Πώς να δημιουργήσετε μια σκιά Cast στο Adobe Photoshop CC 2014

01 του 06

Πώς να δημιουργήσετε μια σκιά Cast στο Adobe Photoshop CC 2014

Δεν είναι δύσκολο να προσθέσετε σκιές σε στρώματα στις σύνθετες εικόνες.

Μια από τις πιο δύσκολες βασικές δεξιότητες που πρέπει να μάθετε όταν δημιουργείτε σύνθετες εικόνες στο Photoshop είναι, από όλα, η προσθήκη ρεαλιστικών σκιών . Όταν αντιμετωπίζω αυτά τα μαθήματα στις τάξεις μου, για παράδειγμα, διευκρινίζω ότι μόνο επειδή το δημιουργήσατε στο Photoshop δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικό. Αυτό οφείλεται κυρίως στον καλλιτέχνη που δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην οθόνη από το να βγει από την καρέκλα του και να μελετήσει μια πραγματική σκιά.

Σε αυτό το "Πώς να" θα περάσω μέσα από μια τεχνική που είναι μάλλον απλή για να επιτευχθεί και δίνει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Πριν δημιουργήσετε τη σκιά πρέπει να επιλέξετε ένα αντικείμενο από το φόντο, να επεξεργαστείτε τις άκρες του χρησιμοποιώντας το εργαλείο Επεξεργασία ακμής και στη συνέχεια να το μετακινήσετε στο δικό του στρώμα. Με αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα μπορείτε να επικεντρωθείτε στη δημιουργία της σκιάς.

Ας αρχίσουμε.

02 του 06

Πώς να δημιουργήσετε μια σκιά σταγόνα στο Adobe Photoshop CC 2014

Ξεκινάμε προσθέτοντας ένα εφέ στρώσης σκιασμένης στρώσης στο αντικείμενο.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αντίθετο-διαισθητικό ξεκινάμε με μια σκιά Drop. Για να το κάνετε αυτό, επιλέγω το Layer που περιέχει το δέντρο και πατήστε το κουμπί fx στο κάτω μέρος του πίνακα για να προσθέσετε ένα Effect Layer. Έχω επιλέξει Drop Shadow και χρησιμοποίησα αυτές τις ρυθμίσεις:

Όταν τελειώσω, έκανα κλικ στο OK για να αποδεχτώ την αλλαγή.

03 του 06

Πώς να βάλετε μια σκιά στο δικό της επίπεδο στο Photoshop CC 2014

Η σκιά μετακινείται σε ξεχωριστό στρώμα στο έγγραφο του Photoshop.

Έχω μια σκιά αλλά είναι λάθος τύπος. Για να το διορθώσω πρώτα, επιλέξτε το στρώμα σκιάς και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο fx στο όνομα του Layer. Αυτό ανοίγει ένα αναδυόμενο μενού και επιλέγω Δημιουργία στρώματος . Μην αφήνετε την προειδοποίηση να σας ενοχλεί που ισχύει για άλλα εφέ. Τώρα είχα ένα στρώμα που περιέχει μόνο τη σκιά.

04 του 06

Πώς να παραμορφώσετε μια σκιά στο Photoshop CC 2014

Η σκιά είναι παραμορφωμένη για να φανεί σαν το δέντρο να ρίχνει τη σκιά.

Φυσικά μια σκιά βάζει στο έδαφος. Αυτό είναι όπου το Εργαλείο Ελεύθερου Μετασχηματισμού γίνεται ανεκτίμητο. Επιλέξαμε το στρώμα Shadow και στη συνέχεια επιλέξαμε Edit> Free Transform . Αυτό που δεν κάνεις είναι να αρχίσεις με χαρά τις λαβές. Έκανα δεξί κλικ στην επιλογή και επέλεξα Distort από το αναδυόμενο μενού. Στη συνέχεια, ρύθμισα τις λαβές και τη θέση της σκιάς για να το βάλω απέναντι από το αίθριο. Όταν ήμουν ικανοποιημένος, έβαλα το πλήκτρο επιστροφής / εισόδου για να αποδεχτώ την αλλαγή.

Υπήρχε ακόμη ένα τελευταίο ζήτημα για την αντιμετώπιση. Δεν φαινόταν πραγματικό. Οι σκιές έχουν ασαφείς άκρες και έχουν την τάση να μαλακώνουν και να εξασθενίζουν καθώς μετακινούνται πιο μακριά από το αντικείμενο που ρίχνει τη σκιά.

05 του 06

Πώς να μαλακώσει μια σκιά Cast στο Photoshop CC 2014.

Η σκιά αντιγράφεται και εφαρμόζεται το Gaussian Blur στο αντίγραφο.

Ξεκίνησα με την αναπαραγωγή του στρώματος Shadow στον πίνακα "Επίπεδα". Αυτό έγινε κάνοντας δεξί κλικ στο στρώμα και επιλέγοντας το Διπλότυπο Layer από το αναδυόμενο παράθυρο. Το νέο στρώμα είναι αυτό που θέλω να δουλέψω, έτσι απενεργοποίησα την ορατότητα του αρχικού στρώματος σκιάς.

Στη συνέχεια, επέλεξα το στρώμα σκιώδους αντιγράφου και εφάρμοσα ένα Gaussian Blur 8-pixel στο στρώμα. Αυτό θα μαλακώσει τη σκιά και η ποσότητα του θολώματος που θα εφαρμοστεί εξαρτάται από το μέγεθος της εικόνας και τη σκιά.

06 του 06

Πώς να αποκρύψετε και να συνδυάσετε μια σκιά Cast στο Adobe Photoshop CC 2014

Οι μάσκες επιπέδου και η μειωμένη αδιαφάνεια προστίθενται στα δύο στρώματα σκιάς.

Με τη σκιά στη θέση μου, γύρισα την προσοχή μου να ξεθωριάσει έξω καθώς απομακρύνεται από το δέντρο. Επιλέξαμε το στρώμα σκιώδους αντιγράφου και προσθέσαμε μια μάσκα επιπέδου από τον πίνακα "Επίπεδα". Με τη μάσκα που επιλέξατε, επέλεξα το Εργαλείο μεταβλητής και βεβαιώνομαι ότι τα χρώματα ήταν λευκά (προσκήνιο) και μαύρο (φόντο) , έκαναν μια κλίση από περίπου ¼ την απόσταση από το κάτω μέρος της σκιάς μέχρι την κορυφή. Αυτό έχασε τη σκιά μάλλον ωραία.

Κατόπιν έβαλα κάτω το πλήκτρο Option / Alt και σύρασα ένα αντίγραφο της μάσκας στο άλλο στρώμα σκιάς κάτω από αυτό. Αυτό συνδυάζει τις δύο σκιές μάλλον όμορφα.

Το τελευταίο βήμα στη διαδικασία ήταν να ρυθμίσετε την αδιαφάνεια της κορυφής της σκιάς στο 64% και την αδιαφάνεια της σκιάς του πυθμένα σε περίπου το μισό αυτής της αξίας. Αυτό συνδυάζει τα δύο στρώματα σκιάς μάλλον όμορφα και δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.