Πώς να μάθετε να παίζετε πιάνο στο iPad σας

Το iPad έχει γίνει ένα υπέροχο εργαλείο για όλα τα είδη μουσικής, συμπεριλαμβανομένης της μάθησης ενός οργάνου. Αυτή η ικανότητα να ενεργεί ως αναπληρωτής δάσκαλος πραγματικά λάμπει όταν πρόκειται για την εκμάθηση πώς να παίξει το πιάνο. Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να μαθαίνουν πιάνο και οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν πραγματικά να ακούσουν αυτό που παίζετε και να ανιχνεύσετε αν πιάνετε τα σωστά πλήκτρα. Αυτό κάνει τη μάθηση να παίζει πολύ διαδραστικό.

Έχουμε επιλέξει τα καλύτερα από τα καλύτερα, συμπεριλαμβανομένης μιας εφαρμογής που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το iPad ως εικονικό πιάνο, με πολλές εφαρμογές για τη διδασκαλία της μουσικής, μια εξαιρετική εφαρμογή για την αγορά λογιστικών φύλλων μόλις φτάσετε στην πορεία σας, πληκτρολόγιο ειδικά σχεδιασμένο για να λειτουργεί με το iPad για να σας διδάξει πώς να παίξετε.

01 του 06

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως πιάνο

Public Domain / Max Pixel

Η απαίτηση αριθ. 1 για το πιάνο μάθησης είναι η πρόσβαση σε ένα πιάνο ή ένα πληκτρολόγιο, και αυτό είναι όπου το GarageBand πραγματικά λάμπει. Αυτή η δωρεάν λήψη από την Apple θα μετατρέψει το iPad σε ψηφιακό σταθμό ήχου (DAW) και θα περιλαμβάνει πρόσβαση σε εικονικά όργανα όπως το πιάνο και η κιθάρα. Στην ουσία, αυτό μετατρέπει το iPad σας σε πιάνο.

Δυστυχώς, αν ξεκινάτε μόνο, μπορείτε να μάθετε μόνο τα βασικά στοιχεία χρησιμοποιώντας ένα πληκτρολόγιο οθόνης. Ένα μεγάλο μέρος της εκμάθησης ενός οργάνου δημιουργεί μυϊκή μνήμη, έτσι ώστε τα δάχτυλά σας να ξέρουν τι να κάνουν και για αυτό παίρνει ένα πραγματικό όργανο. Τα καλά νέα είναι ότι το GarageBand μπορεί να βοηθήσει με αυτό καθώς και συνδέοντας ένα πληκτρολόγιο MIDI στο iPad σας .

Ένα πληκτρολόγιο MIDI είναι οποιοδήποτε ηλεκτρονικό πληκτρολόγιο με θύρες MIDI IN και MIDI OUT. Το MIDI, το οποίο αντιπροσωπεύει τη ψηφιακή διεπαφή μουσικού οργάνου, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του παιχνιδιού με το όργανο σε άλλες συσκευές όπως το iPad. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο MIDI και να χρησιμοποιήσετε το GarageBand για να παράγετε τους ήχους.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα πληκτρολόγια MIDI που μπορείτε να αγοράσετε, συμπεριλαμβανομένων των πληκτρολογίων με μόνο 29 πλήκτρα. Αυτά τα μικρότερα πληκτρολόγια μπορεί να είναι ιδανικά για εξάσκηση ενώ βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Περισσότερο "

02 του 06

Η καλύτερη εφαρμογή μουσικής για τη διδασκαλία των παιδιών: Πιάνο Maestro

Μην κάνετε λάθος: Το Piano Maestro είναι ένας φοβερός τρόπος για τους ενηλίκους να μαθαίνουν πιάνο στο iPad, αλλά είναι ιδιαίτερα φοβερό για τα παιδιά. Αυτή η εφαρμογή για πιάνο-μάθηση συνδυάζει μαθήματα βίντεο που δίνουν έμφαση στην καλή τεχνική με μια διαδικασία παρόμοια με την Rock Band, για να μάθουν πώς να παίζουν το πιάνο και πώς να διαβάζουν τη μουσική. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας μπορεί να βγει από την άλλη πλευρά ικανή να διαβάσει την όραση μουσική, η οποία θα βοηθήσει με οποιοδήποτε μέσο που επιλέγουν να μάθουν στο μέλλον.

