Πώς να ξεκινήσετε το Vlogging στο YouTube

01 του 06

Ξεκινήστε με το YouTube Vlogging για ένα online κοινό

Φωτογραφία © Tim Robberts / Getty Images

Ένα "vlog" είναι ένα αρχείο βίντεο (ή βίντεο blog) που λειτουργεί ως ημερολόγιο, περιοδικό ή blog σε μορφή βίντεο. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές περιεχομένου βίντεο στο διαδίκτυο σήμερα - ειδικά στο YouTube .

Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε την Vlogging

Αν ψάχνετε να βελτιώσετε την παρουσία των κοινωνικών μέσων σας, δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα βίντεο που θα τραβάει την προσοχή των ανθρώπων. Είτε τρέχετε μια επιχείρηση είτε απλά θέλετε να γίνετε μέλος μιας online κοινότητας για διασκέδαση, η vlogging είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προωθήσετε τον εαυτό σας, τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίες σας.

Ίσως το καλύτερο μέρος της vlogging είναι ότι δεν υπάρχει σωστός τρόπος να το κάνετε, και μπορείτε να το δείτε ως ένα σταθερό πείραμα. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι από το ρόπαλο όταν ανεβάζετε το πρώτο σας βίντεο και μερικοί από τους πιο έμπειρους vloggers τσίμπημα και να αλλάξουν τις συνήθειες vlogging τους ακόμα και χρόνια αφού ξεκίνησαν έτσι το περιεχόμενό τους παραμένει ενδιαφέρον και οι θεατές τους μένουν ικανοποιημένοι.

Πριν ξεκινήσετε με ενθουσιασμό το σκάφος σας με το δικό σας ταξίδι βόλτα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σχεδιάσετε και να εξετάσετε πριν ξεκινήσετε. Περιηγηθείτε στις παρακάτω διαφάνειες για να μάθετε ποια βασικά πράγματα θα πρέπει να έχετε πρώτα.

Επίσης συνιστάται: 9 άλλες δημοφιλείς ιδέες για καναλιές YouTube εκτός από την vlogging

02 του 06

Βρείτε την έμπνευση από την παρακολούθηση άλλων Vloggers

Φωτογραφία © Ken Reid / Getty Images

Αν γνωρίζετε τι είναι το vlogging, πιθανότατα έχετε παρακολουθήσει κάποια βίντεο vlog ήδη. Εάν δεν ακολουθείτε τακτικά τα vlogs ορισμένων επιτυχημένων vloggers ήδη, τώρα είναι η στιγμή να αρχίσετε να το κάνετε αυτό.

Διαλέξτε μερικούς vloggers και περάστε τουλάχιστον μια εβδομάδα ή δύο που μελετούν το στυλ vlogging τους. Σίγουρα δεν θέλετε να τα αντιγράψετε τελείως, αλλά να δούμε τι τους κάνει να φαίνονται ενδιαφέρον μπορεί να σας δώσει κάποιες καλές ιδέες για τα δικά σας vlogs.

Καθώς παρακολουθείτε χρόνο, αναρωτηθείτε μερικές ερωτήσεις όπως:

Κάνετε έρευνα εδώ όχι μόνο για να εξερευνήσετε το δικό σας στυλ vlogging, αλλά και για να δείτε τι λειτουργεί για τους επαγγελματίες. Αν βρείτε αρκετές vloggers χρησιμοποιώντας τις ίδιες μικρές τεχνικές, σημειώστε το.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο δημοφιλή κανάλια vlogger του YouTube τα οποία μπορείτε να ελέγξετε:

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι vloggers εκεί, τόσο μεγάλοι όσο και μικροί. Δεν έχουν όλοι τη λέξη "vlog" ενσωματωμένη στα βίντεό τους ή τα κανάλια τους, αλλά αν πρόκειται για συνομιλία με μια κάμερα, τότε μπορεί να θεωρηθεί vlogging.

Κάντε μια αναζήτηση για τα αγαπημένα σας ενδιαφέροντα στο YouTube για να δείτε τι έρχεται. Υπάρχουν vloggers έξω εκεί που vlog για τα πάντα, από διασημότητες και τις συμβουλές σχέση με εκπληκτικά γεγονότα επιστήμης και τα βιντεοπαιχνίδια.

