Επανεξέταση: Πλανητικά μαγνητικά ακουστικά HiFiMan HE-400i

Το HiFiMan δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους φανατικούς των ακουστικών όταν ξεκίνησε το αρχικό HE-400. Το HE-400, που στη συνέχεια κοστίζει στα 399 δολάρια, ήταν ένα αληθινό ηχηρόφωνο επίπεδη μαγνητικά ακουστικά που πωλούνταν για λίγο περισσότερο από ένα συγκρότημα δυναμικών ακουστικών με ποικιλία κήπου-κλειστού τύπου. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλά άλλα πλανητικά μαγνητικά, ήταν αρκετά ευαίσθητο που θα μπορούσατε να το οδηγήσετε με ένα βασικό smartphone ή MP3 player.

Το HE-400 αποδείχθηκε ότι ήταν το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του HiFiMan, αλλά αισθάνθηκε και φαινόταν λίγο παχουλός. Έτσι, όταν η HiFiMan δημιούργησε έναν εντελώς νέο, πολύ πιο εκλεπτυσμένο βιομηχανικό σχεδιασμό για τα HE-560 ακουστικά της, αποφάσισε να δώσει στον HE-400 και ένα makeover. Το αποτέλεσμα είναι το HE-400i.

01 από 08

Μια αναβάθμιση των κορυφαίων πλανητικών μαγνητικών ακουστικών της HiFiMan

Μια πλάγια όψη των επίπεδων μαγνητικών ακουστικών HiFiMan HE-400i. Brent Butterworth

Τι είναι λοιπόν διαφορετικό από το πρωτότυπο; Σύμφωνα με το HiFiMan, το νέο μοντέλο είναι "30% ελαφρύτερο από άλλα επίπεδη μαγνητικά σχέδια επίπεδου" - ένα γεγονός που φαίνεται σωστό. Το νέο μοντέλο έχει επίσης μια κεφαλίδα που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια πιο σταθερή δύναμη σύσφιξης σε όλο το αυτί, χρησιμοποιώντας τα μαξιλάρια που κατασκευάζονται από πέλμα και βελούδο.

Το HiFiMan HE-400i διαθέτει ένα καινούριο πλανητικό μαγνητικό οδηγό μονής όψης, σχεδιασμένο για να παρέχει αυστηρότερα μπάσα και καλύτερη απεικόνιση. Αυτό φαίνεται σαν μια καλή στιγμή για να εξηγήσει το επίπεδο μαγνητικό σε εκείνους που δεν είναι ακόμα hip να τεχνολογία ακουστικών. Ένας συμβατικός δυναμικός οδηγός χρησιμοποιεί αυτό που ουσιαστικά είναι μόνο ένα μικρό ηχείο με φωνητικό πηνίο - ένας κυλινδρικός μαγνήτης και ένα διάφραγμα που συνήθως κατασκευάζεται από κάποιο είδος πλαστικού. Ένας επίπεδος μαγνητικός οδηγός χρησιμοποιεί ένα διάφραγμα mylar επάνω στο οποίο έχει εφαρμοστεί ένα μακρύ ίχνος σύρματος. Το διάφραγμα περιβάλλεται από διάτρητα ή σχισμένα μεταλλικά πλαίσια, τα οποία είναι προσαρμοσμένα σε έναν μαγνήτη. Όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται από τα ίχνη σύρματος, το διάφραγμα μετακινείται πέρα ​​από τα μεταλλικά πλαίσια. Επειδή το επίπεδο μαγνητικό διάφραγμα είναι ελαφρύτερο από ένα συμβατικό δυναμικό διάφραγμα οδηγού, τείνει να παράγει λεπτομερέστερα, ευαίσθητα πρίμα.

Η καινοτομία του HiFiMan ήταν να εξαλείψει ένα από τα μεταλλικά πλαίσια, έτσι ώστε το διάφραγμα να είναι ανοιχτό στη μία πλευρά. Θεωρητικά, αυτός ο σχεδιασμός θα πρέπει να αυξάνει την απόδοση και επίσης να ελαχιστοποιεί την ακουστική παρεμβολή του μεταλλικού πίνακα.