Η εφαρμογή χωρίζεται σε μια σειρά κεφαλαίων που περιέχουν μαθήματα γύρω από μια συγκεκριμένη ικανότητα. Αυτά τα κεφάλαια αρχίζουν με το μεσαίο C, αργά φέρνουν νέες σημειώσεις και τελικά προσθέτουν το αριστερό χέρι στο μίγμα. Τα μαθήματα πιάνου βαθμολογούνται με βάση ένα έως τρία αστέρια, έτσι ώστε το παιδί σας να μπορεί να περάσει ένα μάθημα πολλές φορές ελπίζοντας για υψηλότερη βαθμολογία. Και επειδή τα μαθήματα διαχέονται μεταξύ τους, μπορεί να γίνει αρκετά εθιστικό ακόμη και για έναν ενήλικα που ήδη γνωρίζει τα βασικά.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του iPad για να ακούει την αναπαραγωγή σας, αλλά υποστηρίζει επίσης τη χρήση πληκτρολογίου MIDI συνδεδεμένου στο iPad.

Το Piano Maestro θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε στα πρώτα μαθήματα δωρεάν, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση γι 'αυτό πριν αγοράσετε μια συνδρομή. Περισσότερο "

03 του 06

Η καλύτερη εφαρμογή μουσικής για ενήλικες: Γυμναστήριο

Yousician είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μαθαίνετε πιάνο, κιθάρα ή μπάσο. Ή ακόμα ukulele. Ακολουθεί μια παρόμοια διαδικασία όπως η ρομποτική μπάντα, για να γοητεύσει τη διαδικασία της μάθησης, και για το πιάνο, μπορείτε να επιλέξετε την πιο αίσθηση παιχνιδιού των χρωματιστών σημειώσεων που ρέουν στην οθόνη ή η εφαρμογή μπορεί να μετακινηθεί σε μουσική φύλλων που θα σας βοηθήσει να μάθετε για να δείτε τα μάτια καθώς μαθαίνετε να παίζετε.

Εάν είστε σοβαροί για την εκμάθηση της μουσικής, η επιλογή φύλλου μουσικής μπορεί να ακούγεται αποθαρρυντική, αλλά να είναι καλύτερη σε μακροπρόθεσμη βάση. Αν θέλετε απλώς να καθίσετε στο πιάνο και να παίξετε μερικά τραγούδια, οι πιο χρωματιστές σημειώσεις παιχνιδιών μπορεί να είναι μια καλή συντόμευση.

Ένας τομέας όπου ο Yousician λάμπει καθορίζει το τρέχον επίπεδο δεξιοτήτων σας με μια γρήγορη δοκιμή. Μπορεί να μην το καρφώσει τέλεια, αλλά μπορεί να ανακαλύψει πού είστε πιο αδύναμοι και να εντοπίσετε το μέρος στο σχέδιο μαθήματος που είναι καλύτερο για να ξεκινήσετε.

Πέρα από το ότι προσανατολίζονται περισσότερο προς τους ενήλικες, μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Yousician και του Piano Maestro είναι τα πολλαπλάσια μονοπάτια που μπορείτε να κάνετε με τον Yousician. Αντί για γραμμικά κεφάλαια, μπορείτε να κατεβάσετε ένα κλασικό μονοπάτι όπου θα μάθετε περισσότερα για την ανάγνωση μουσικής και το κλασικό στυλ, ένα μονοπάτι γνώσης που θα ασχοληθεί με τη μουσική θεωρία και τέλος με μια ποπ πορεία που θα φέρει σε ροκ, μπλουζ, funk και άλλες μορφές μουσικής.

