Τα πλεονεκτήματα του να είσαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων

Πρέπει να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας;

Αν αποφασίσετε να εισέλθετε στη βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων, θα λάβετε πολλές αποφάσεις για σταδιοδρομία που θα χρειαστεί να κάνετε. Ένα από αυτά είναι εάν θέλετε να εργαστείτε για κάποιον, είτε σε ένα γραφείο είτε ως εσωτερικό πόρο, ή αν προτιμάτε να εργάζεστε για τον εαυτό σας. Πολλές φορές, αυτή η μεταγενέστερη καριέρα είναι γνωστή ως "freelancing". Αυτός είναι ο δρόμος που έχω επιλέξει για την καριέρα μου.

Η ύπαρξη ενός ελεύθερου επαγγελματία είναι μεγάλη, υπάρχουν πολλά πράγματα που μου αρέσει γι 'αυτό, αλλά πάντα συνιστώ σε όποιον σκέφτεται να γίνει ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων να σκεφτεί τα γεγονότα της δουλειάς. Όπως και με οποιαδήποτε θέση, υπάρχουν καλά πράγματα και κακά πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα πριν μπείτε.

Πλεονεκτήματα να είστε ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων

Εργαστείτε όταν θέλετε.
Αυτό είναι ίσως ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους για να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας. Εάν είστε κουκουβάγια, η εργασία 9-5 μπορεί να είναι δύσκολη. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ωστόσο, μπορείτε να εργαστείτε σε μεγάλο βαθμό όποτε το νιώθετε. Αυτό είναι ιδανικό για δουλειές-στο-σπίτι-moms και μπαμπάδες που πρέπει να οργανώσει την εργασία τους γύρω από το χρονοδιάγραμμα ενός παιδιού. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να εργαστείτε για άτομα σε άλλες ζώνες ώρας ή να εργαστείτε στο σπίτι αφού επιστρέψετε από την καθημερινή εργασία σας.

Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες συνεχίζουν την επιχείρησή τους μεταξύ 9 και 5. Εάν σας προσλαμβάνουν, θα θέλουν να είστε διαθέσιμοι για κλήσεις ή συναντήσεις κατά τις εργάσιμες ώρες. Δεν πρόκειται να είναι συμπονετικοί εάν κοιμηθήκατε στις 7 το μεσημέρι αφού εργάζεστε όλη τη νύχτα αν χρειάζονται να είστε σε συνεδρίαση σχεδιασμού στις 9 π.μ. Έτσι, ναι, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ώρες σας σε ένα βαθμό, αλλά οι ανάγκες των πελατών πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη.

Εργαστείτε από το σπίτι ή όπου θέλετε.
Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες εργάζονται στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να πω ότι οι περισσότεροι freelance web επαγγελματίες έχουν ένα γραφείο στο σπίτι που έχει συσταθεί από κάποιο είδος. Είναι επίσης δυνατή η εργασία από ένα τοπικό καφενείο ή τη δημόσια βιβλιοθήκη. Στην πραγματικότητα, οπουδήποτε μπορείτε να πάρετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να γίνει το γραφείο σας. Αν πρέπει να συναντήσετε κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο, μπορείτε να τους συναντήσετε στο γραφείο τους ή στο τοπικό καφενείο, εάν το σπίτι σας δεν είναι αρκετά επαγγελματικό.

Να είστε το δικό σας αφεντικό.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας, πιθανότατα θα εργάζεστε σε μια εταιρεία ενός ατόμου, τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τους μικροεπιχειρηματίες ή τις παράλογες προσδοκίες από το αφεντικό σας. Σε μερικούς τρόπους, οι πελάτες σας είναι το αφεντικό σας και μπορεί να είναι παράλογοι και απαιτητικοί, αλλά αυτό οδηγεί στο επόμενο πλεονέκτημα.

