Πώς να αποκτήσετε Surround Sound από το Mac σας

Η χρήση του Mac ως HTPC (Home Theater PC) είναι αρκετά εύκολη, ακριβώς έξω από το κουτί. Συνδέστε το Mac σας στην τηλεόρασή σας και εγκαταστήστε το για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές . Υπάρχει, ωστόσο, μια μικρή ιδιορρυθμία που μερικές φορές οδηγεί τους ανθρώπους να σκέφτονται ότι ο Mac τους δεν μπορεί να χειριστεί ταινίες με ήχο surround 5.1.

Ας αρχίσουμε με τη διευθέτηση αυτής της ερώτησης αμέσως. Μπορεί ο Mac να χρησιμοποιήσει ήχο surround σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές; Η απάντηση είναι, σίγουρα μπορεί! Ο Mac σας μπορεί να μεταβιβάσει το AC3 , τη μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για Dolby Digital , απευθείας στην έξοδο οπτικού ήχου.

Αλλά δεν σταματά εκεί. ο υπολογιστής σας Mac μπορεί επίσης να στείλει ήχο surround μέσω σύνδεσης HDMI, καθώς και να μπορεί να χρησιμοποιεί το AirPlay για την αποστολή πληροφοριών surround στην Apple TV σας .

Συνδέστε έναν δέκτη AV που διαθέτει αποκωδικοποιητές ήχου surround (και τι δέκτη AV σήμερα δεν κάνει;) ή συνδέστε την Apple TV με τον δέκτη AV και έχετε τον πραγματικό ήχο surround που συνοδεύει την ευχαρίστηση του βίντεο.

Αλλά πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε το ποπ κορν, υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που πρέπει να διαμορφωθούν στο Mac σας, ανάλογα με την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσετε για να αναπαράγετε το αρχικό υλικό: iTunes, DVD Player, VLC, AirPlay / Apple TV, ή άλλες επιλογές.

DVD Player ή VLC;

Όπου τα πράγματα γίνονται λίγο άβολα είναι με το υλικό πηγής και το λογισμικό που χρησιμοποιείται για να το παίξει πίσω. Εάν ανοίξετε ένα DVD στο Mac και χρησιμοποιήσετε είτε το DVD Player της Apple είτε το VLC για να παρακολουθήσετε το DVD, τότε το κομμάτι AC3, αν υπάρχει, θα σταλεί αυτόματα στην οπτική έξοδο ήχου του Mac. Τι θα μπορούσε να είναι πιο απλό;

Θα παρουσιαστεί ένα ζήτημα αν θέλετε να αναπαραγάγετε αυτό το DVD με το DVD Player της Mac και να αποστείλετε τον ήχο και το βίντεο στην Apple TV σας. Η Apple δεν υποστηρίζει αυτή τη συγκεκριμένη διαμόρφωση. Δεν φαίνεται να υπάρχει τεχνικός λόγος. φαίνεται να έχει μπλοκαριστεί στο λογισμικό ως παραχώρηση της βιομηχανίας ταινιών / DVD, για να αποτρέψει την παρακολούθηση περιεχομένου σε πολλές συσκευές.

Παρόλο που η Apple δεν επιτρέπει τη λειτουργία του συνδυασμού DVD Player / AirPlay, η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC δεν έχει τέτοιες αμφιβολίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή και των δύο μέσων DVD και για οποιοδήποτε τύπο αρχείου βίντεο που έχετε αποθηκεύσει στο Mac σας.

Διαμορφώστε το VLC

Εάν έχετε ένα αρχείο βίντεο στον υπολογιστή σας Mac που περιλαμβάνει κανάλι AC3 και χρησιμοποιείτε VLC για να δείτε το βίντεο, οι πληροφορίες AC3 μπορούν να σταλούν στην έξοδο οπτικού ήχου του Mac ή στο AirPlay, αλλά δεν θα αποσταλούν αυτόματα. Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε το VLC για να περάσετε τις πληροφορίες AC3.

Διαμορφώστε το VLC για να περάσει το AC3 στην οπτική έξοδο

  1. Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, κατεβάστε και εγκαταστήστε το VLC.
  2. Ξεκινήστε το VLC, που βρίσκεται στο / Applications /.
  3. Από το μενού Αρχείο, επιλέξτε Άνοιγμα αρχείου.
  4. Επιλέξτε το αρχείο βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε από το τυπικό παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Άνοιγμα".
  5. Εάν το βίντεο ξεκινήσει από μόνο του, κάντε κλικ στο κουμπί παύσης στον ελεγκτή VLC στο κάτω μέρος της οθόνης.
  6. Από το μενού VLC, επιλέξτε Ήχος, Συσκευή ήχου, Ενσωματωμένη ψηφιακή έξοδο (Κωδικοποιημένη έξοδος) ή Ήχος, Συσκευή ήχου, Ενσωματωμένη έξοδο (ανάλογα με την έκδοση VLC και το μοντέλο Mac).
  7. Ξεκινήστε το βίντεό σας κάνοντας κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής στον ελεγκτή VLC.
  8. Ο ήχος θα πρέπει τώρα να περάσει από την οπτική έξοδο του Mac σας στον δέκτη AV.