Παρόμοια με το Piano Maestro, ο Yousician χρησιμοποιεί το μικρόφωνο για να ανιχνεύσει αυτό που παίζετε και επίσης υποστηρίζει πληκτρολόγια MIDI. Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν πριν αποφασίσετε για μια συνδρομή. Μια σταθερή εναλλακτική λύση για τον Yousician είναι το Simply Piano, το οποίο περιλαμβάνει τη λαϊκή μουσική που μπορείτε να αγοράσετε μέσω της εφαρμογής. Περισσότερο "

04 του 06

Καλύτερη εφαρμογή για τα μαθήματα εκμάθησης: Synthesia

Το αρχικό όνομα της Synthesia ήταν ήρωας πιάνο. Ξεκινώντας την ανάπτυξη ταυτόχρονα η τρέλα του Guitar Hero αναζωπύρωσε, η Synthesia ήταν το ισοδύναμο πιάνο του παιχνιδιού λαϊκής μουσικής ρυθμού. Παρόλο που το Piano Maestro και το Yousician χρησιμοποιούν μια κυματοειδή μέθοδο παιχνιδιού, μετακινούνται από δεξιά προς τα αριστερά και μιμούνται την παραδοσιακή μουσική φύλλων. Η Synthesia παίρνει σαφώς την έμπνευσή της από τον Guitar Hero, μετακινώντας τη μουσική κάτω από την κορυφή, με κάθε έγχρωμη γραμμή να τελειώνει τελικά στο πληκτρολόγιο της οθόνης.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να πούμε για αυτή τη μέθοδο. Παρόμοια με την ανάγνωση της μουσικής φύλλων, μαθαίνετε να βλέπετε τη σχέση μεταξύ των σημειώσεων και να προβλέψετε πού θα προσγειωθούν με βάση τη σχέση με την προηγούμενη σημείωση. Η Synthesia σας επιτρέπει επίσης να επιβραδύνετε τη μουσική, ώστε να μπορείτε να μάθετε με πιο αργό ρυθμό.

Η εφαρμογή Synthesia έρχεται με διάφορα δωρεάν τραγούδια για να τα δοκιμάσετε. Αφού το ξεκλειδώσετε με την αγορά εντός εφαρμογής, θα έχετε πρόσβαση σε πάνω από εκατό τραγούδια, κυρίως κλασικά ή παραδοσιακά τραγούδια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέα τραγούδια εισάγοντας αρχεία MIDI.

Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε με τη Synthesia μπορεί να είναι στο YouTube

Ενώ η εφαρμογή Synthesia είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, δεν χρειάζεται να εισάγετε αρχεία MIDI ή ακόμα και να αγοράσετε την αναπτυγμένη βιβλιοθήκη για να μάθετε τραγούδια χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Synthesia. Υπάρχουν χιλιάδες βίντεο στο YouTube που είναι απλά εκδόσεις Synthesia τραγουδιών.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το iPad σας στη βάση της μουσικής σας, να ξεκινήσετε την εφαρμογή YouTube και να αναζητήσετε το τραγούδι που θέλετε να μάθετε προσθέτοντας "Synthesia" στη συμβολοσειρά αναζήτησης. Εάν πρόκειται για ένα δημοφιλές αίτημα, θα βρείτε πιθανώς ένα βίντεο από αυτό.

Προφανώς, το βίντεο YouTube δεν σας δίνει τα ίδια στοιχεία ελέγχου για να επιβραδύνει το μάθημα, αν και ορισμένα βίντεο μεταφορτώνονται με πιο αργό ρυθμό ειδικά για άτομα που θέλουν να μάθουν το τραγούδι. Και το YouTube δεν θα σας επιτρέψει να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο MIDI και να παρακολουθείτε πόσο καλά κάνατε το τραγούδι. Αλλά η πρόσβαση σε τόσα τραγούδια περισσότερο από ό, τι κάνει για αυτό. Περισσότερο "

05 του 06

Καλύτερη εφαρμογή για τη Sheet Music: MusicNotes

Εάν γνωρίζετε ήδη πώς να διαβάσετε τη μουσική ή θέλετε να είστε προετοιμασμένοι μετά από να μάθετε να βλέπετε το Piano Maestro ή το Yousician, το MusicNotes είναι ουσιαστικά το iBooks για τη μουσική. Όχι μόνο μπορείτε να αγοράσετε μουσική φύλλων μέσω της ιστοσελίδας MusicNotes και να την κρατήσετε οργανωμένη στο iPad σας, η εφαρμογή MusicNotes προσφέρει μια δυνατότητα αναπαραγωγής για να σας βοηθήσει να μάθετε το τραγούδι, επιτρέποντάς σας ακόμη να την επιβραδύνετε όσο βρίσκεστε ακόμα στη διαδικασία εκμάθησης.

