Οι 10 πιο συνηθισμένοι όροι του PowerPoint

Γρήγορη λίστα ορολογίας PowerPoint

Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα των 10 πιο συνηθισμένων όρων του PowerPoint , ο οποίος αποτελεί μια εξαιρετική πηγή για τους νέους στο PowerPoint.

1. Διαφάνεια - Παρουσίαση διαφανειών

Κάθε σελίδα μιας παρουσίασης του PowerPoint ονομάζεται διαφάνεια . Ο προεπιλεγμένος προσανατολισμός της διαφάνειας είναι σε διάταξη τοπίου, πράγμα που σημαίνει ότι η διαφάνεια έχει ύψος 11 "πλάτους 8 1/2". Κείμενο, γραφικά ή / και εικόνες προστίθενται στη διαφάνεια για να βελτιώσουν την έκκλησή της.

Σκεφτείτε πίσω στις ημέρες της παλιομοδίτικης παρουσίασης, χρησιμοποιώντας έναν προβολέα διαφανειών. Το PowerPoint είναι μια ενημερωμένη έκδοση αυτού του είδους της παρουσίασης. Οι παρουσιάσεις διαφανειών μπορούν να αποτελούνται από αντικείμενα κειμένου και γραφικών ή να καλύπτονται πλήρως από μία εικόνα, όπως σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών.

2. Σύρετε στη σφαίρα ή στη λίστα κουκκίδων

Οι κουκίδες είναι μικρές κουκίδες, τετράγωνα, παύλες ή γραφικά αντικείμενα που ξεκινούν μια σύντομη περιγραφική φράση.

Η διαφάνεια "Λίστα κουκκίδων" χρησιμοποιείται για την εισαγωγή βασικών σημείων ή δηλώσεων σχετικά με το θέμα σας. Όταν δημιουργείτε τη λίστα, πατώντας το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο, προστίθεται μια νέα κουκκίδα για το επόμενο σημείο που θέλετε να προσθέσετε.

3. Πρότυπο σχεδίασης

Σκεφτείτε τα πρότυπα σχεδίασης ως μια συντονισμένη συσκευασμένη συμφωνία. Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιείτε χρώματα και μοτίβα που λειτουργούν από κοινού. Ένα πρότυπο σχεδίασης λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Δημιουργείται έτσι ώστε ακόμα κι αν διαφορετικοί τύποι διαφανειών μπορούν να έχουν διαφορετικές διατάξεις και γραφικά, ολόκληρη η παρουσίαση συνοδεύεται ως ελκυστικό πακέτο.

4. Διαφάνειες διαφανειών - Τύποι διαφανειών

Ο όρος " slide type" ή " layout slide" μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαφανειών / διαφανειών διαφανειών στο PowerPoint. Ανάλογα με τον τύπο της παρουσίασης που δημιουργείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες διαφορετικές διατάξεις διαφανειών ή απλώς να επαναλάβετε τις ίδιες μερικές.

Οι τύποι ή οι διαφάνειες διαφανειών περιλαμβάνουν, για παράδειγμα:

5. Προβολή διαφανειών

6. Το παράθυρο εργασιών

Βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, το παράθυρο εργασιών αλλάζει για να εμφανίσει επιλογές που είναι διαθέσιμες για την τρέχουσα εργασία στην οποία εργάζεστε. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε μια νέα διαφάνεια, εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών διάταξης διαφάνειας . όταν επιλέγετε ένα πρότυπο σχεδίασης , εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Slide Design και ούτω καθεξής.

7. Μετάβαση

Οι μεταβάσεις διαφανειών είναι οι οπτικές κινήσεις καθώς η μία διαφάνεια αλλάζει προς την άλλη.

8. Κινούμενα σχέδια και σχέδια ζωγραφικής

Στο Microsoft PowerPoint, τα κινούμενα σχέδια είναι οπτικά εφέ που εφαρμόζονται σε μεμονωμένα αντικείμενα της διαφάνειας, όπως γραφικά, τίτλους ή σφαίρες, αντί για την ίδια την διαφάνεια.

Προκαθορισμένα οπτικά εφέ μπορούν να εφαρμοστούν σε παραγράφους, κουκκίδες και τίτλους από μια ποικιλία ομάδων κινούμενων εικόνων , ήτοι λεπτές, μέτριες και συναρπαστικές . Χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο κινούμενων εικόνων ( μόνο το PowerPoint 2003 ) διατηρεί το έργο σας συνεπές στην εμφάνιση και είναι ένας γρήγορος τρόπος για να βελτιώσετε την παρουσίασή σας.

9. Πρόγραμμα προβολής PowerPoint

Το PowerPoint Viewer είναι ένα μικρό πρόγραμμα προσθήκης από τη Microsoft. Επιτρέπει την αναπαραγωγή μιας παρουσίασης του PowerPoint σε οποιονδήποτε υπολογιστή, ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν εγκατεστημένο το PowerPoint. Μπορεί να εκτελείται ως ξεχωριστό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας και μπορεί να προστεθεί στη λίστα των αρχείων όταν επιλέγετε να συσκευάσετε την παρουσίασή σας σε ένα CD.

10. Ολισθήστε τον κύριο

Το προεπιλεγμένο πρότυπο σχεδίασης κατά την εκκίνηση μιας παρουσίασης του PowerPoint είναι μια απλή, λευκή διαφάνεια. Αυτή η απλή, λευκή διαφάνεια είναι ο κύριος διαφάνειας . Όλες οι διαφάνειες σε μια παρουσίαση δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τις γραμματοσειρές, τα χρώματα και τα γραφικά στο κύριο παράθυρο διαφανειών, με εξαίρεση τη διαφάνεια τίτλου (η οποία χρησιμοποιεί τον κύριο τίτλο). Κάθε νέα διαφάνεια που δημιουργείτε λαμβάνει αυτές τις πτυχές.