Διαμορφώστε το VLC για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay

Ακολουθήστε τις οδηγίες 1 έως 5 παραπάνω για τη ρύθμιση της συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων VLC.

Από τη γραμμή μενού της Apple, επιλέξτε το εικονίδιο AirPlay.

Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε Apple TV. αυτό θα ενεργοποιήσει το AirPlay.

Από το μενού VLC, επιλέξτε Ήχος, Συσκευή ήχου, AirPlay.

Ξεκινήστε το βίντεό σας. ο ήχος πρέπει τώρα να παίζει μέσω της Apple TV.

Από το μενού VLC, επιλέξτε Video, Fullscreen, μετά κατευθυνθείτε στο κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας και απολαύστε την εκπομπή.

Αν δεν ακούτε ήχο surround, βεβαιωθείτε ότι το βίντεο που παρακολουθείτε αναπαράγει την κατάλληλη μουσική. Πολλά βίντεο έχουν πολλά διαθέσιμα soundtracks, συνήθως ένα στερεοφωνικό κομμάτι καθώς και ένα κομμάτι surround.

Από το μενού VLC, επιλέξτε Audio, Audio Track. Εάν υπάρχουν πολλά κομμάτια ήχου που αναφέρονται, αναζητήστε ένα χαρακτηρισμένο ως surround. Εάν δεν βλέπετε ένα κομμάτι surround, αλλά βλέπετε πολλά κομμάτια ήχου, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε κάθε ένα για να δείτε ποιο είναι το κομμάτι surround. Σημείωση: Όχι όλα τα βίντεο περιέχουν ένα κομμάτι surround.

Ρυθμίστε το iTunes για να κάνετε αναπαραγωγή του Surround Sound

Γενικά, το iTunes υποστηρίζει την αναπαραγωγή περιβάλλοντος ήχου, παρόλο που είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότερες μουσικές και τηλεοπτικές εκπομπές που διατίθενται από το iTunes Store δεν περιέχουν πληροφορίες surround. Ωστόσο, οι ταινίες που αγοράζονται ή ενοικιάζονται συνήθως περιλαμβάνουν πληροφορίες surround.

Το iTunes μπορεί να περάσει τα κανάλια surround στο δέκτη AV μέσω των οπτικών συνδέσεων ήχου του Mac. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι ο υπολογιστής σας Mac περνά απλώς τις πληροφορίες surround. δεν αποκωδικοποιεί τα κανάλια, οπότε ο δέκτης AV σας πρέπει να είναι σε θέση να χειριστεί την κωδικοποίηση surround (οι περισσότεροι δέκτες AV μπορούν να το κάνουν χωρίς αναποδιά).

  1. Από προεπιλογή, το iTunes θα προσπαθήσει πάντα να χρησιμοποιήσει το κανάλι surround όταν είναι διαθέσιμο, αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε την ταινία και, στη συνέχεια, επιλέγετε το εικονίδιο φούσκας ομιλίας που βρίσκεται κάτω δεξιά από τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής.
  2. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε τη μορφή ήχου που θέλετε να μεταβιβάσετε στον δέκτη AV.

Διαμορφώστε το DVD Player για να χρησιμοποιήσετε Surround Channels

Η εφαρμογή DVD Player που περιλαμβάνεται στο OS X μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει κανάλια surround εάν υπάρχουν στο DVD.

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να έχετε τα ηχεία surround ή το δέκτη AV που είναι ήδη συνδεδεμένα στο Mac σας και να έχουν ρυθμιστεί σωστά. Εάν χρησιμοποιείτε ηχεία surround, ανατρέξτε στις οδηγίες εγκατάστασης του κατασκευαστή. Εάν χρησιμοποιείτε το δέκτη AV σας, βεβαιωθείτε ότι ο Mac σας είναι συνδεδεμένος μέσω οπτικής σύνδεσης και ότι ο δέκτης είναι ενεργοποιημένος και ο Mac είναι η επιλεγμένη πηγή.

Με το σύνολο Mac σας, πιάσε ποπ κορν, καθίστε πίσω και απολαύστε την ψυχαγωγία.