Επιλέξτε τα έργα που θέλετε να κάνετε.
Όχι μόνο τα έργα, αλλά και οι άνθρωποι και οι εταιρείες. Αν έχετε πρόβλημα να εργαστείτε με κάποιον ή μια επιχείρηση σας ζητά να κάνετε κάτι που αισθάνεστε ανήθικο, δεν χρειάζεται να αναλάβετε τη δουλειά. Heck, μπορείτε να αρνηθείτε να κάνετε μια δουλειά μόνο και μόνο επειδή φαίνεται βαρετό αν θέλετε. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να πάρετε τη δουλειά που θέλετε να πάρετε και να περάσετε τα πράγματα που δεν θέλετε να εργαστείτε. Πρέπει, ωστόσο, να θυμάστε ότι οι λογαριασμοί πρέπει να πληρώνονται, έτσι ώστε μερικές φορές ίσως να είστε αναγκασμένοι να αναλάβετε εργασία που δεν σας ενθουσιάζει πολύ.

Μάθετε όσο πηγαίνετε και μάθετε τι θέλετε.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να συνεχίσετε να μαθαίνετε νέα πράγματα με ευκολία. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να μιλάτε άπταιστα με την PHP, δεν χρειάζεται να πάρετε άδεια από ένα αφεντικό για να βάλετε PHP scripts στο διακομιστή ή να πάρετε μια τάξη . Μπορείτε απλά να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, οι καλύτεροι ελεύθεροι επαγγελματίες μαθαίνουν όλη την ώρα.

Κανένας κώδικας ένδυσης.
Αν θέλετε να φορέσετε όλη την μέρα την πιτζάμα σας, κανείς δεν θα νοιαστεί. Ποτέ δεν φορώ παπούτσια και φανταχτερό φόρεμα σημαίνει να βάζω ένα φανελάκι πάνω από το μπλουζάκι μου. Θα πρέπει να έχετε ακόμα μία ή δύο επαγγελματικές ενδυμασίες για παρουσιάσεις και συναντήσεις πελατών , αλλά δεν θα χρειαστείτε σχεδόν όσες θα κάνατε αν εργαστήκατε σε ένα γραφείο.

Εργαστείτε σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, όχι μόνο σε ένα site.
Όταν εργάστηκα ως εταιρικός σχεδιαστής ιστοσελίδων, ένα από τα μεγαλύτερα μου προβλήματα ήταν να βαρεθώ με τον ιστότοπο στον οποίο ανατέθηκα να δουλεύω. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να εργάζεστε σε νέα έργα όλη την ώρα και να προσθέσετε πολλές ποικιλίες στο χαρτοφυλάκιό σας .

Μπορείτε να ενσωματώσετε το χόμπι σας στην εργασία σας.
Ένας τρόπος που μπορείτε να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας ως σχεδιαστής ιστοσελίδων είναι να εστιάσετε σε μια εξειδικευμένη περιοχή. Εάν η περιοχή αυτή συμβαίνει επίσης ως χόμπι δική σας, αυτό σας δίνει κάποια επιπλέον αξιοπιστία. Θα κάνει επίσης το έργο που είναι πολύ πιο ευχάριστο για σας.

Γράψτε τα έξοδά σας.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ανάλογα με τον τρόπο υποβολής των φόρων σας, μπορείτε να διαγράψετε τα έξοδά σας, όπως τον υπολογιστή σας, τα έπιπλα γραφείου σας και οποιοδήποτε λογισμικό αγοράζετε για να κάνετε την εργασία σας. Συμβουλευτείτε τον ειδικευμένο φορολογικό σας για τις λεπτομέρειες.

Επόμενη Σελίδα: Μειονεκτήματα του να είσαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 2/7/17

Μπορεί να μην γνωρίζετε πάντα πού θα έρθει το επόμενο paycheck σας.
Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες απολαμβάνουν. Μπορείτε να κάνετε 3 φορές το ενοίκιο σας ένα μήνα και να καλύψετε μόλις τα ψώνια επόμενο. Αυτός είναι ένας λόγος που λέω ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να δημιουργήσουν ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Δεν προτείνω να ξεκινήσετε ως ελεύθερος επαγγελματίας πλήρους απασχόλησης μέχρι να έχετε επαρκές ταμείο έκτακτης ανάγκης και τουλάχιστον 3 πελάτες. Με άλλα λόγια, "μην εγκαταλείπετε την εργασία ημέρας σας".