02 από 08

HiFiMan HE-400i: Χαρακτηριστικά και εργονομία

Τα επίπεδη μαγνητικά ακουστικά HiFiMan HE-400i βρίσκονται σε επίπεδη επιφάνεια. Brent Butterworth

• Μονωροί πλανητικοί μαγνητικοί οδηγοί
• Αποσπώμενο καλώδιο 9,8 ft / 3 m με βύσμα 3,5 mm
• Περιλαμβάνεται κουτί αποθήκευσης / παρουσίασης

Δεν υπάρχει μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών με αυτά τα ακουστικά. Αλλά αυτό είναι ένα ακουστικό ακουστικό σχεδιασμένο για οικιακή χρήση, οπότε δεν είναι πραγματικά υποτιθέμενο να κάνει τίποτα εκτός από ήχο σούπερ καλό.

Το HiFiMan HE-400i διαθέτει σχεδιασμό ανοιχτού ακουστικού , πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν ολόκληρος ο ήχος από το περιβάλλον σας θα διαρρεύσει στα ακουστικά. Τα ακουστικά θα διαρρεύσουν επίσης από τον ήχο. δεν είναι δυνατά, αλλά μπορεί να ενοχλήσει κάποιον που κάθεται δίπλα σας.

Όσον αφορά το πώς αισθάνονται τα ακουστικά στο κεφάλι, το HE-400i φαίνεται λίγο ελαφρύτερο από το παλαιότερο HE-500 που έχουμε κλωτσήσει. Αλλά η πραγματική βελτίωση είναι στο κεφάλι. Το HE-400i συμπιέζει πιο σταθερά το ακουστικό στο αυτί σας, έτσι ώστε η πίεση να κατανέμεται καλύτερα. Δεν αισθάνεται σαν να υπάρχει κάποιο είδος τέρας που σφίγγει πάνω στο κεφάλι σου. Φορούσαμε τα ακουστικά για ώρες σε ένα τέντωμα και δεν το βρήκα ποτέ άβολα.

Το κουτί παρουσίασης είναι ωραίο, αλλά θα θέλαμε να έχουμε μια θήκη μεταφοράς τύπου Pelican για το HE-400i (όπως η Audeze προσφέρει με τα ακουστικά). Μερικοί από εμάς γνωρίζουμε ότι ο καλός ήχος μπορεί να σώσει ακόμα και τις πιο καταστροφικές διακοπές.

03 του 08

HiFiMan HE-400i: Απόδοση

Κουτί προϊόντων για τα επίπεδη μαγνητικά ακουστικά HiFiMan HE-400i. Brent Butterworth

Μας άρεσε η αρχική HE-400, αλλά αισθάνθηκε επίσης ότι ξοδέψαμε επιπλέον $ 300 για το HE-500 αξίζει καλά τα χρήματα. Το αρχικό HE-400 είχε την κλασσική επίπεδη μαγνητική λεπτομέρεια και λεπτότητα. Αλλά για εμάς, τα χαμηλότερα πτερύγιά του ήταν πολύ αυξημένα και η υπερβολική του ισορροπία ήταν πολύ φωτεινή. Το νέο HE-400i είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένο και συντηρητικά, αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να αποφασίσετε αν θα πρέπει να ξοδέψετε τα επιπλέον $ 400 για τα ακουστικά HiFiMan HE-560 . Στα αυτιά μας, τα HE-400i και HE-560 είναι πολύ πιο κοντά στην ποιότητα από τα HE-400 και HE-500.

Ακούσαμε το "D'Yer Mak'er" του Led Zeppelin, ενώ δοκιμάσαμε ένα άλλο ακουστικό, επειδή ο ήχος του τραγουδιού του τραγουδιού είναι τόσο μοναδικός και γεμάτος σώμα. Τα άλλα ακουστικά (τα πολύ ωραία Brainwavz S5 in-ear ακουστικά) δεν είχαν αρκετά την μπάσο για να πάρουν εκείνο τον τυφώνα, αλλά το HE-400i είχε όλο το σώμα που χρειαζόταν.

Ακούσαμε μόνο. Και ακούγοντας. Και ακούγοντας. Το HE-400i είναι ένα τέτοιο εύκολο ακουστικό για να ακούσετε, ότι πραγματικά ξεχάσαμε (σε αρκετές περιπτώσεις) ότι έπρεπε να τις αναθεωρούμε !. Ξεχάσατε τη μουσική των αγαπημένων μας δοκιμαστικών κομματιών !

