Αναθεώρηση: Sony MDR-10RNC Ακουστικά ακύρωσης θορύβου

Μπορεί αυτός ο κομψός ακυρωτής θορύβου από τη Sony να πάρει ένα κομμάτι από την Bose;

Η οικοδόμηση ενός ακουστικού ακύρωσης θορύβου αυτές τις μέρες είναι σαν να προσπαθείτε να είστε ένας σπουδαίος παίκτης μπάσκετ κατά τη διάρκεια της ακμής του Michael Jordan ή προσπαθώντας να κερδίσετε το US Open κατά τη διάρκεια της Tiger Woods. Το Bose QC-15 είναι απλά εκπληκτικό στην εξάλειψη του περιβαλλοντικού θορύβου - και ακούγεται αρκετά καλό. Αλλά η Sony προσπαθεί σκληρά να ανταγωνιστεί, πρώτα με την ψηφιακή ακύρωση θορύβου, MDR-1RNC, και τώρα με το MDR-10RNC.

Ενώ το MDR-1RNC ήρθε πιθανότατα πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο ακουστικό υπεράνω των ακουστικών για να εξισώσει την απόδοση ακύρωσης θορύβου του QC-15, ακούγεται, κατά τη γνώμη μου, αρκετά χάλια σε λειτουργία ακύρωσης θορύβου (αν και εκπληκτικά καλή και πολύ διαφορετική παθητική λειτουργία). Το MDR-10RNC δεν διαθέτει το έξυπνο ψηφιακό NC του MDR-1RNC, αλλά έχει το δικό του προσαρμοστικό NC. Πατήστε το κουμπί AINC όταν η ακύρωση θορύβου είναι ενεργοποιημένη και το MDR-10RNC θα ακούσει τον περιβάλλοντα θόρυβο και θα βελτιστοποιηθεί αυτόματα με έναν από τους τρεις τρόπους ακύρωσης θορύβου: αεροπλάνο, λεωφορείο ή γραφείο.

Για τις πλήρεις εργαστηριακές μετρήσεις του Sony MDR-10RNC , δείτε αυτό το gallery .

Χαρακτηριστικά

• Οδηγών 40 χιλ
• Στερεοφωνικό καλώδιο 4,8 ft / 1,5 m
• Καλώδιο 3,9 ft / 1,2 m με ενσωματωμένο μικρόφωνο και κουμπί αναπαραγωγής / παύσης / απάντησης
• Προσαρμοσμένη ακύρωση θορύβου με λειτουργίες αεροπλάνου, λεωφορείου και γραφείου
• Τροφοδοτείται από μία μπαταρία AAA (περιλαμβάνεται)
• Η εφαρμογή Smart Key επιτρέπει τη χρήση τηλεχειριστηρίου απευθείας από το Sony Xperia
• Συμπεριλαμβάνεται η θήκη μεταφοράς
• Βάρος: 8,0 oz / 226g

Εργονομία

Δυστυχώς, δεν είχα την ευκαιρία να πετάξω με το MDR-10RNC, αλλά πήρα να το πάρω στο λεωφορείο Orange Line του Λος Άντζελες. Το φόρεσα για περίπου δύο ώρες ευθεία και το βρήκα αρκετά άνετο. Μετά από τις δύο ώρες, άρχισε να σβήνει μερικά μάλλον μεγάλα λοβωτάκια μου, αλλά τραβώντας τα ακουστικά μακριά, τρίβοντας τα αυτιά μου λίγο, στη συνέχεια αντικαθιστώντας τα ακουστικά σταθερά για λίγο. Δεν πίστευα ότι το MDR-10RNC ήταν τόσο άνετο όσο το QC-15 - τι είναι; - αλλά είναι αρκετά άνετο για τις περισσότερες αεροπορικές μετακινήσεις.

Πρέπει να πω, ωστόσο, ότι το στυλ της Sony χτυπά την άπιαστη, καθαρά λειτουργική εμφάνιση των QC-15 χεριών κάτω. (BTW, η νέα "προσαρμοσμένη" έκδοση του QC-15 με αφήνει ακόμα πιο απαισιόδοξο για την ικανότητα του Bose να κατανοήσει αυτό το "στυλ" πράγμα που όλα τα παιδιά φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι τόσο σημαντικό.)

Κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στην Orange Line, δεν είχα παρατηρήσει τίποτα ιδιαίτερα ωραίο για την προσαρμοστική ακύρωση του θορύβου από το MDR-10RNC. Φάνηκε να λειτουργεί καλά, αλλά δεν είναι πραγματικά καλύτερο από αυτό που έχω συνηθίσει να παίρνω από τα μέσα ακουστικά ακύρωσης θορύβου . Το ίδιο ισχύει και όταν το χρησιμοποίησα στο γραφείο μου στο σπίτι. Η ακύρωση του θορύβου λειτούργησε αρκετά αποδεκτή, αλλά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το ολέθριο "κώνο της σιωπής" που αποδίδει το QC-15. Φυσικά, χωρίς κανέναν διακόπτη για να βάλω τα ακουστικά σταθερά σε μία από τις ειδικές λειτουργίες NC, και καμία ένδειξη για ποια λειτουργία ήταν, ήταν αδύνατο να είσαι σίγουρος ότι ήμουν στη βέλτιστη λειτουργία. Έτσι τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν.

