Τρόπος επίλυσης ζητημάτων διακοπής, κατάψυξης και επανεκκίνησης κατά τη διάρκεια του POST

Τι να κάνετε όταν ο υπολογιστής σας παραμένει κλειστός κατά τη διάρκεια του POST

Ορισμένες φορές ο υπολογιστής σας μπορεί να ενεργοποιηθεί, αλλά ένα μήνυμα σφάλματος κατά τη διάρκεια του αυτόματου ελέγχου τροφοδοσίας (POST) θα σταματήσει τη διαδικασία εκκίνησης .

Άλλες φορές ο υπολογιστής σας μπορεί απλά να παγώσει κατά τη διάρκεια του POST χωρίς καθόλου σφάλμα. Μερικές φορές το μόνο που θα δείτε είναι το λογότυπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας (όπως φαίνεται εδώ).

Υπάρχουν ορισμένα μηνύματα σφάλματος του BIOS που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη σας και διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας υπολογιστής μπορεί να παγώσει κατά τη διάρκεια του POST, οπότε είναι σημαντικό να προχωρήσετε σε μια λογική διαδικασία όπως αυτή που δημιουργήσαμε παρακάτω.

Σημαντικό: Εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί εκκίνηση μέσω του POST ή δεν φτάνει καθόλου στο POST, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιήσει τον οδηγό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Οπουδήποτε από λεπτά έως ώρες, ανάλογα με το γιατί ο υπολογιστής σταμάτησε την εκκίνηση κατά τη διάρκεια του POST

Πώς να επιλύσετε τα θέματα διακοπής, κατάψυξης και επανεκκίνησης κατά τη διάρκεια του POST

