Ελέγξτε τα Windows Safari με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να ελέγξετε τα παράθυρα και τους συνδέσμους του Safari

Το Safari , το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Apple, έχει υποστηρίξει την περιήγηση σε πολλά παράθυρα και καρτέλες για αρκετό καιρό, αλλά πολλοί από τους χρήστες του δεν γνωρίζουν καλά πώς να ελέγχουν πότε ή πώς δημιουργούνται καρτέλες ή παράθυρα. Μπορείτε πάντα να κάνετε δεξί κλικ σε έναν σύνδεσμο σε μια σελίδα και, από το αναδυόμενο μενού, να επιλέξετε την επιλογή για να ανοίξετε το σύνδεσμο σε μια καρτέλα ή ένα νέο παράθυρο, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσχρηστο κατά περιόδους. Εδώ είναι ένας ευκολότερος τρόπος να το κάνετε.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου για τον έλεγχο των Windows και των καρτελών

Άνοιγμα νέας καρτέλας (Command + T): Ανοίγει μια νέα καρτέλα με κενή σελίδα.

Μεταβείτε στην καρτέλα Επόμενο (Control + Tab): Σας μεταφέρει στην επόμενη καρτέλα προς τα δεξιά και την καθιστά ενεργή.

Μετάβαση στην προηγούμενη καρτέλα (Control + Shift + Tab): Σας μετακινεί στην καρτέλα προς τα αριστερά, καθιστώντας την ενεργή.

Κλείσιμο καρτέλας τρέχουσας (Command + W): Κλείνει την τρέχουσα καρτέλα και μεταβαίνει στην επόμενη καρτέλα στα δεξιά.

Ανοίξτε ξανά την κλειστή καρτέλα (Command + Z): ανοίγει ξανά την τελευταία κλειστή καρτέλα (αυτή είναι και η γενική εντολή αναίρεσης).

Command & # 43; Κάντε κλικ στις Συντομεύσεις

Η εντολή + κλικ στο Safari μπορεί να εκτελέσει δύο διαφορετικές λειτουργίες, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν οριστεί οι προτιμήσεις των καρτελών στο Safari. Αυτό κάνει την περιγραφή των συντομεύσεων του πληκτρολογίου + κάντε κλικ λίγο δύσκολο. Για να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό όσο το δυνατόν πιο απλό, θα δούμε δύο φορές τις συντομεύσεις, δείχνοντας τι θα κάνουν ανάλογα με τον τρόπο που έχει ρυθμιστεί η προτίμηση καρτελών:

Προτίμηση καρτέλας Safari Ρύθμιση σε: Command & # 43; Κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα συνδέσμου σε μια νέα καρτέλα

Ανοίξτε μια σύνδεση σε μια νέα καρτέλα Background (Command + Click): Ο σύνδεσμος θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα Safari στο παρασκήνιο, διατηρώντας την τρέχουσα καρτέλα ως την ενεργή καρτέλα.

Ανοίξτε την καρτέλα Σύνδεση σε νέα καρτέλα νέων στοιχείων (Command + Shift + Click): Η προσθήκη του πλήκτρου shift σε αυτήν τη συντόμευση προκαλεί την εστίαση του προγράμματος περιήγησης Safari στην καρτέλα που ανοίχθηκε πρόσφατα.

Άνοιγμα ενός συνδέσμου σε ένα νέο παράθυρο παραθύρου (Command + Option + Click): Η προσθήκη του πλήκτρου επιλογής σε αυτή τη συντόμευση λέει στο Safari να εκτελέσει το αντίθετο από τη ρύθμιση προτιμήσεων καρτελών. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί να ανοίγει ένα σύνδεσμο σε μια νέα καρτέλα φόντου, θα ανοίξει σε ένα νέο παράθυρο φόντου.

Ανοίξτε το σύνδεσμο στο νέο παράθυρο νέων στοιχείων (Command + Option + Shift + Click). Ταυτόχρονα, πατήστε παρατεταμένα τις εντολές, την επιλογή και τα πλήκτρα αλλαγής και κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να το ανοίξετε σε νέο παράθυρο προσκηνίου.