03 του 06

Επιλέξτε ένα Θέμα Vlogging, Θέμα ή Στυλ

Φωτογραφία © JPM / Getty Images

Με βάση τα δικά σας ενδιαφέροντα και τους vloggers που παρακολουθήσατε στο δεύτερο βήμα, μπορείτε τώρα να αποφασίσετε τι πρέπει να επικεντρωθούν τα vlog σας. Θα πρέπει να προσπαθείτε να προσφέρετε αξία στους θεατές σας μέσω των vlogs σας.

Συζητήστε για πολλά θέματα, ενώ εξακολουθείτε να παραμένετε συνεπή με τη μάρκα σας

Εάν είναι απαραίτητο, καταγράψτε μια λίστα πιθανών θεμάτων. Αν έχετε πολλά θέματα για τα οποία θέλετε να μιλήσετε, σκεφτείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τρόπο που κάθε θέμα συγχαίρει το ένα το άλλο και εργάζεται για να διαφοροποιήσει την ποικιλία των πληροφοριών που μπορείτε να προσφέρετε μέσω των vlogs σας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν vloggers τρόπου ζωής εκεί έξω που μπορεί vlog σχετικά με μια τάση υγιεινής διατροφής σε ένα βίντεο, στη συνέχεια, μιλήστε για τις συμβουλές σχέση στο επόμενο βίντεο. Εφόσον το στυλ vlog και η προσωπική μάρκα σας παραμένουν σχετικά συνεπείς, η συζήτηση σχετικά με διαφορετικά θέματα είναι πολύ δυνατή και ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακατευτείτε τα πράγματα.

Συνιστάται: 10 YouTubers που είναι πραγματικά διάσημοι τώρα

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα να μεταφορτώσετε τρεις πολύ επαγγελματικές vlogs στο θέμα της επιχειρηματικότητας, στη συνέχεια να κάνετε δύο χαλαρά βίντεο σχετικά με μερικές ταινίες του Χόλιγουντ που μόλις παρακολουθήσατε, και στη συνέχεια να επιστρέψετε σε vlogging όλα τα σοβαρά για τη διαχείριση μικρών επιχειρήσεων. Η συνοχή δεν τρέχει πολύ καλά εδώ εν πάση περιπτώσει.

Συμβουλή: Μερικοί vloggers δεν έχουν πραγματικά ένα θέμα ή μια ομάδα θεμάτων για τα οποία μιλάνε, και αντ 'αυτού απλά vlog για την καθημερινότητά τους. Θα μιλήσουν για το τι έκαναν, πού πήγαν, τι έμαθαν, και μερικές φορές θα μαγνητοσκοπήσουν το vlog τους καθώς βγαίνουν έξω και για να κάνουν ό, τι κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ομορφιά για vlogging είναι ότι είναι απίστευτα ανοιχτό και ευέλικτο. Όσο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό εμπορικό σήμα, μπορείτε σχεδόν να vlog για σχεδόν τίποτα.

04 του 06

Αποφασίστε τι εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσετε για ταινία, επεξεργασία και μεταφόρτωση

Φωτογραφία © Tom Grill / Getty Images

Δεν χρειάζεστε μια φανταχτερή φωτογραφική μηχανή, φωτιστικά ή λογισμικό επεξεργασίας για να ξεκινήσετε με vlogging. Οι περισσότεροι vloggers ξεκινούν με την απλή ή καθημερινή τεχνολογία που έχουν ήδη και μετά προχωρούν στην επένδυση σε κάμερες και άλλο πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό καθώς το ακροατήριό τους μεγαλώνει και θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα των vlogs τους.

Εάν διαθέτετε ένα smartphone, μπορείτε να κάνετε όλες τις λήψεις, την επεξεργασία και τη μεταφόρτωση μέσω αυτής. Τα smartphones της σημερινής εποχής έχουν τέτοιες υψηλής ποιότητας κάμερες ιδανικές για τη μαγνητοσκόπηση φοβερών βίντεο και υπάρχουν και δωρεάν και πληρωμένες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τις επεξεργαστείτε.

Από την άλλη πλευρά, αν έχετε ένα φορητό υπολογιστή, δεν θα χρειαστείτε ακόμη μια φωτογραφική μηχανή για να βιντεοσκοπήσετε το βίντεό σας εάν έχει ενσωματωμένο. Πολλοί vloggers ξεκινούν από vlogging με τους φορητούς υπολογιστές τους, εξαλείφοντας την ανάγκη να μεταφέρετε το βίντεο στον υπολογιστή αργότερα για να επεξεργαστείτε και να ανεβάσετε.