Το MusicNotes υποστηρίζει παραδοσιακή μουσική σε πιάνο καθώς και μουσική c-instrument, η οποία περιλαμβάνει γενικά τη μελωδία σε παραδοσιακή μορφή με τις χορδές που σημειώνονται πάνω από τη μελωδία. Αν παίζετε κιθάρα, το MusicNotes υποστηρίζει επίσης την ετικέτα κιθάρας.

Ως εναλλακτική λύση στο MusicNotes, μπορείτε να δείτε το NoteStar του Yamaha, το οποίο παρέχει το πραγματικό τραγούδι για να συνοδεύει τη μουσική φύλλων. Αυτό είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να παίζετε πραγματικά μαζί με τη μπάντα, αλλά η NoteStar στερείται περίεργου τρόπου εκτύπωσης της μουσικής φύλλων και εμφανίζει μόνο ένα περιορισμένο ποσό του τραγουδιού (λίγα μέτρα) στην οθόνη οποιαδήποτε στιγμή. Από τη φωτεινή πλευρά, τα τραγούδια είναι φθηνότερα στο NoteStar σε σύγκριση με τα MusicNotes. Περισσότερο "

06 του 06

Το καλύτερο σύστημα για την εκμάθηση πιάνου: Το ένα ελαφρύ πληκτρολόγιο

Το ONE έξυπνο πιάνο

Ψάχνετε για ένα πακέτο "all-in-one" για μάθηση πιάνου; Το πληκτρολόγιο One είναι ένα "έξυπνο" πληκτρολόγιο με πλήκτρα που ανάβουν για να σας δείξουν τι ακριβώς θέλετε να παίξετε στο πληκτρολόγιο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής, η οποία επικοινωνεί με το πληκτρολόγιο και ταυτόχρονα σας δείχνει τη μουσική φύλλων στην οθόνη του iPad ενώ αναβοσβήνει τα πλήκτρα στο ίδιο το πληκτρολόγιο.

Η εφαρμογή έρχεται με πάνω από εκατό μαθήματα, και μπορείτε να κατεβάσετε πολλά δημοφιλή τραγούδια για περίπου $ 4. το οποίο είναι φθηνότερο από τη μουσική σε MusicNotes και περίπου την ίδια τιμή με την εφαρμογή NoteMar του Yamaha. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το The One Grand Piano, το οποίο στα 1.500 δολάρια έχει μια πολύ ωραία παρουσίαση, αλλά δεν θα προσφέρει πάρα πολύ περισσότερο από την έκδοση πληκτρολογίου $ 300 εκτός από την αίσθηση των σταθμισμένων κλειδιών κάτω από τα δάχτυλά σας.

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για το πληκτρολόγιο One είναι το φωτιστικό πιάνο της McCarthy Music. Σε $ 600, αυτό θα σας κοστίσει δύο φορές περισσότερο από το One, αλλά αντί να αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα, το πληκτρολόγιο της McCarthy Music φωτίζει τα πλήκτρα σε διαφορετικά χρώματα. Και αυτό δεν είναι μόνο για επίδειξη. Τα διαφορετικά χρώματα θα καθοδηγήσουν ποια δάχτυλα χρησιμοποιείτε για να παίξετε τα πλήκτρα.

Το καλύτερο μέρος για αυτά τα πληκτρολόγια είναι η υποστήριξη για το MIDI. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τις άλλες εφαρμογές αυτής της λίστας, συμπεριλαμβανομένης της απλής χρήσης του πληκτρολογίου σε συνδυασμό με το GarageBand. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το πληκτρολόγιο στον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιήσετε λογισμικό όπως το Native Instruments Komplete, το οποίο είναι ένα δημοφιλές πακέτο μουσικών στούντιο. Περισσότερο "