάτωση σε μια προσαρμοσμένη ρύθμιση οικιακού κινηματογράφου.

Επίσης, το RX-A850 περιλαμβάνει επίσης μια παραδοσιακή διαμόρφωση 7.2 καναλιών, αλλά για Dolby Atmos, παρέχεται μια επιλογή ρύθμισης καναλιών 5.1.2. Ωστόσο, οι δυνατότητες της Ζώνης 2 είναι ίδιες με αυτές του RX-A750. Το RX-850 έχει ελαφρώς αυξημένη ισχύ εξόδου κατά 100 wpc (μετρούμενη με 2 κανάλια που κινούνται, 20Hz-20kHz, 8 ohms, 0,06% THD).

Επίσημη σελίδα προϊόντος.

RX-A1050

Το RX-A1050 σηματοδοτεί το σημείο εκκίνησης για το high-end τμήμα των δέκτες Home Theater της Yamaha για το 2015 AVENTAGE.

Αν και διατηρεί την ίδια διαμόρφωση 7.2 καναλιών όπως και τα RX-A750 και 850, αυτός ο δέκτης αυξάνει την αναφερόμενη ισχύ έως 110 wpc (μετρούμενη με 2 κανάλια που κινούνται, 20Hz-20kHz, 8ohms, 0.06% THD).

Ωστόσο, αυτό δεν είναι όλο, καθώς το RX-A1050 παρέχει αποκωδικοποίηση ήχου Dolby Atmos και DTS: X ως έξοδο HDMI με δυνατότητα εναλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε μία πηγή στην έξοδο HDMI και την ίδια ή διαφορετική πηγή HDMI σε άλλη ζώνη Αυτό σημαίνει ότι το RX-A1050 προσφέρει 2 επιπρόσθετες ζώνες επιπλέον της κύριας ζώνης).

Επίσης, για βελτιωμένη απόδοση ήχου, το RX-A1050 περιλαμβάνει επίσης μετατροπείς ψηφιακού ή αναλογικού ήχου ESS SABER ™ 9006A για δύο κανάλια.

Επίσημη σελίδα προϊόντος

RX-A2050

Εδώ είναι όπου Yamaha ups το παιχνίδι και πάλι. Πρώτον, το RX-A2050 παρέχει διαμόρφωση 9.2 καναλιών (5.1.4 ή 7/1/2 για Dolby Atmos), καθώς και αυξημένη δυνατότητα πολλαπλών ζωνών με συνολικά τέσσερα.

Η δηλωμένη ισχύς εξόδου κάνει επίσης ένα σημαντικό άλμα στα 140 wpc (μετρώντας με 2 κανάλια που κινούνται, 20Hz-20kHz, 8 ohms, 0,06% THD).

Επίσημη σελίδα προϊόντος.

RX-A3050

Η Yamaha ξεκινάει τη σειρά 2015 AVENTAGE Receiver με RX-A3050. Το RX-A3050 προσφέρει όλα όσα διαθέτουν οι υπόλοιποι δέκτες στη γραμμή, αλλά προσθέτει κάποιες επιπλέον αναβαθμίσεις.

Πρώτα απ 'όλα, παρόλο που έχει την ίδια ενσωματωμένη διαμόρφωση 9.2 καναλιών όπως το RX-A2050, μπορεί να επεκταθεί και σε συνολικά 11,2 κανάλια με την προσθήκη είτε δύο εξωτερικών μονοφωνικών ενισχυτών είτε ενός μονής ενισχυτή δύο καναλιών. Η προστιθέμενη διαμόρφωση καναλιού όχι μόνο προβλέπει μια παραδοσιακή ρύθμιση ηχείων 11,2 καναλιών αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενήσει έως και μια ρύθμιση ηχείων 7.1.4 για το Dolby Atmos.

Οι ενσωματωμένοι ενισχυτές έχουν δηλωμένη ισχύ εξόδου 150 wpc (μετρούμενη με 2 κανάλια που κινούνται, 20Hz-20kHz, 8 ohms, 0,06% THD).

Επίσης, για να αυξήσει περαιτέρω την απόδοση του ήχου, ο RX-A3050 όχι μόνο διατηρεί τους μετατροπείς ψηφιακού-αναλογικού σήματος ESR Technology ES9006A SABER ™ για δύο κανάλια, αλλά και προσθέτει τους μετατροπείς ESS Technology ES9016S SABRE32 ™ Ultra Digital σε αναλογικό για το υπόλοιπο τα επτά κανάλια.

Επίσημη σελίδα προϊόντος.

Η κατώτατη γραμμή

Όπως μπορείτε να δείτε, η Yamaha έχει γεμίσει πραγματικά με τις δυνατότητες σε όλη τη σειρά AVENTAGE RX-A50 σειράς οικιακού κινηματογράφου. Ανεξάρτητα από το μοντέλο που μπορείτε να επιλέξετε, θα μοιραστεί μια σταθερή βάση των χαρακτηριστικών με την υπόλοιπη γραμμή. Ωστόσο, κάθε δέκτης παρέχει επίσης πρόσθετα χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα για συγκεκριμένες ανάγκες.

Το RX-A550 παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για ένα παραδοσιακό σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 καναλιών, ενώ το RX-A750 είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια βασική εγκατάσταση 7 καναλιών. Προχωρώντας προς τα πάνω στις γραμμές RX-A850, 1050, 2050 και 3050, έχετε αυξήσει τις επιλογές ρύθμισης της ισχύος και των ηχείων, καθώς και την προηγμένη επεξεργασία ήχου και εικόνας, ενώ με το μοντέλο 3050 έχετε τα πάντα εκτός από το popcorn popper!

Ελέγξτε ολόκληρη τη γραμμή για να μάθετε ποιος συνδυασμός χαρακτηριστικών ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δέκτες της σειράς Yamaha AVENTAGE "50" εισήχθησαν αρχικά το 2015, αλλά ενδέχεται να είναι ακόμα διαθέσιμοι, ανακαινισμένοι ή χρησιμοποιούμενοι από μια ποικιλία online ή λιανικών πηγών.

Για πρόσθετες προτάσεις, ανατρέξτε στη ενημερωμένη λίστα των καλύτερων συσκευών λήψης Home Cinema Mid-Range και High End .