Δημιουργήστε ένα Bootable USB Flash Drive του OS X Mavericks Installer

01 από 03

Δημιουργήστε ένα Bootable USB Flash Drive του OS X Mavericks Installer

Για αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός bootable USB flash drive για να κρατάτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X Mavericks. Getty Images kyoshino

Το OS X Mavericks είναι η τρίτη έκδοση του OS X που πωλείται κυρίως ως λήψη από το Mac App Store . Αυτό έχει αρκετά πλεονεκτήματα, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι σχεδόν άμεση παράδοση. Με ένα ή δύο κλικ, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όπως και με τους προηγούμενους εγκαταστάτες εγκατάστασης του OS X, αυτό προϋποθέτει ότι είστε έτοιμοι να πάτε. ξεκινά την εφαρμογή εγκατάστασης του OS X Mavericks αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η λήψη.

Αυτό είναι πολύ καλό και καλό για πολλούς χρήστες Mac και πολύ βολικό, αλλά μου αρέσει να έχω ένα φυσικό αντίγραφο του εγκαταστάτη, μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί να επανεγκαταστήσω το λειτουργικό σύστημα ή να το εγκαταστήσω σε άλλο Mac που έχω, χωρίς περνώντας ξανά από τη διαδικασία λήψης.

Εάν θέλετε να έχετε ένα φυσικό αντίγραφο ασφαλείας του εγκαταστάτη OS X Mavericks, ο οδηγός μας θα σας δείξει πώς να το δημιουργήσετε.

Δύο μέθοδοι για τη δημιουργία ενός Bootable Mavericks Installer

Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός bootable installer της Mavericks. Ο πρώτος χρησιμοποιεί το Terminal και μια κρυφή εντολή που είναι βαθιά μέσα στο πακέτο εγκατάστασης του Mavericks, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένα bootable αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης σε οποιαδήποτε τοποθετημένα μέσα εκκίνησης, όπως μια μονάδα flash ή μια εξωτερική μονάδα δίσκου.

Είναι μόνο πραγματικό μειονέκτημα ότι δεν λειτουργεί άμεσα για να κάψει ένα bootable DVD. Το κάνει, λειτουργεί πολύ καλά όταν μια μονάδα flash USB είναι ένας στοχευμένος προορισμός. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μέθοδο στον οδηγό:

Πώς να κάνετε ένα εκκινήσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης Flash OS X ή macOS

Ο δεύτερος τρόπος και αυτός που θα σας μεταφέρουμε εδώ είναι μια χειροκίνητη μέθοδος που χρησιμοποιεί το Finder και το Disk Utility για να δημιουργήσει το bootable installer.

Ο, τι χρειάζεσαι

Μπορείτε να δημιουργήσετε το φυσικό αντίγραφο ασφαλείας του Mavericks σε διάφορους τύπους μέσων. Τα δύο πιο συνηθισμένα είναι μάλλον USB flash drives και οπτικά μέσα (ένα DVD διπλής στρώσης). Αλλά δεν περιορίζεστε σε αυτές τις δύο επιλογές. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο εκκινήσιμων μέσων, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών μονάδων δίσκου που συνδέονται μέσω USB 2, USB 3 , FireWire 400, FireWire 800 και Thunderbolt . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εσωτερική μονάδα δίσκου ή ένα διαμέρισμα εάν το Mac σας έχει εγκαταστήσει περισσότερες από μία εσωτερικές μονάδες δίσκου.

Για αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός bootable USB flash drive για να κρατάτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X Mavericks. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια εσωτερική ή εξωτερική μονάδα δίσκου, η διαδικασία είναι παρόμοια και αυτός ο οδηγός θα πρέπει να λειτουργεί καλά για εσάς.

02 του 03

Εύρεση της εικόνας εγκατάστασης του OS X Mavericks

Κάντε δεξί κλικ ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Εγκατάσταση του OS X Mavericks και επιλέξτε Εμφάνιση περιεχομένου πακέτου από το αναδυόμενο μενού. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Για να δημιουργήσετε ένα bootable αντίγραφο του εγκατάστασης OS X Mavericks, πρέπει να εντοπίσετε το αρχείο InstallESD.dmg που είναι κρυφό στο πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X Mavericks που κατεβάσατε από το κατάστημα Mac App . Αυτό το αρχείο εικόνας περιέχει ένα bootable σύστημα και τα αρχεία που είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση του OS X Mavericks.