  1. Αντιμετωπίστε τα αίτια του μηνύματος σφάλματος του BIOS που βλέπετε στην οθόνη. Αυτά τα σφάλματα κατά τη διάρκεια του POST είναι συνήθως πολύ συγκεκριμένα, οπότε αν είστε αρκετά τυχεροί για να λάβετε ένα, η καλύτερη πορεία δράσης σας είναι να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο λάθος που βλέπετε.
    1. Αν δεν διορθώσετε το πρόβλημα αντιμετωπίζοντας το συγκεκριμένο σφάλμα κατά τη διάρκεια του POST, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε εδώ και να συνεχίσετε με την αντιμετώπιση προβλημάτων παρακάτω.
  2. Αποσυνδέστε οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης USB και αφαιρέστε τους δίσκους σε οποιεσδήποτε οπτικές μονάδες . Εάν ο υπολογιστής σας προσπαθεί να εκκινήσει από μια θέση που δεν διαθέτει πραγματικά δεδομένα εκκίνησης σε αυτό, ο υπολογιστής σας μπορεί να παγώσει κάπου κατά τη διάρκεια του POST.
    1. Σημείωση: Αν λειτουργήσει αυτό, φροντίστε να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης , βεβαιώνοντας ότι η προτιμώμενη συσκευή εκκίνησης, πιθανώς ο εσωτερικός σκληρός δίσκος, παρατίθεται πριν από USB ή άλλες πηγές.
  3. Καθαρίστε το CMOS . Η εκκαθάριση της μνήμης BIOS στη μητρική σας πλακέτα θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις του BIOS στα εργοστασιακά προεπιλεγμένα επίπεδα. Ένα λάθος ρυθμισμένο BIOS είναι μια κοινή αιτία κλειδώματος υπολογιστή κατά τη διάρκεια του POST.
    1. Σημαντικό: Εάν η εκκαθάριση του CMOS επιλύσει το πρόβλημά σας, κάνετε οποιεσδήποτε μελλοντικές ρυθμίσεις αλλαγών στο BIOS μία κάθε φορά, έτσι ώστε αν το πρόβλημα επιστρέψει, θα ξέρετε ποια αλλαγή προκάλεσε το πρόβλημά σας.
  1. Ελέγξτε την παροχή ρεύματος . Ακριβώς επειδή ο υπολογιστής αρχικά ενεργοποιείται, δεν σημαίνει ότι λειτουργεί το τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό είναι η αιτία των προβλημάτων εκκίνησης περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι υλικού σε έναν υπολογιστή. Πολύ καλά θα μπορούσε να είναι η αιτία των προβλημάτων σας κατά τη διάρκεια του POST.
    1. Αντικαταστήστε την παροχή ρεύματος αμέσως, αν οι δοκιμές σας παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα.
    2. Σημαντικό: Μην παραλείψετε μια δοκιμή του PSU που σκέφτεστε ότι το πρόβλημά σας δεν μπορεί να είναι με το τροφοδοτικό επειδή ο υπολογιστής σας λαμβάνει ενέργεια. Τα τροφοδοτικά μπορούν και συχνά λειτουργούν εν μέρει και δεν πρέπει να αντικαθίστανται πλήρως.
  2. Επανατοποθετήστε τα πάντα μέσα στην θήκη του υπολογιστή σας. Η επαναφορά θα επαναφέρει το καλώδιο, την κάρτα και άλλες συνδέσεις μέσα στον υπολογιστή σας.
    1. Δοκιμάστε να επαναφέρετε τα παρακάτω και στη συνέχεια να δείτε εάν ο υπολογιστής σας ξεκινάει από το POST:
  3. Επανατοποθετήστε ξανά τις μονάδες μνήμης
  4. Επανατοποθετήστε τυχόν κάρτες επέκτασης
  5. Σημείωση: Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι . Υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι να προκαλέσει τον υπολογιστή σας να παγώσει κατά τη διάρκεια του POST, αλλά μόνο για να είναι λεπτομερές, θα πρέπει να τα επανασυνδέσουμε ενώ επανασυνδέουμε άλλο υλικό.
  1. Επανατοποθετήστε την CPU μόνο αν νομίζετε ότι ενδέχεται να έχει χαλαρώσει ή να μην έχει εγκατασταθεί σωστά.
    1. Σημείωση: Διαχωρίσαμε αυτή την εργασία μόνο επειδή η πιθανότητα χαλάρωσης μιας CPU είναι λεπτή και επειδή η επανάληψη μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόβλημα εάν δεν είστε προσεκτικοί. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, αρκεί να εκτιμάτε πόσο ευαίσθητη είναι η CPU και η υποδοχή / υποδοχή της στη μητρική πλακέτα.
  2. Ελέγξτε τριπλά κάθε ρύθμιση παραμέτρων υλικού αν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα μετά τη δημιουργία ενός νέου υπολογιστή ή μετά την εγκατάσταση νέου υλικού. Ελέγξτε κάθε διακόπτη και διακόπτη DIP , βεβαιωθείτε ότι η CPU, η μνήμη και η κάρτα γραφικών που χρησιμοποιείτε είναι συμβατές με τη μητρική σας πλακέτα κλπ. Επανασυνδέστε τον υπολογιστή σας από το μηδέν, εάν είναι απαραίτητο.
    1. Σημαντικό: Μην υποθέτετε ότι η μητρική πλακέτα σας υποστηρίζει κάποιο υλικό. Ελέγξτε το εγχειρίδιο της μητρικής σας πλατφόρμας για να βεβαιωθείτε ότι το υλικό που αγοράσατε θα λειτουργήσει σωστά.
    2. Σημείωση: Εάν δεν έχετε δημιουργήσει τον υπολογιστή σας ή δεν έχετε πραγματοποιήσει αλλαγές υλικού, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα εξ ολοκλήρου.