Όχι μόνο το τύμπανο παγιδεύτηκε σχεδόν τέλεια, αγαπήσαμε ιδιαίτερα αυτό που έκανε το HiFiMan HE-400i με φωνές. Δεν μπορούσαμε να θυμηθούμε ποτέ ακούγοντας τόσα λεπτομέρεια και λεπτότητα στα φωνητικά του Ρόμπερτ Τζάκσον - ειδικά την έντονα ψιθυριστή "φωτιά" στο τέλος. Δεν ήμασταν σίγουροι τι είχε πει προηγουμένως εκεί.

Ομοίως, μπορούσαμε να ακούσουμε κάθε αναπνοή, κάθε λεπτό ήχο στο στόμα στην ισχυρή έκδοση του Meshell Ndegeocello της «Τέσσερις Γυναίκες» της Nina Simone. Η φωνή της ακουγόταν τόσο ξεκάθαρη, όχι όμως υπερβολική ή υπερβολική. Ήμασταν επίσης φουσκωμένοι από το πόσο μακριά ήταν η ηλεκτρική κιθάρα στο αριστερό κανάλι και η ακουστική κιθάρα στα δεξιά ακουγόταν. Ήταν σαν να ήταν σε ξεχωριστά στάδια στα αντίθετα άκρα μιας μεγάλης αίθουσας χορού, αντί να προέρχονται από οδηγούς που κρέμονται περίπου 1/2-ίντσα από τα αυτιά.

Παρατηρήσαμε επίσης ότι αυτά τα ακουστικά δεν υποστηρίζουν τόνο μπάσων - συνήθως δεν υπάρχουν με ανοιχτά ακουστικά - έτσι βάζουμε κάτι με ένα στερεό αυλάκι για να δούμε αν το HE-400i μπορεί να κρατήσει το ρυθμό. Αρχικά δοκιμάσαμε το "Ritha" από το μεγάλο ντεμπούτο του 1964 Blue Note Records Larry Young, Into Somethin . Ναι, οι νότες μπάσου του οργάνου Hammond του Young δεν ακούγονται πραγματικά δυνατές, αλλά γενικά ήμασταν εξαιρετικά ευχαριστημένοι από την ποιότητα του ήχου - ιδιαίτερα από την απίστευτη λεπτομέρεια που ακούγεται στο βούρτσισμα. Θα μπορούσαμε επίσης να ακούσουμε κάποιον στην εγγραφή να μουρμουρίζει απαλά κατά την αναπαραγωγή. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο μεταξύ των μουσικών της τζαζ, αλλά απλά δεν το παρατήρησα ποτέ πριν σε αυτή την ηχογράφηση.

Αναρωτήσαμε τι θα μπορούσε να κάνει το HiFiMan HE-400i με πραγματικό ρυθμό παραγωγής ενέργειας, έτσι βάζουμε το συμπιεσμένο, γεμάτο άκρες "Chartreuse" της ZZ Top. Παρατηρήσαμε μια αρκετά ήπια άνω μεσαία γραμμή / χαμηλότερη έμφαση πρίμων. Αλλά διαφορετικά, ο ήχος ήταν εξαιρετικός με λεπτομερείς κιθάρες, τύμπανα και φωνητικά. Και όσο δεν ψάχνετε μεγάλο μπάσο, η ηχητική ισορροπία του HE-400i λειτουργεί εκπληκτικά καλά για βαριές σκηνές όπως αυτό.

Είχαμε την ευκαιρία να συγκρίνουμε το HE-400i με το HE-560 και μείναμε ευτυχείς να ακούσουμε ότι τα δύο ακουστικά ακουγόταν αρκετά παρόμοια. δεν μπορούμε να πούμε ότι το HE-560 συναντάται πιο λεπτομερώς, αλλά ακούγεται πιο ουδέτερο στα αυτιά μας (με αυτό που ακουγόταν σαν μια πιο συγκρατημένη και πιο ομαλή κορυφή στα χαμηλότερα πρίμα). Θα πληρώναμε τα επιπλέον 400 δολάρια για το HE-560 (το οποίο επίσης έχει όμορφα ξύλινα ακουστικά); Θα ήταν μια σκληρή απόφαση για πολλούς.

04 του 08

HiFiMan HE-400i: Μετρήσεις

Διάγραμμα συχνοτήτων για το HiFiMan HE-400i με αριστερά (μπλε) και δεξιά (κόκκινα) κανάλια. Brent Butterworth

Το διάγραμμα δείχνει την απόκριση συχνότητας του HE-400i στα αριστερά (μπλε) και δεξιά (κόκκινα) κανάλια. Μέχρι περίπου 1,5 kHz, η μέτρηση είναι αρκετά επίπεδη, όπως συμβαίνει με τα επίπεδη μαγνητικά ανοίγματα. Σε υψηλότερες συχνότητες, η απόκριση πρίμων είναι αυξημένη, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτά τα ακουστικά θα ακούγονται κάπως φωτεινά.