Δεδομένου ότι το αρχείο εικόνας του εγκαταστάτη περιέχεται στην εφαρμογή εγκατάστασης OS X Mavericks, πρέπει πρώτα να εξαγάγουμε το αρχείο και να το αντιγράψουμε στην επιφάνεια εργασίας, όπου μπορούμε εύκολα να το χρησιμοποιήσουμε.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στο φάκελο Applications (Εφαρμογές).
  2. Κοιτάξτε μέσα από τη λίστα των εφαρμογών σας και εντοπίστε την ονομασία Install OS X Mavericks.
  3. Κάντε δεξί κλικ ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Εγκατάσταση του OS X Mavericks και επιλέξτε Εμφάνιση περιεχομένου πακέτου από το αναδυόμενο μενού.
  4. Το παράθυρο Finder θα εμφανίσει τα περιεχόμενα του αρχείου Install OS X Mavericks.
  5. Ανοίξτε το φάκελο περιεχομένων.
  6. Ανοίξτε το φάκελο SharedSupport.
  7. Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού ή κάντε κλικ με το πλήκτρο ελέγχου στο αρχείο InstallESD.dmg και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αντιγραφή "InstallESD.dmg" από το αναδυόμενο μενού.
  8. Κλείστε το παράθυρο Finder και επιστρέψτε στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.
  9. Κάντε δεξί κλικ ή κάντε κλικ σε ένα κενό τμήμα της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Επικόλληση στοιχείου από το αναδυόμενο μενού.
  10. Το αρχείο InstallESD.dmg θα αντιγραφεί στην επιφάνεια εργασίας σας. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο επειδή το αρχείο έχει μέγεθος περίπου 5,3 GB.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα βρείτε ένα αντίγραφο του αρχείου InstallESD.dmg στην επιφάνεια εργασίας σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το αρχείο στην επόμενη σειρά βημάτων.

03 του 03

Αντιγράψτε τα αρχεία του Installer της Mavericks για να κάνετε μια εκκίνηση USB Flash Drive

Σύρετε το αρχείο BaseSystem.dmg από το παράθυρο ESD Install ESD στο πεδίο Source στο παράθυρο του Disk Utility. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Με το αρχείο InstallESD.dmg που αντιγράφηκε στην επιφάνεια εργασίας (βλ. Σελίδα 1), είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια εκκίνηση του αρχείου σε μια μονάδα flash USB.

Διαμορφώστε τη μονάδα Flash USB

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η επόμενη σειρά βημάτων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στη μονάδα flash USB. Πριν προχωρήσετε, κάντε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων στη μονάδα flash , εάν υπάρχει.
  1. Τοποθετήστε τη μονάδα flash USB σε μία από τις θύρες USB του Mac.
  2. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  3. Στο παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος δίσκου που ανοίγει, χρησιμοποιήστε την πλαϊνή γραμμή για να μετακινηθείτε στη λίστα των συσκευών αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας και εντοπίστε τη μονάδα flash USB. Η μονάδα δίσκου μπορεί να έχει ένα ή περισσότερα ονόματα ενοτήτων συνδεδεμένα με αυτήν. Αναζητήστε το όνομα κορυφαίου επιπέδου, το οποίο είναι συνήθως το όνομα του κατασκευαστή της μονάδας δίσκου. Για παράδειγμα, το όνομα κορυφαίου επιπέδου της μονάδας δίσκου flash είναι 30.99 GB SanDisk Ultra Media.
  4. Επιλέξτε το όνομα ανώτατου επιπέδου της μονάδας flash USB.
  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Κατανομή".
  6. Από το αναπτυσσόμενο μενού Διάταξη διαίρεσης, επιλέξτε 1 κατάτμηση.
  7. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Μορφή και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το Mac OS X Extended (Journaled).
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές.
  9. Επιλέξτε τον πίνακα κατανομής GUID από τη λίστα διαθέσιμων σχημάτων διαμέρισης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
  11. Το Disk Utility θα ζητήσει επιβεβαίωση ότι θέλετε να χωρίσετε τη μονάδα flash USB. Θυμηθείτε, αυτό θα διαγράψει όλο το περιεχόμενο της μονάδας flash. Κάντε κλικ στο κουμπί Partition.
  12. Η μονάδα flash USB θα διαγραφεί και θα διαμορφωθεί και, στη συνέχεια, θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή Mac.

Αποκαλύψτε τι είναι κρυμμένο

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X Mavericks διαθέτει μερικά κρυφά αρχεία που πρέπει να έχουμε πρόσβαση για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη μονάδα USB flash.

  1. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην επιλογή Προβολή κρυφών φακέλων στο Mac χρησιμοποιώντας το τερματικό για να κάνετε τα κρυφά αρχεία ορατά.