  3. Ελέγξτε για αιτίες ηλεκτρικών σορτς μέσα στον υπολογιστή σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία του προβλήματος εάν ο υπολογιστής σας παγώνει κατά τη διάρκεια του POST, ειδικά αν το κάνει χωρίς ένα μήνυμα σφάλματος του BIOS .
  1. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας μόνο με βασικό εξοπλισμό. Ο σκοπός εδώ είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα του υπολογιστή σας να ενεργοποιηθεί.
      • Αν ο υπολογιστής σας ξεκινά κανονικά με μόνο βασικό υλικό εγκατεστημένο, προχωρήστε στο Βήμα 9.
  2. Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην εμφανίζει τίποτα στην οθόνη σας, προχωρήστε στο Βήμα 10.
  3. Σημαντικό: Η εκκίνηση του υπολογιστή σας με το ελάχιστο αναγκαίο υλικό είναι πολύ εύκολο να γίνει, δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία και μπορεί να σας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες. Αυτό δεν είναι ένα βήμα για να παραλείψετε εάν, μετά από όλα τα παραπάνω βήματα, ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να παγώνει κατά τη διάρκεια του POST.
  4. Επανεγκαταστήστε κάθε κομμάτι υλικού που καταργήσατε στο Βήμα 8, ένα κομμάτι κάθε φορά, δοκιμάζοντας τον υπολογιστή σας μετά από κάθε εγκατάσταση.
    1. Δεδομένου ότι ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος μόνο με το απαραίτητο υλικό που έχει εγκατασταθεί, τα εξαρτήματα αυτά πρέπει να λειτουργούν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα στοιχεία υλικού που αφαιρέσατε προκαλεί ότι ο υπολογιστής σας δεν ενεργοποιείται σωστά. Εγκαθιστώντας κάθε συσκευή πίσω στον υπολογιστή σας και δοκιμάζοντας κάθε φορά, θα βρείτε τελικά το υλικό που προκάλεσε το πρόβλημά σας.
    2. Αντικαταστήστε το μη λειτουργικό υλικό μόλις τον εντοπίσετε. Ανατρέξτε στα Βίντεο εγκατάστασης υλικού για βοήθεια σχετικά με την επανεγκατάσταση του υλικού σας.
  1. Δοκιμάστε το υλικό του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια κάρτα αυτο-δοκιμής Power On. Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να καταψύχει κατά τη διάρκεια του POST με εγκατεστημένο μόνο υλικό βασικού υπολογιστή, μια κάρτα POST θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ποιο κομμάτι υλικού παραμένει που προκαλεί τον υπολογιστή σας να σταματήσει την εκκίνηση.
    1. Εάν δεν έχετε ήδη ή δεν θέλετε να αγοράσετε μια κάρτα POST, μεταβείτε στο βήμα 11.
  2. Αντικαταστήστε κάθε κομμάτι βασικού εξοπλισμού στον υπολογιστή σας με ένα πανομοιότυπο ή αντίστοιχο ανταλλακτικό υλικό (το οποίο γνωρίζετε ότι λειτουργεί), ένα συστατικό κάθε φορά, για να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι προκαλεί τη διακοπή του υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια του POST. Ελέγξτε μετά από κάθε αντικατάσταση υλικού για να προσδιορίσετε ποιο στοιχείο είναι ελαττωματικό.
    1. Σημείωση: Ο μέσος ιδιοκτήτης υπολογιστή δεν διαθέτει ένα σύνολο ανταλλακτικών εξαρτημάτων υπολογιστή στο σπίτι ή στην εργασία. Εάν δεν το κάνετε, η συμβουλή μου είναι να επανεξετάσετε το βήμα 10. Μια κάρτα POST είναι πολύ φθηνή και είναι, γενικά και κατά τη γνώμη μου, πιο έξυπνη προσέγγιση από την αποθήκευση ανταλλακτικών εξαρτημάτων υπολογιστή.
  3. Τέλος, εάν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα, ίσως χρειαστεί να βρείτε επαγγελματική βοήθεια από μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών ή από την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή του υπολογιστή σας.
    1. Εάν δεν διαθέτετε κάρτα POST ή ανταλλακτικά για εναλλαγή και αναχώρηση, δεν έχετε αφήσει να γνωρίζετε ποιο κομμάτι του απαραίτητου υλικού του υπολογιστή σας δεν λειτουργεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να βασιστείτε στη βοήθεια ατόμων ή εταιρειών που διαθέτουν αυτά τα εργαλεία και τους πόρους.
    2. Σημείωση: Δείτε την πρώτη συμβουλή παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση περισσότερης βοήθειας.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην εκκινεί από το Power On Self Test; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μας πείτε τι έχετε κάνει ήδη για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.
  2. Μήπως χάσαμε ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που σας βοήθησε (ή ίσως να βοηθήσετε κάποιον άλλο) να διορθώσετε έναν υπολογιστή που παγώνει ή παρουσιάζει ένα σφάλμα κατά τη διάρκεια του POST; Ενημερώστε με και θα χαρούμε να συμπεριλάβουμε τις πληροφορίες εδώ.