Αντιμετώπιση προβλημάτων κώδικα ήχου AMIBIOS

Διορθώνει συγκεκριμένα σφάλματα κωδικού AMI

Το AMIBIOS είναι ένα είδος BIOS που κατασκευάζεται από την American Megatrends (AMI). Πολλοί δημοφιλείς κατασκευαστές μητρικών έχουν ενσωματώσει το AMIBOS της AMI στα συστήματά τους.

Άλλοι κατασκευαστές μητρικών καρτών έχουν δημιουργήσει προσαρμοσμένο λογισμικό BIOS που βασίζεται στο σύστημα AMIBIOS. Οι κωδικοί μπιπ από ένα BIOS που βασίζεται στο AMIBIOS μπορεί να είναι ακριβώς ίδιοι με τους πραγματικούς κωδικούς ήχων AMIBIOS παρακάτω ή μπορεί να διαφέρουν ελαφρά. Μπορείτε πάντα να αναφερθείτε στο εγχειρίδιο μητρικής σας, αν νομίζετε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα ζήτημα.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να καταλάβετε γιατί ο υπολογιστής σας ακούγεται για πιο γενικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για αυτά τα είδη προβλημάτων.

Σημείωση: Οι κωδικοί μπιπ AMIBIOS είναι συνήθως σύντομοι, ακούγονται γρήγορα και συνήθως ακούγονται αμέσως μετά την τροφοδοσία στον υπολογιστή.

Σημαντικό: Λάβετε υπόψη ότι το ηχητικό σήμα εμφανίζεται επειδή ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να εκκινήσει αρκετά ώστε να εμφανίσει οτιδήποτε στην οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή κάποια πολύ τυπική αντιμετώπιση προβλημάτων.

1 Σύντομος ήχος

Ένας απλός σύντομος ήχος από ένα BIOS που βασίζεται σε AMI σημαίνει ότι υπήρξε σφάλμα χρονισμού ανανέωσης μνήμης .

Εάν θα μπορούσατε να εκκινήσετε λίγο περισσότερο, ίσως να εκτελέσετε μια δοκιμή μνήμης, αλλά επειδή δεν μπορείτε, θα πρέπει να ξεκινήσετε αντικαθιστώντας τη μνήμη RAM .

Αν η αντικατάσταση της μνήμης RAM δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε τη μητρική πλακέτα.

2 σύντομες μπιπ

Δύο σύντομα μπιπ σημαίνει ότι υπάρχει σφάλμα ισοτιμίας στη μνήμη βάσης. Αυτό είναι ένα ζήτημα με το πρώτο μπλοκ μνήμης 64 KB στη μνήμη RAM.

Όπως όλα τα προβλήματα μνήμης RAM, αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορείτε να επιδιορθώσετε ή να επιδιορθώσετε. Η αντικατάσταση της (των) μονάδας (-ων) RAM που προκαλεί το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα η λύση.

3 σύντομες μπιπ

Τρία σύντομα μπιπ σημαίνει ότι υπήρξε σφάλμα δοκιμής ανάγνωσης / εγγραφής μνήμης βάσης στο πρώτο μπλοκ μνήμης 64 KB.

Η αντικατάσταση της μνήμης RAM συνήθως λύει αυτόν τον κωδικό μπιπ AMI.

4 σύντομες μπιπ

Τέσσερις σύντομες μπιπ σημαίνει ότι ο χρονοδιακόπτης μητρικής λειτουργίας δεν λειτουργεί σωστά, αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μονάδα RAM που βρίσκεται στη χαμηλότερη (συνήθως σημειωμένη 0) υποδοχή.

Συνήθως μια αποτυχία υλικού με μια κάρτα επέκτασης ή ένα πρόβλημα με τη μητρική ίδια μπορεί να είναι η αιτία αυτού του κωδικού μπιπ.

