Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων στο macOS

Τα κρίσιμα αρχεία συστήματος ίσως χρειαστεί να "ξεφύγουν" για να διορθώσουν τη βλάβη του ιού

Από προεπιλογή, το macOS αποκρύπτει τα κρίσιμα αρχεία και φακέλους συστήματος. Αυτά είναι κρυμμένα για καλό λόγο. εάν τα κρυφά αρχεία ήταν ορατά όλη την ώρα, οι πιθανότητες ότι ένας χρήστης θα μπορούσε να τις διαγράψει ή να τις αλλάξει τυχαία και πιθανώς να δημιουργήσει καταστροφικά προβλήματα σε όλο το σύστημα (για να μην αναφέρουμε πονοκεφάλους) αυξάνεται σημαντικά.

Πώς να εμφανίσετε κρυφά αρχεία σε macOS

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Terminal . Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο Spotlight και, στη συνέχεια, αναζητήστε τη λέξη "τερματικό".
  2. Όταν το Terminal είναι ανοιχτό, στη γραμμή εντολών πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών, αν το σύστημά σας εκτελεί OS X 10.9 ή νεότερη έκδοση:
    1. προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean true; killall Finder
    2. Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε το OS X 10.8 και παλαιότερα, χρησιμοποιήστε αυτή την εντολή:
    3. προεπιλογές γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE; killall Finder

Οι γραμμές εντολών επιτυγχάνουν δύο στόχους. Το πρώτο μέρος αλλάζει τη ρύθμιση κρυφών αρχείων για να εμφανιστούν τα αρχεία (δείχνοντας ότι όλα είναι τώρα "αληθινά"). το δεύτερο μέρος επανεκκινεί το Finder, ώστε τα αρχεία να εμφανίζονται τώρα.

Τις περισσότερες φορές, θέλετε να κρατήσετε αυτά τα κρυμμένα αρχεία και φακέλους εκτός προβολής, αλλά υπάρχουν κάποιες περιστάσεις στις οποίες πρέπει να δείτε κρυφά αρχεία ή φακέλους. Για παράδειγμα, τα κακόβουλα προγράμματα και οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, αλλάζοντας αρχεία συστήματος ή μετονομαζόμενα σημαντικούς φακέλους, προκαλώντας τους να μην λειτουργούν μέχρι να τα διορθώσετε με χειροκίνητη αλλαγή τους.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν πολλά κρυφά αρχεία και φάκελοι. Εάν εμφανίσετε κρυφά αρχεία και περιηγηθείτε στα αρχεία σας σε ένα παράθυρο Finder, το τοπίο της λίστας αρχείων θα φαίνεται λίγο διαφορετικό με όλα αυτά τα "νέα" αρχεία να εμφανίζονται εκεί.

Τα περισσότερα από τα αποκαλυπτόμενα αρχεία είναι αρχεία λειτουργικού συστήματος και ρυθμίσεων. Αυτά δεν θα πρέπει να διαγράφονται ή να τροποποιούνται εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι για τους ρόλους τους.

Ένα Word Σχετικά με την εφαρμογή τερματικού

Για να αποκαλύψετε κρυφά αρχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Terminal που είναι διαθέσιμη σε όλους τους Mac.

Η εφαρμογή Terminal μοιάζει με οθόνη υπολογιστή παλαιού σχολείου με γραμμή εντολών και όλο το κείμενο. Στην πραγματικότητα, η προβολή του Terminal είναι σαν να κρυφοκοιτάζετε πίσω από τα παράθυρα και τα μενού του γραφικού περιβάλλοντος χρήστη που συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε. Όταν ανοίγετε μια εφαρμογή, διαμορφώνετε μια μονάδα flash USB ή αναζητάτε στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Spotlight, για παράδειγμα, αυτά βασικά εκτελούνται εντολές τερματικού που έχουν αυτοματοποιηθεί και έχουν δοθεί γραφική παρουσίαση για να κάνουν απλούστερη τη χρήση τους.

Πώς να ξανακρύψετε κανονικά κρυφά αρχεία

Όταν τελειώσετε με τα κρυμμένα αρχεία και τους φακέλους που χρειάζεστε για να δείτε (όπως να διορθώσετε ένα πρόβλημα που προκαλείται από κάποιο κακόβουλο λογισμικό), είναι καλή πρακτική η επιστροφή αυτών των αρχείων σε μια κρυφή κατάσταση.

  1. Ανοίξτε το τερματικό . Εάν χρησιμοποιείτε OS X 10.9 ή νεότερη έκδοση, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών:
    1. προεπιλογές γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean false; killall Finder
    2. Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε το OS X 10.8 και παλαιότερα, χρησιμοποιήστε αυτή την εντολή:
    3. προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE; killall Finder

Αντιστρέφοντας τη διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των αρχείων, αυτές οι εντολές επιστρέφουν τώρα τα αρχεία σε μια κρυφή κατάσταση (που δείχνει ότι όλα είναι τώρα "ψευδή") και το Finder επανεκκινείται για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή.

Οι οδηγίες σε αυτήν τη σελίδα ισχύουν μόνο για χρήστες Mac. Εάν βρίσκεστε στα Windows, δείτε πώς μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε κρυφά αρχεία και φακέλους στα Windows .