Προτίμηση καρτέλας Safari Ρύθμιση σε: Command & # 43; Κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα συνδέσμου σε νέο παράθυρο

Άνοιγμα συνδέσμου σε νέο παράθυρο παρασκηνίου (Command + Click): Ο σύνδεσμος θα ανοίξει σε ένα νέο παράθυρο Safari στο παρασκήνιο, διατηρώντας το τρέχον παράθυρο ως ενεργό παράθυρο.

Άνοιγμα ενός συνδέσμου σε νέο παράθυρο προσκηνίου (Command + Shift + Click): Η προσθήκη του πλήκτρου shift σε αυτή τη συντόμευση αναγκάζει το παράθυρο που άνοιξε πρόσφατα να γίνει το επίκεντρο του προγράμματος περιήγησης Safari.

Ανοίξτε μια σύνδεση σε μια νέα καρτέλα Background (Command + Option + Click): Η προσθήκη του πλήκτρου επιλογής σε αυτή τη συντόμευση λέει στο Safari να εκτελέσει το αντίθετο από τη ρύθμιση προτιμήσεων καρτελών. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί για άνοιγμα συνδέσμου σε νέο παράθυρο παρασκηνίου, θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα φόντου.

Ανοίξτε το σύνδεσμο στην καρτέλα Νέες προσόψεις (Command + Option + Shift + Click). Ταυτόχρονα, πατήστε παρατεταμένα τις εντολές, την επιλογή και τα πλήκτρα αλλαγής και κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να ανοίξετε την επιλογή σε μια νέα καρτέλα προσκηνίου.

Μετακίνηση γύρω από τις σελίδες

Μετακίνηση προς τα επάνω ή προς τα κάτω κατά σειρά (βέλη προς τα επάνω / προς τα κάτω): Μετακίνηση προς τα επάνω ή προς τα κάτω μιας ιστοσελίδας σε μικρές αυξήσεις.

Μετακινηθείτε αριστερά ή δεξιά (βέλη αριστερά / δεξιά): Μετακίνηση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά σε μια ιστοσελίδα σε μικρές αυξήσεις.

Κύλιση κάτω από τη σελίδα (Διάστημα) ή (Επιλογή + Βέλος κάτω): Μετακινεί την οθόνη Safari κάτω από μία πλήρη οθόνη.

Κύλιση προς τα επάνω (Shift + Spacebar) ή (Επιλογή + Πάνω βέλος): Μετακινεί την οθόνη του Safari σε μια πλήρη οθόνη.

Μετάβαση στην κορυφή ή στο κάτω μέρος μιας σελίδας (Command + βέλος πάνω ή κάτω) Μετακινείται απευθείας στην κορυφή ή στο κάτω μέρος της τρέχουσας σελίδας.

Μεταβείτε στην Αρχική σελίδα (Command + Home key): Πηγαίνει στην αρχική σελίδα. Αν δεν έχετε ορίσει μια Αρχική σελίδα στις προτιμήσεις του Safari, αυτός ο συνδυασμός πλήκτρων δεν θα κάνει τίποτα.

Επιστροφή στην προηγούμενη ιστοσελίδα (Command + [): Η ίδια με την εντολή Back menu ή το βέλος πίσω στο Safari.

Προώθηση μιας σελίδας Web (Command +)): Όπως και με την εντολή μενού Forward ή το βέλος προώθησης στο Safari.

Μετακίνηση του δρομέα στη γραμμή διευθύνσεων (Command + L): Μετακινεί το δρομέα στη γραμμή διευθύνσεων με το τρέχον επιλεγμένο περιεχόμενο.

Πληροφορίες πληκτρολογίου

Δεν είστε σίγουροι ποια πλήκτρα είναι τα πλήκτρα εντολών, επιλογών ή ελέγχου; Σας έχουμε καλύψει. Πείτε το Hello στα πληκτρολόγια τροποποίησης πληκτρολογίου του Mac σας θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο κλειδί ανεξάρτητα από τον τύπο του πληκτρολογίου που χρησιμοποιείτε .