Ξεκινήστε επανατοποθετώντας τη μνήμη RAM και στη συνέχεια την αντικατάστασή της αν αυτό δεν λειτουργεί. Στη συνέχεια, υποθέτοντας ότι αυτές οι ιδέες απέτυχαν, επανατοποθετήστε τυχόν κάρτες επέκτασης και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε όποιον φαίνεται να είναι ο ένοχος.

Αντικαταστήστε τη μητρική πλακέτα ως τελευταία επιλογή.

5 σύντομες μπιπ

Πέντε σύντομα ηχητικά σήματα σημαίνουν ότι υπήρξε σφάλμα επεξεργαστή. Μια κατεστραμμένη κάρτα επέκτασης, η CPU ή η μητρική πλακέτα θα μπορούσε να προτρέψει αυτόν τον κωδικό μπιπ AMI.

Ξεκινήστε επανατοποθετώντας τη CPU. Αν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να επανατοποθετήσετε τυχόν κάρτες επέκτασης. Οι πιθανότητες είναι, ωστόσο, οι ανάγκες της CPU να αντικατασταθούν.

6 Σύντομες μπιπ

Έξι σύντομα ηχητικά σήματα σημαίνουν ότι υπήρξε σφάλμα δοκιμής 8042 Gate A20.

Αυτός ο κωδικός μπιπ προκαλείται συνήθως από μια κάρτα επέκτασης που έχει αποτύχει ή από μια μητρική πλακέτα που δεν λειτουργεί πλέον.

Ίσως επίσης να ασχολείστε με ένα συγκεκριμένο θέμα πληκτρολογίου εάν ακούτε 6 σύντομα μπιπ. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα A20 για μερικές λύσεις που σας βοηθούν.

Αν αυτό δεν λειτουργεί, επανατοποθετήστε ή αντικαταστήστε τις κάρτες επέκτασης. Τέλος, μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα που θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη μητρική σας πλακέτα.

7 Σύντομες μπιπ

Επτά σύντομα μπιπ υποδηλώνουν ένα γενικό σφάλμα εξαίρεσης. Αυτός ο κωδικός μπιπ AMI θα μπορούσε να προκληθεί από ένα πρόβλημα κάρτας επέκτασης, από ένα ζήτημα υλικού μητρικής πλακέτας ή από μια κατεστραμμένη CPU.

Αντικατάσταση του οποιουδήποτε ελαττωματικού υλικού προκαλεί το πρόβλημα είναι συνήθως η λύση για αυτόν τον κωδικό ήχου.

8 Σύντομες μπιπ

Οκτώ σύντομα μπιπ σημαίνει ότι υπάρχει σφάλμα στη μνήμη οθόνης.

Αυτός ο κωδικός μπιπ είναι συνήθως προκαλείται από μια ελαττωματική κάρτα οθόνης . Η αντικατάσταση της κάρτας γραφικών συνήθως ξεκαθαρίζει αυτό, αλλά φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι κάθεται σωστά στην υποδοχή επέκτασης πριν αγοράσετε μια αντικατάσταση. Μερικές φορές, αυτός ο κωδικός μπιπ AMI οφείλεται μόνο σε χαλαρή κάρτα.

9 σύντομες μπιπ

Εννέα σύντομα ηχητικά σήματα σημαίνουν ότι υπήρξε σφάλμα αθροίσματος ελέγχου AMIBIOS ROM.

Κυριολεκτικά, αυτό θα σημάνει ένα ζήτημα με το τσιπ BIOS στη μητρική πλακέτα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η αντικατάσταση ενός τσιπ BIOS είναι μερικές φορές αδύνατη, αυτό το ζήτημα του AMI BIOS συνήθως διορθώνεται αντικαθιστώντας τη μητρική πλακέτα.

Προτού προχωρήσετε τόσο πολύ, δοκιμάστε να καθαρίσετε πρώτα το CMOS . Αν είστε τυχεροί, αυτό θα φροντίσει το πρόβλημα δωρεάν.

10 σύντομες μπιπ

Δέκα σύντομα ηχητικά σήματα σημαίνουν ότι υπήρξε σφάλμα ανάγνωσης / εγγραφής μητρώου τερματισμού CMOS. Αυτός ο κωδικός μπιπ είναι συνήθως προκαλείται από ζήτημα υλικού με το τσιπ AMI BIOS.

