Η διαφορά μεταξύ εμπορικών και οικιακών DVD

Τι κάνει τα DVD που έχουν εγγραφεί στο σπίτι διαφορετικά από τα εμπορικά DVD

Πιθανότατα δεν το δώσατε μια δεύτερη σκέψη, αλλά ξέρατε ότι οι εμπορικές ταινίες DVD που αγοράζετε ή νοικιάζετε χρησιμοποιούν πραγματικά δίσκους που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα DVD που κάνετε στο σπίτι σας στο PC ή DVD recorder σας;

Σφράγιση εναντίον καύσης

Οι μορφές εγγράψιμου DVD που είναι διαθέσιμες για χρήση από τον καταναλωτή είναι παρόμοιες με τη μορφή που χρησιμοποιείται για ταινίες και άλλο περιεχόμενο που έχετε στα εμπορικά DVD που αγοράζετε στο τοπικό σας κατάστημα, το οποίο αναφέρεται ως DVD-Video. Η κύρια διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα DVD.

Παρόλο που όλα τα DVD (τόσο σπιτικά όσο και εμπορικά) χρησιμοποιούν φυσικά δημιουργούμενες "κοιλότητες" και "χτύπημα" (οι λάκκοι στη μη αναγνώσιμη πλευρά και οι εξογκώματα βρίσκονται στην ευανάγνωστη πλευρά) στους δίσκους για την αποθήκευση των πληροφοριών βίντεο και ήχου, σχετικά με το πώς δημιουργούνται οι "κοιλότητες" και τα "χτυπήματα" σε εμπορικά DVD σε σχέση με τον τρόπο που γίνονται σε ένα εγγεγραμμένο DVD.

Οι ταινίες DVD που αγοράζετε στην τοπική πρίζα βίντεο κατασκευάζονται με διαδικασία σφράγισης. Αυτή η διαδικασία μοιάζει με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι δίσκοι βινυλίου - αν και η τεχνολογία είναι προφανώς διαφορετική (οι δίσκοι βινυλίου σφραγίζονται με αυλακώσεις σε σχέση με το DVD που σφραγίζονται με κοιλώματα και εξογκώματα).

Αφ 'ετέρου, δεδομένου ότι θα ήταν ανέφικτο για τους καταναλωτές να πρέπει να χρησιμοποιούν εμπορικό εξοπλισμό σφράγισης (συν να περάσουν όλη την προκαταρκτική εγγραφή σε ταινία, ταινία ή σκληρό δίσκο, στη συνέχεια να τροφοδοτήσουν μια μηχανή σφράγισης DVD), τα DVD που κατασκευάζονται με PC, ή αυτόνομο DVD εγγραφής, "καίγονται".

Στη διαδικασία καύσης χρησιμοποιείται ένα κόκκινο λέιζερ σε μια συσκευή εγγραφής DVD ή συσκευή εγγραφής DVD που δημιουργεί την απαραίτητη θερμότητα για να δημιουργήσει τις κατάλληλες διαστάσεις μεγέθους στην ευανάγνωστη πλευρά (που δημιουργεί αυτόματα μια κοιλότητα στην ανυπόληπτη πλευρά) του φυσικού δίσκο και αποθηκεύει τα επιθυμητά δεδομένα ή πληροφορίες βίντεο / ήχου. Η διαφορά μεταξύ των διαδικασιών σφράγισης και καύσης καθιστά τις πραγματικές φυσικές ανακλαστικές ιδιότητες και τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγίες ανάγνωσης του πραγματικού δίσκου καταγράφονται σε εμπορικές DVD-Video και home-recorded DVD μορφές διαφορετικές.

Ανακλαστικές ιδιότητες δίσκου

Δεδομένου ότι οι αντανακλαστικές ιδιότητες ενός σφραγισμένου δίσκου και ενός εγγεγραμμένου δίσκου είναι διαφορετικές, προκειμένου οι συσκευές αναπαραγωγής DVD να είναι συμβατές τόσο με το εμπορικό DVD-Video όσο και με ένα ή περισσότερα φορμά DVD που έχουν εγγραφεί στο σπίτι, ο παίκτης πρέπει να διαθέτει και το κατάλληλο υλικό κόκκινο λέιζερ συντονισμένο για να διαβάσει και τους δύο τύπους στην περίπτωση του DVD) και το υλικολογισμικό που είναι σε θέση να εντοπίσει τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων μορφών δίσκου. Επίσης, οι συσκευές εγγραφής DVD πρέπει να έχουν τη δυνατότητα αλλαγής της λειτουργίας του λέιζερ από τη λειτουργία εγγραφής σε λειτουργία αναπαραγωγής.

Μορφές DVD που μπορούν να εγγραφούν

Αναφορικά με τη συμβατότητα των διαφόρων μορφών εγγραφής DVD με τους τυπικούς DVD players, το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του DVD player συνήθως αναφέρει ποιες μορφές εγγραφής DVD μπορεί να παίξει. Εκτός από τη δυνατότητα αναπαραγωγής εμπορικών DVD, σχεδόν όλοι οι συσκευές αναπαραγωγής DVD μπορούν επίσης να αναπαράγουν DVD που έχουν εγγραφεί στη μορφή DVD-R (εκτός από ορισμένα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2000), ενώ οι περισσότεροι δίσκοι DVD μπορούν να αναπαραγάγουν DVD που έχουν εγγραφεί στο DVD + RW και DVD-RW (video mode).

Η κατώτατη γραμμή

Παρόλο που οι εμπορικές ταινίες DVD και τα εγγεγραμμένα DVD έχουν εξωτερικά την ίδια εμφάνιση, υπάρχουν σαφείς διαφορές στη δομή τους και στις μορφές που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή περιεχομένου σε αυτά.

Επίσης, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συμβατότητα αναπαραγωγής των εμπορικών DVD περιλαμβάνουν Περιφερειακή κωδικοποίηση και συμβατότητα συστήματος βίντεο .

Ωστόσο, παρόλο που η κωδικοποίηση DVD περιοχής δεν αποτελεί παράγοντα με οικιακά εγγεγραμμένα DVD, το σύστημα βίντεο που χρησιμοποιεί το DVD recorder ή ο συγγραφέας του υπολογιστή σας επηρεάζει τη συμβατότητα αναπαραγωγής σε άλλες χώρες του κόσμου. Επομένως, αν κάνετε ένα DVD για αναπαραγωγή σε μια χώρα διαφορετική από τη δική σας, ενημερωθείτε για αυτό το ζήτημα.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τη συμβατότητα αναπαραγωγής των εγγεγραμμένων DVD στο σπίτι είναι ο χρόνος βίντεο (που καθορίζεται από μια επιλεγμένη λειτουργία εγγραφής) που έχετε εγγράψει στο δίσκο.

Αν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα συμβατότητας εγγραφής DVD ή αναπαραγωγής και εάν η τεκμηρίωση για τη συσκευή εγγραφής DVD ή / και τις συσκευές αναπαραγωγής δεν παρέχει επαρκείς πληροφορίες, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη για τις μονάδες σας ή ανατρέξτε σε αξιόπιστες online πηγές για επιπλέον βοήθεια σε DVD παίκτες και εγγράψιμους δίσκους DVD.