Τοποθετήστε τον εγκαταστάτη

  1. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο InstallESD.dmg που αντιγράψατε στην επιφάνεια εργασίας νωρίτερα.
  2. Το αρχείο ESD Install ESD θα τοποθετηθεί στο Mac σας και θα ανοίξει ένα παράθυρο Finder, εμφανίζοντας τα περιεχόμενα του αρχείου. Ορισμένα ονόματα αρχείων θα εμφανιστούν ανεπαίσθητα. αυτά είναι τα κρυφά αρχεία που είναι πλέον ορατά.
  3. Τοποθετήστε το παράθυρο OS X Install ESD και το παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος Disk, ώστε να μπορείτε εύκολα να δείτε και τα δύο.
  4. Από το παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος Disk, επιλέξτε το όνομα της μονάδας δίσκου USB στην πλαϊνή γραμμή.
  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επαναφορά.
  6. Σύρετε το αρχείο BaseSystem.dmg από το παράθυρο ESD Install ESD στο πεδίο Source στο παράθυρο του Disk Utility.
  7. Επιλέξτε το όνομα του τόμου της μονάδας δίσκου USB (χωρίς τίτλο 1) από την πλευρική γραμμή του Disk Utility και σύρετέ το στο πεδίο Προορισμός.
  8. Εάν η έκδοση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου περιέχει ένα πλαίσιο με τίτλο Erase Destination, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο.
  9. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά.
  10. Το Disk Utility θα ζητήσει επιβεβαίωση ότι θέλετε να διαγράψετε τον τόμο προορισμού και να τον αντικαταστήσετε με τα περιεχόμενα του BaseSystem.dmg. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή για να συνεχίσετε.
  11. Προμηθεύστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή, εάν απαιτείται.
  12. Το Disk Utility θα ξεκινήσει τη διαδικασία αντιγραφής. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, έτσι να χαλαρώσετε, να παίξετε ένα παιχνίδι ή να εξερευνήσετε μερικά από τα άλλα άρθρα σχετικά με: Κοινά Θέματα Mac. Όταν το Disk Utility ολοκληρώσει τη διαδικασία αντιγραφής, θα τοποθετήσει τη μονάδα flash USB στην επιφάνεια εργασίας. το όνομα της μονάδας θα είναι το OS X Base System.
  13. Μπορείτε να κλείσετε το Disk Utility.

Αντιγράψτε το φάκελο Packages

Μέχρι στιγμής, δημιουργήσαμε μια εκκίνηση της μονάδας flash USB που περιέχει ακριβώς ένα σύστημα που επιτρέπει στο Mac να εκκινήσει. Και αυτό είναι όλο που θα κάνει μέχρι να προσθέσουμε το φάκελο Packages από το αρχείο InstallESD.dmg στο OS X Base System που μόλις δημιουργήσατε στη μονάδα flash. Ο φάκελος "Πακέτα" περιέχει μια σειρά πακέτων (.pkg) που εγκαθιστούν διάφορα κομμάτια του OS X Mavericks.

  1. Το Disk Utility θα πρέπει να έχει τοποθετήσει τη μονάδα flash και να ανοίξει ένα παράθυρο Finder με το σύστημα OS X Base System. Εάν το παράθυρο Finder δεν είναι ανοικτό, εντοπίστε το εικονίδιο του OS X Base System στην επιφάνεια εργασίας και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο.
  2. Στο παράθυρο του συστήματος OS X Base, ανοίξτε το φάκελο System.
  3. Στο φάκελο System, ανοίξτε το φάκελο Εγκατάστασης.
  4. Μέσα στο φάκελο "Εγκατάσταση", θα δείτε ένα ψευδώνυμο με το όνομα "Πακέτα". Κάντε δεξί κλικ στο ψευδώνυμο Πακέτα και επιλέξτε Μετακίνηση σε Κάδο απορριμμάτων από το αναδυόμενο μενού.
  5. Αφήστε το παράθυρο του συστήματος OS X / System / Finder εγκατάστασης ανοιχτό. θα το χρησιμοποιήσουμε στα επόμενα βήματα.
  6. Εντοπίστε το παράθυρο Finder που ονομάζεται OS X Εγκατάσταση ESD. Αυτό το παράθυρο πρέπει να είναι ανοιχτό από ένα προηγούμενο βήμα. Εάν όχι, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο InstallESD.dmg στην επιφάνεια εργασίας.
  7. Στο παράθυρο ESD Install ESD, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Packages και επιλέξτε Αντιγραφή "Πακέτα" από το αναδυόμενο μενού.
  8. Στο παράθυρο "Εγκατάσταση", μετακινήστε τον κέρσορα σε μια κενή περιοχή (βεβαιωθείτε ότι δεν επιλέγετε κάποιο στοιχείο ήδη στο παράθυρο της εγκατάστασης). Κάντε δεξί κλικ στην κενή περιοχή και επιλέξτε Επικόλληση στοιχείου από το αναδυόμενο μενού.
  9. Η διαδικασία αντιγραφής θα πάρει λίγο χρόνο. Αφού ολοκληρωθεί, μπορείτε να κλείσετε όλα τα παράθυρα του Finder και να αφαιρέσετε την εικόνα ESD Install ESD και τη μονάδα flash OS System Base.

Τώρα έχετε μια εκκίνηση USB flash drive που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε το OS X Mavericks σε οποιοδήποτε Mac έχετε.

Απόκρυψη Τι δεν πρέπει να δει

Το τελευταίο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να αποκρύψετε τα ειδικά αρχεία συστήματος που κανονικά δεν πρέπει να είναι ορατά.

  1. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην προβολή κρυφών φακέλων στο Mac χρησιμοποιώντας το τερματικό για να κάνετε τα αρχεία αυτά αόρατα ξανά.