Ποιο είδος ευρυζωνικού μόντεμ είναι καλύτερο - Ethernet ή USB;

Τα περισσότερα ευρυζωνικά μόντεμ υποστηρίζουν δύο είδη συνδέσεων δικτύου - Ethernet και USB . Και οι δύο διεπαφές εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό και είτε θα λειτουργήσουν στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν εκ νέου το μόντεμ μεταξύ Ethernet και USB όποτε χρειάζεται, αλλά και οι δύο διεπαφές δεν μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα.

Ποιο μόντεμ είναι καλύτερο;

Το Ethernet είναι η προτιμώμενη επιλογή για τη σύνδεση ενός ευρυζωνικού μόντεμ, για διάφορους λόγους.

Αξιοπιστία

Πρώτον, το Ethernet είναι τεχνικά πιο αξιόπιστο από το USB για δικτύωση. Είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε μειωμένες συνδέσεις ή αργούς χρόνους απόκρισης στο μόντεμ σας όταν χρησιμοποιείτε Ethernet μέσω USB.

Απόσταση

Στη συνέχεια, τα καλώδια Ethernet μπορούν να φτάσουν σε μεγαλύτερη απόσταση από τα καλώδια USB. Ένα ενιαίο καλώδιο Ethernet μπορεί να λειτουργεί οπουδήποτε μέσα σε ένα σπίτι (τεχνικά έως και 100 μέτρα, ενώ τα καλώδια USB περιορίζονται σε περίπου 5 μέτρα (16 πόδια).

Εγκατάσταση

Το Ethernet δεν απαιτεί επίσης την εγκατάσταση του λογισμικού προγράμματος οδήγησης συσκευής, ενώ το USB κάνει. Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα θα είναι σε θέση να εγκαθιστούν αυτόματα προγράμματα οδήγησης για πολλά ευρυζωνικά μόντεμ. Ωστόσο, η διαδικασία ποικίλλει σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και δεν είναι όλα τα συστήματα συμβατά με ένα συγκεκριμένο μόντεμ. Τα προγράμματα οδήγησης USB μπορούν επίσης να επιβραδύνουν τη συνολική απόδοση των παλαιότερων υπολογιστών. Σε γενικές γραμμές, ένα πρόγραμμα οδήγησης συσκευής είναι ένα πρόσθετο βήμα εγκατάστασης και πηγή δυνητικών προβλημάτων που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το Ethernet.

Εκτέλεση

Το Ethernet υποστηρίζει δικτύωση υψηλότερης απόδοσης από ότι το USB. Αυτό είναι το πρώτο πλεονέκτημα του Ethernet που γνωρίζουν πολλοί τεχνικοί, αλλά η απόδοση είναι στην πραγματικότητα το λιγότερο σημαντικό θέμα σε αυτή τη λίστα κατά την επιλογή μεταξύ συνδέσεων USB και Ethernet. Και οι διεπαφές Ethernet και USB 2.0 υποστηρίζουν επαρκές εύρος ζώνης για δικτύωση ευρυζωνικού μόντεμ. Η ταχύτητα του μόντεμ περιορίζεται από την ταχύτητα της σύνδεσης του μόντεμ με τον παροχέα υπηρεσιών σας .

Σκεύη, εξαρτήματα

Ένα πιθανό πλεονέκτημα της διασύνδεσης USB μέσω Ethernet είναι το κόστος υλικού. Εάν ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος σε ευρυζωνικό μόντεμ δεν διαθέτει ήδη προσαρμογέα δικτύου Ethernet, πρέπει να το αγοράσετε και να το εγκαταστήσετε. Κανονικά, τα άλλα πλεονεκτήματα του Ethernet που αναφέρθηκαν παραπάνω αντισταθμίζουν εύκολα αυτή την προσπάθεια.