Πρέπει να ψάχνετε συνεχώς πελάτες.
Ακόμα και αν έχετε 3 ή περισσότερους πελάτες όταν ξεκινάτε, πιθανότατα δεν θα σας χρειαστούν κάθε μήνα και μερικοί θα εξαφανιστούν καθώς λαμβάνουν άλλες ανάγκες ή αλλαγές στο site τους. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, πρέπει πάντα να αναζητάτε νέες ευκαιρίες. Αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό, ειδικά εάν είστε ντροπαλοί ή μάλλον απλά κωδικοποιείτε.

Πρέπει να είστε καλοί σε κάτι περισσότερο από το Web Design.
Το μάρκετινγκ, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η επικοινωνία και η λογιστική είναι μερικά μόνο από τα καπέλα που θα πρέπει να φορέσετε. Κι ενώ δεν χρειάζεται να είσαι εμπειρογνώμονας σε όλα αυτά, πρέπει να είσαι αρκετά καλός ώστε να κρατήσεις τις δουλειές που έρχονται και η κυβέρνηση από το να ζητάς την ψυχή σου σε απλήρωτους φόρους.

Δεν υπάρχει ασφάλιση.
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα από τα προνόμια που παίρνετε από την εργασία σε μια εταιρεία. Ασφάλειες, χώρους γραφείων, ακόμη και δωρεάν στυλό. Κανένα από αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες ξέρω ότι έχουν ένα συνεργαζόμενο σύζυγο που καλύπτει τις ασφαλιστικές ανάγκες για την οικογένειά τους. Πιστέψτε με, αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια και συγκλονιστική δαπάνη. Η ασφάλεια για τους αυτοαπασχολούμενους δεν είναι φθηνή .

Η εργασία μόνη της μπορεί να γίνει πολύ μοναχική.
Θα περάσετε πολύ χρόνο μόνοι σας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να ζήσετε με κάποιον άλλον ελεύθερο επαγγελματία, μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους, αλλά οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να τρέξουν λίγο-τρελός επειδή είναι παγιδευμένοι στο σπίτι τους όλη μέρα κάθε μέρα. Αν θέλετε να είστε γύρω από τους ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να καταστήσει τη δουλειά αφόρητη.

Πρέπει να είστε πειθαρχημένοι και αυτοκινούμενοι.
Ενώ είστε ο προϊστάμενός σας, πρέπει να θυμάστε ότι είστε το δικό σας αφεντικό. Εάν αποφασίσετε να μην εργάζεστε σήμερα ή για τον επόμενο μήνα, κανείς δεν πρόκειται να πάρει μετά από σας. Είναι όλα στο χέρι σας.

Εάν το γραφείο σας είναι στο σπίτι σας μπορεί να είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε να εργάζεστε όλη την ώρα.
Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι συχνά δύσκολη για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα και να καθίσετε για να τη σάρκα έξω λίγο και το επόμενο πράγμα που ξέρετε ότι είναι 2am και έχετε χάσει το δείπνο και πάλι. Ένας τρόπος να καταπολεμηθεί αυτό είναι να δημιουργήσετε επίσημες ώρες για να εργαστείτε. Όταν φεύγετε από τον υπολογιστή ή το γραφείο σας, έχετε ολοκληρώσει την εργασία για την ημέρα.

Και, αντίθετα, οι φίλοι σας μπορεί να αισθάνονται ελεύθεροι να καλέσουν και να συζητήσουν οποτεδήποτε, επειδή νομίζουν ότι δεν εργάζεστε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα πρόβλημα για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Όταν σταματήσετε την εργασία σας την ημέρα, οι φίλοι σας που βρίσκονται ακόμα στην φυλή αρουραίων δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εργάζεστε πραγματικά. Μπορούν να σας καλέσουν ή να σας ζητήσουν να κάνετε babysit ή να αναλάβετε το χρόνο σας όταν εργάζεστε. Πρέπει να είστε σθεναρά μαζί τους και να εξηγήσετε (πολλές φορές αν χρειαστεί) ότι εργάζεστε και θα τους καλέσετε πάλι όταν τελειώσετε για την ημέρα.

Προηγούμενη Σελίδα: Πλεονεκτήματα του να είσαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων