Ο Γρήγορος Οδηγός Αναφοράς Φοιτητών στην Έρευνα στο Web

(για φοιτητές κολλεγίων, πανεπιστημίων και γυμνασίου)

Σχεδιασμένο ειδικά για ακαδημαϊκούς σκοπούς, αυτός ο οδηγός είναι ένα ζωντανό έγγραφο που σας βοηθά να επιλέξετε τα σωστά εργαλεία και τις προσθήκες του προγράμματος περιήγησης, να διαχειριστείτε ταυτόχρονα πολλές οθόνες ιστού, να επιλέξετε τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης, να διαλέξετε χιλιάδες παραδείγματα δοκίμιου και χαρτιού και να διαχειριστείτε προκλήσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, λογοκλοπή και έλεγχο ταυτότητας αναφοράς.

Έτσι αν είστε φοιτητής πανεπιστημίου, φοιτητής πανεπιστημίου ή φοιτητής γυμνασίου, τότε κάντε σελιδοδείκτη αυτή τη σελίδα τώρα. Το περιεχόμενο που ακολουθεί θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για να αντικατοπτρίζει τους δυναμικούς πόρους του διαδικτύου στην ακαδημαϊκή σας διάθεση!

Βασικές αρχές της έρευνας: Οι επόμενοι 10 πόροι

  1. Πώς να γράψετε μία ερευνητική εργασία
    1. Είναι εκπληκτικό το πόσοι φοιτητές δεν γνωρίζουν τα βασικά του καλού ερευνητικού χαρτιού. About.com μπορεί να συμπληρώσει τα κενά εδώ.
  2. Πώς να γράψετε μια αναφορά βιβλίου
    1. Μια αναφορά βιβλίου δεν είναι απλά η αντιγραφή των σημειώσεων του Cliff ή του Cole ή η πληκτρολόγηση του τι σας υπαγορεύει ένας φίλος. Ακολουθούν τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις εκθέσεις βιβλίων.
  3. Πώς να γράψετε μια βιογραφία
    1. Περιγράφοντας τη ζωή του Τζορτζ Μπους ή του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ απαιτεί κάτι περισσότερο από αντίγραφο-επικόλληση από τη Βικιπαίδεια. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τον τρόπο βιογραφίας της ζωής ενός ατόμου σε ένα ερευνητικό κομμάτι.
  4. Πώς να γράψετε ένα δοκίμιο
    1. Τα δοκίμια έχουν διάφορους σκοπούς. Ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνετε κάθε έναν από τους σκοπούς αυτούς είναι καθοριστικός για την επίτευξη ενός καλού βαθμού. Αφήστε το About.com προσφέρει μερικά δοκίμια essay σε σας εδώ.
  5. Πότε να αναφέρω έναν πόρο
    1. Είναι εντάξει να πούμε απλώς προφανείς ισχυρισμοί όπως "ο αμερικανικός στρατός είναι ο πιο ισχυρός στον κόσμο". Ή θα έπρεπε πραγματικά να λάβετε αποδεικτικά στοιχεία για δηλώσεις όπως αυτές; Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες.
  6. Πώς να ξεκινήσετε μια ομάδα μελέτης που λειτουργεί
    1. Μια ομάδα μελέτης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εκμάθησή σας, ειδικά εάν αφιερώσετε χρόνο για να την ρυθμίσετε σωστά. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να οικοδομήσουμε μια καλή εμπειρία μάθησης ομάδας.
  1. Καταδολίευση
    1. Έχετε ποτέ εξαπατήσει μια εξέταση ή ένα δοκίμιο; Σκέφτεστε το για μια επικείμενη βαθμολογία; Σκεφτείτε δύο φορές πριν το κάνετε.
  2. Οι καλύτερες δωρεάν λήψεις για επιστροφή στο σχολείο
    1. Εάν είστε υψηλής τεχνολογίας αρκετά για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για τη μελέτη σας, σίγουρα ελέγξτε έξω αυτές τις προτάσεις.
  3. Τα επτά εργαλεία Google για σπουδαστές
    1. Υπάρχουν τεράστια προϊόντα Google για να βοηθήσουν τους μαθητές να απορροφήσουν περισσότερα και να παρουσιάσουν πιο αποτελεσματικά.
  4. Ξεκινήστε ένα Student Podcast Club
    1. Το Podcasting είναι μια ισχυρή εναλλακτική λύση για την πληκτρολόγηση μεγάλων χαρτιών. Εάν το podcaster έχει οποιεσδήποτε δεξιότητες στην εκφώνηση, ένα podcast μπορεί να είναι πολύ πιο κίνητρο για το κοινό.
  5. Πώς να ελαφρύνει το φοιτητικό σας σακίδιο
    1. Εάν πρόκειται να πάτε στο σχολείο εδώ και χρόνια, τότε μην σπαταλάτε ενέργεια που μεταφέρει άχρηστα βιβλία και προμήθειες. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να εξοικονομήσετε την πλάτη και την ενέργειά σας.

Περιμένετε! Μήπως έχετε παραλείψει αυτά τα βασικά στο Διαδίκτυο παρακάτω;

  1. Plug-Ins : Έχετε τα σωστά εργαλεία για έρευνα στο Internet;
  2. Firefox : Διαχείριση διευθύνσεων URL ιστού, σελιδοδεικτών και πολλαπλών οθονών
  3. Firefox Scholar Συμβουλή : Firefox Tool Citation: "Μελετητής"
  4. Εντοπισμός περιεχομένου : Η διαφορά μεταξύ ορατών και αόρατων ιστοσελίδων