Εκτέλεση

Μετά από την εμπειρία μου με το MDR-1RNC, είχα λίγο ενοχλήσεις την πρώτη φορά που συνδέσαμε το MDR-10RNC στο iPod touch μου. Αντιμετωπίζοντας τον φόβο μου, τους έβαλα, έσπρωξα την ακύρωση θορύβου, έριξα το κουμπί AINC για να το βελτιστοποιήσω, και έπειτα πήρε το "Dancing Days" του Led Zeppelin.

Ήταν προφανές ότι το MDR-10RNC, παρόλο που μοιάζει πολύ με το MDR-1RNC, είναι ένα ουσιαστικά διαφορετικό ακουστικό . Με βάση την πρόσφατη εμπειρία, αναμένω ότι ο Sonys θα ακούγεται λίγο μπάσο, αλλά ο ηχητικός ισορροπία του MDR-10RNC ακούγεται θαυμάσιος και φυσικός. Δεν υπήρχε τόνος μπάσων, αλλά υπήρχε αρκετό γούστο μου. Μάλιστα, μου θύμισε πολύ ένα από τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου όλων των εποχών, το ακουστικό AK 490 NC στο αυτί.

Τα χαμηλότερα πτερύγια έμοιαζαν ελάχιστα υπογραμμισμένα, τα οποία αύξησαν τα φωνητικά του Robert Plant και την κιθάρα του Jimmy Page στο μίγμα και τα έκανε να ακούγονται κάπως πιο ζωντανά. Είναι καλό αυτό; Αυτό εξαρτάται από το γούστο σας. Προσωπικά, θα προτιμούσα μόνο ένα μικρότερο πρίμα (το οποίο θα είχε το υποκειμενικό αποτέλεσμα της ενίσχυσης του μπάσου λίγο), αλλά γνωρίζω πολλούς ενθουσιώδεις ακουστικούς σαν ένα ελαφρώς πρίμα-βαρύ ήχο.

Ελέγξτε τις μετρήσεις μου για να δείτε μια αντικειμενική αξιολόγηση εργαστηρίου της απόδοσης του MDR-10RNC.

Αλλά στη συνέχεια, οι "Χοροί ημέρες", όπως πολλά από τα πράγματα Zep, δεν είναι πραγματικά όλα αυτά τα μπάσα-βαρύ. Γύρισα στο heavy metal κλασικό Electric , από το The Cult. Το "King Contrary Man" έχει πολύ περισσότερα kick-end kick από τις "Χορευτικές Ημέρες", αλλά δεν μπορώ να πω ότι πήρε το MDR-10RNC. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι το MDR-10RNC ακούγεται λεπτό. Απλά ακούγεται - τολμούν να το πω - ακριβής. Όχι, δεν είναι πιθανώς τα ακουστικά που θα θέλατε για το hip-hop, αλλά για τα περισσότερα ακουστικά, ακούγεται αρκετά ωραίο.

Η αλλαγή στο ελαφρύτερο εισιτήριο - "Brother Hubbard" από το κλασσικό σαξόφωνο του Kenny Garrett - το MDR-10RNC ακουγόταν ακόμα καλύτερα, το ελαφρώς ελαφρύ μπάσο του δεν ταιριάζει (ή τουλάχιστον ακούγεται κατάλληλα για) τζαζ.

Αλλά απενεργοποιήστε το NC και η ίδια μελωδία ακουγόταν πολύ θαμπό, καλύπτοντας τον ζωντανό χαρακτήρα του Garrett, που είναι κάπως Coltrane. Οι "Χορευτικές Ημέρες" μετατράπηκαν σε μια βραδιά-fest, με τεντωμένες μέσες και φουσκωμένο μπάσο που φαινόταν να συγκαλύπτει μεγάλο μέρος του τι συνέβαινε στο μίγμα. Θα χρησιμοποιούσα αυτόν τον τρόπο μόνο από απελπισία, εάν η μπαταρία ΑΑΑ τελειώσει και δεν έχω ανταλλακτικά.

Τελική λήψη

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μου αρέσει για το MDR-10RNC. Είναι άνετο. Φαίνεται καλό. Σε κατάσταση λειτουργίας NC, ακούγεται αρκετά καλό, τουλάχιστον για το γούστο μου και τη μουσική που ακούω.

Ανταγωνίζεται το Bose QC-15; Το MDR-10RNC είναι σίγουρα πιο ζωντανό ήχο, αν και ο Bose έχει πληρέστερο ήχο. Το MDR-10RNC μπορεί ακόμα να αναπαράγει μουσική ακόμη και όταν η μπαταρία εξαντληθεί, ενώ το QC-15 είναι εντελώς άχρηστο όταν πεθάνει η μπαταρία του. Το MDR-10RNC φαίνεται πιο δροσερό. Ωστόσο, η ακύρωση θορύβου του MDR-10RNC είναι αρκετά μέτρια, ενώ τα QC-15 είναι πραγματικά εξαιρετικά.