Μια αντικατάσταση μητρικής πλακέτας συνήθως θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αν και θα μπορούσε να προκληθεί από μια κατεστραμμένη κάρτα επέκτασης σε σπάνιες περιπτώσεις.

Προτού πάτε να αντικαταστήσετε τα πράγματα, ξεκινήστε με την εκκαθάριση του CMOS και επανατοποθετώντας όλες τις κάρτες επέκτασης .

11 Σύντομες μπιπ

Έντεκα σύντομα μπιπ σημαίνει ότι η δοκιμή μνήμης προσωρινής μνήμης απέτυχε.

Κάποιο κομμάτι ουσιαστικού υλικού αποτυχίας είναι συνήθως υπεύθυνο για αυτόν τον κωδικό μπιπ AMI BIOS. Συχνά φορές είναι η μητρική πλακέτα.

1 μεγάλος ήχος + 2 σύντομα ηχητικά σήματα

Ένα μακρύ μπιπ και δύο σύντομα μπιπ είναι συνήθως μια ένδειξη μιας αποτυχίας μέσα στη μνήμη που είναι μέρος της κάρτας γραφικών .

Αντικατάσταση της κάρτας γραφικών είναι σχεδόν πάντα η διαδρομή για να πάτε εδώ, αλλά φροντίστε να προσπαθήσετε να την αφαιρέσετε και να την εγκαταστήσετε πρώτα, μόνο σε περίπτωση που το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχει ξεφύγει λίγο.

1 μεγάλος ήχος + 3 σύντομα ηχητικά σήματα

Εάν ακούσετε ένα μεγάλο ηχητικό σήμα ακολουθούμενο από δύο σύντομα, αυτό οφείλεται σε αποτυχία πάνω από το σήμα 64 KB στη μνήμη συστήματος του υπολογιστή.

Υπάρχει μικρή πρακτικότητα σε αυτό το τεστ εναντίον ορισμένων από τις προηγούμενες δοκιμές, επειδή η λύση είναι η ίδια - αντικαταστήστε τη μνήμη RAM.

1 μακρύς ήχος + 8 σύντομες μπιπ

Ένα μακρύ μπιπ ακολουθούμενο από οκτώ σύντομα μπιπ σημαίνει ότι η δοκιμή προσαρμογέα οθόνης απέτυχε.

Δοκιμάστε να επανατοποθετήσετε την κάρτα οθόνης και να βεβαιωθείτε ότι η βοηθητική τροφοδοσία που χρειάζεται είναι συνδεδεμένη με την παροχή ρεύματος .

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να αντικαταστήσετε την κάρτα γραφικών.

Εναλλασσόμενη σειρήνα

Τέλος, εάν ακούσετε ένα εναλλασσόμενο θόρυβο τύπου σειρήνας ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της χρήσης του υπολογιστή σας, κατά την εκκίνηση ή μετά, έχετε να κάνετε είτε με ζήτημα στάθμης τάσης είτε με ανεμιστήρα επεξεργαστή που λειτουργεί πολύ χαμηλά.

Αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ότι θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας και να επιθεωρήσετε τόσο τον ανεμιστήρα της CPU όσο και, αν είναι δυνατόν, τις ρυθμίσεις τάσης της CPU στο BIOS / UEFI.

Δεν χρησιμοποιείτε AMI BIOS (AMIBIOS) ή δεν είστε βέβαιοι;

Εάν δεν χρησιμοποιείτε BIOS βασισμένο σε AMI, τότε οι οδηγοί αντιμετώπισης προβλημάτων παραπάνω δεν θα σας βοηθήσουν. Για να δείτε πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για άλλους τύπους συστημάτων BIOS ή για να διαπιστώσετε το είδος του BIOS που έχετε, ανατρέξτε στον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων με τον κώδικα "Βοηθητικά μηνύματα" .