Εάν είστε ένας casual Vlogger του YouTube

Απλά χρησιμοποιήστε το smartphone, το laptop ή την υπάρχουσα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για να βιντεοσκοπήσετε τα βίντεο σας. Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω εργαλεία για να τα επεξεργαστείτε προαιρετικά.

Εάν είστε επαγγελματίας Vlogger του YouTube

Επαγγελματίες vloggers που θέλουν περισσότερο από μια προηγμένη εμφάνιση και αίσθηση χρειάζονται υψηλότερο εξοπλισμό τέλος. Αν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο, ίσως να θέλετε να επενδύσετε σε μια καλή κάμερα HD και να επεξεργαστείτε λογισμικό όπως το Final Cut Pro.

05 του 06

Δημιουργήστε τον Λογαριασμό σας YouTube και προσαρμόστε τον

Στιγμιότυπο οθόνης του YouTube.com

Η διαδικασία δημιουργίας καναλιού YouTube είναι πολύ διαφορετική τώρα από ό, τι ήταν πριν από χρόνια, κυρίως επειδή ενσωματώνεται πλέον στο λογαριασμό σας στο Google και στο Google+. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό Google, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ και να δημιουργήσετε εδώ το προφίλ σας στο Google+.

Αφού τα έχετε εγκαταστήσει, μπορείτε να δημιουργήσετε το κανάλι σας στο YouTube εδώ.

Προσαρμογή του καναλιού σας

Όταν δημιουργείτε το κανάλι σας, θα έχετε την ευκαιρία να μεταφέρετε μερικές από τις πληροφορίες του προφίλ σας στο Google στο κανάλι σας στο YouTube, όπως το όνομα και η φωτογραφία προφίλ σας.

Μπορείτε να προσαρμόσετε επιπλέον λειτουργίες όπως την καρτέλα "Σχετικά", την κάλυψη του καναλιού σας, συνδέσμους σε άλλα κοινωνικά προφίλ ή ιστότοπους, συμβουλές καναλιών, κανάλια που προβάλλονται και άλλα. Μπορείτε να δείτε το κανάλι του YouTube.com (και να εγγραφείτε!) Για να δείτε όλα τα διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε και να προσαρμόσετε ώστε να φαίνονται επαγγελματικά και να προσκαλούν τους θεατές.

Μεταφόρτωση βίντεο

Η μεταφόρτωση στο YouTube είναι εύκολη. Στον ιστό, απλώς πατήστε το κουμπί "Μεταφόρτωση" στην επάνω δεξιά γωνία για να επιλέξετε το αρχείο βίντεο και να συμπληρώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως τον τίτλο, την περιγραφή και τις ετικέτες.

Μπορείτε επίσης να μεταφορτώσετε μέσω της επίσημης εφαρμογής βίντεο YouTube από το smartphone ή το tablet σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για casual vloggers που κάνουν όλες τις ταινίες τους στις κινητές τους συσκευές και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο μεταφέροντας το βίντεό τους σε έναν υπολογιστή μόνο για να το μεταφορτώσουν.

06 του 06

Προωθήστε τα βίντεό σας στα κοινωνικά μέσα

Φωτογραφία © muharrem öner / Getty Images

Η μαγνητοσκόπηση, η επεξεργασία και η μεταφόρτωση των vlog σας είναι συχνά το εύκολο μέρος. Το σκληρό μέρος έρχεται όταν ανταγωνίζεστε όλους τους άλλους vloggers και δημιουργούς για τους θεατές.

Οι δημοφιλείς vloggers συχνά προωθούν τις vlog τους σε όλα τα είδη των κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter, το Google+, το Instagram, το Pinterest και άλλα. Ελέγξτε αυτή τη λίστα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δείτε πού μπορείτε να προωθήσετε τα vlog σας.

Άλλοι τρόποι για να πάρετε περισσότερες απόψεις

Η προώθηση των vlog σας σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες τέλειες τεχνικές για την οικοδόμηση ενός ακροατηρίου. Ανατρέξτε σε αυτήν τη λίστα με 10 τρόπους για να λάβετε περισσότερες προβολές βίντεο στο YouTube .

Διαχείριση του κοινού σας

Αφού δημιουργήσετε τον αριθμό των συνδρομητών σας και παρακολουθήσετε και αλληλεπιδράσετε τους θεατές με τα vlog σας, θα θελήσετε να μάθετε πώς να αλληλεπιδράτε με τους καλούς και να κρατάτε έξω τους trolls. Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των σχολίων του βίντεο στο YouTube .