Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε την αυτόματη ρύθμιση στο iPhone / iPad

Η αυτόματη διόρθωση μπορεί να είναι μια εξαιρετική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα πολύ απογοητευτικό χαρακτηριστικό. Όλοι έχουμε βιώσει πληκτρολόγηση μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος μόνο για να το διαβάσουμε και να εντοπίσουμε αλλοιωμένες λέξεις αφού το Auto-Correct πήρε το χέρι του ή, ακόμα χειρότερα, το πιάσαμε αφού στείλαμε το μήνυμα.

Αλλά υπάρχουν σίγουρα μερικά δροσερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Auto-Correct. Για παράδειγμα, μια σύντομη συντόμευση πληκτρολογίου είναι να παραλείψετε να πληκτρολογήσετε την απόστροφο σε συστολές όπως "δεν μπορεί" ή "δεν θα" και αφήστε την Αυτόματη διόρθωση να την τοποθετήσετε για εσάς. Φυσικά, αν δεν πληκτρολογήσετε πολλές συστολές, ο χρόνος που σώζεται μπορεί να μην αξίζει την απογοήτευση.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη διόρθωση

  1. Το πρώτο βήμα είναι να πάτε στις ρυθμίσεις του iPad σας μέσω του εικονιδίου που μοιάζει με στροφή των εργαλείων. ( Μάθετε πώς μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του iPad .)
  2. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Γενικά" από το αριστερό μενού.
  3. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου μεταβαίνοντας προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή "Πληκτρολόγιο" και πατώντας σε αυτή.
  4. Η ρύθμιση Αυτόματης διόρθωσης βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Αυτόματη Κεφαλαιοποίηση. Απλώς πατήστε το ρυθμιστικό για να το ενεργοποιήσετε στο Off.

Τρόπος αυτόματης διόρθωσης με απενεργοποίηση της αυτόματης διόρθωσης

Θέλετε να έχετε το κέικ σας και να το φάτε; Εάν βρείτε αυτόματη διόρθωση ενοχλητική αλλά μερικές φορές χρήσιμη, μπορείτε ακόμα να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς αυτό να διορθώνει αυτόματα τα λάθη σας καθώς πληκτρολογείτε. Από προεπιλογή, ο ορθογραφικός έλεγχος είναι ενεργοποιημένος για το iPhone ή το iPad σας. Εφόσον παραμείνει ενεργοποιημένη, μπορείτε να αγγίξετε τυχόν λέξεις με λάθος λέξεις για να δείτε ένα αναδυόμενο μενού με τρεις επιλογές για τη διόρθωση του ορθογραφικού λάθους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ωθήσετε ένα μήνυμα και στη συνέχεια να επιστρέψετε μέσω των ορθογραφικών λέξεων σας και να τα αλλάξετε γρήγορα στη σωστή ορθογραφία. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απογοήτευση του τηλεφώνου ή του tablet που σκέφτεστε ότι είναι πιο έξυπνη από εσάς.

Μπορείτε επίσης να δώσετε προσοχή στην προκαθορισμένη πληκτρολόγηση, η οποία είναι επίσης ενεργοποιημένη από προεπιλογή και έχει διαμορφωθεί με τις ίδιες ρυθμίσεις πληκτρολογίου. Η πρόβλεψη πληκτρολόγησης υποδηλώνει λέξεις καθώς πληκτρολογείτε. Εάν πληκτρολογείτε μια μακρά λέξη, προσέχοντας τις προβλέψεις στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου, θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε ένα πλήκτρο για να ολοκληρώσετε τη λέξη.

Μερικές περισσότερες συμβουλές πληκτρολογίου για το iPhone και το iPad σας

Το iPhone και το iPad έχουν περισσότερα κόλπα μέχρι το μανίκι τους, εκτός από το ότι έχουν μόνο αυτόματη σωστή λειτουργία. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι μπορείτε να πατήσετε γρήγορα αριθμούς στο iPad χωρίς να μεταβείτε στο πληκτρολόγιο αριθμών; Υπάρχει επίσης ένα εικονικό trackpad που θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε με ακρίβεια τον κέρσορα κατά την επεξεργασία κειμένου . Ποιος χρειάζεται ένα ποντίκι όταν έχετε ένα εικονικό trackpad;