Μετρήσαμε την απόδοση του HE-400i χρησιμοποιώντας εξομοιωτή ακουστικών GRAS 43AG, αναλυτή ήχου Clio FW, φορητό υπολογιστή με λογισμικό TrueRTA με διεπαφή ήχου M-Audio MobilePre USB και ενισχυτή ακουστικών μουσικής Fidelity V-Can. Οι μετρήσεις βαθμονομήθηκαν για το σημείο αναφοράς του αυτιού (ERP), περίπου το σημείο στο χώρο όπου η παλάμη σας τέμνει με τον άξονα του αυτιού σας όταν πιέζετε το χέρι σας στο αυτί σας. Πειραματίσαμε με τη θέση των ακουστικών, μετακινώντας τα ελαφρά γύρω από τον προσομοιωτή αυτιών / μάγουλο, διευθετώντας τις θέσεις που έδωσαν το πιο χαρακτηριστικό αποτέλεσμα συνολικά. Όπως και τα περισσότερα πλαϊνά μαγνητικά, το HE-400i δεν είναι τόσο ευαίσθητο στην τοποθέτηση.

05 του 08

HiFiMan HE-400i: Σύγκριση

Συγκρίνοντας τις αποκρίσεις συχνοτήτων των HiFiMan HE-400i (μπλε), HiFiMan HE-560 (κόκκινο), Audeze LCD-X (πράσινο) και Oppo PM-1 (μαύρα) ακουστικά. Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα συγκρίνει τις αποκρίσεις συχνότητας των ακουστικών HiFiMan HE-400i (μπλε), HiFiMan HE-560 (κόκκινο), Audeze LCD-X (πράσινο) και Oppo PM-1 (μαύρα) . Όλα είναι επίπεδη μαγνητικά ακουστικά, που αναφέρονται σε 94 dB στα 500 Hz. Τα δύο ακουστικά HiFiMan έχουν παρόμοιες αποκρίσεις, ενώ το HE-560 δείχνει λίγο λιγότερα μπάσα και +2 έως +5 dB περισσότερη ενέργεια μεταξύ 3 και 6 kHz. Και τα δύο θα ακούγονται πιο τρελά από το Audeze (το οποίο έχει ένα "χτύπημα μπάσων" με κέντρο 45 Hz και μια αρκετά ήπια απόκριση πρίμων πάνω από 4 kHz) και το Oppo (που έχει την πιο επίπεδη μέτρηση απόκρισης).

06 του 08

HiFiMan HE-400i: Φασματική αποσύνθεση

Ένα φασματικό γράφημα αποσύνθεσης για τα επίπεδη μαγνητικά ακουστικά HiFiMan HE-400i. Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα δείχνει μια γραφική παράσταση φασματικής αποσύνθεσης (ή καταρράκτη) του HiFiMan HE-400i. Οι μακριές μπλε γραμμές δείχνουν σημαντικούς συντονισμούς. Αυτό δείχνει πολλούς συντονισμούς - στην πραγματικότητα λιγότεροι στο μπάσο από ό, τι συνηθίζαμε να βλέπουμε, αλλά υπάρχει πολύς συντονισμός μεταξύ 2 και 6 kHz και άλλος ισχυρός σε 12 kHz.

07 του 08

HiFiMan HE-400i: Παραμόρφωση και περισσότερα

Συνολική αρμονική παραμόρφωση (THD) των ακουστικών HiFiMan HE-400i στα 90 dBA (πράσινο) και 100 dBA (πορτοκαλί). Brent Butterworth

Αυτή η γραφική παράσταση δείχνει τη συνολική αρμονική παραμόρφωση του HE-400i μετρούμενη σε 90 και 100 dBA (ρυθμισμένη με ροζ θόρυβο που παράγεται από το Clio). Ακόμη και σε αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα, η στρέβλωση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όπως συνέβη με τα περισσότερα πλανητικά μαγνητικά που μετρήσαμε.

Μετρήσαμε επίσης την αντίσταση , η οποία ήταν σχεδόν νεκρά επίπεδη σε μέγεθος (στα 43 ohms) και φάση μέσω ολόκληρης της ζώνης ήχου. Όπως αναμένεται για ένα ανοιχτό πίσω, η απομόνωση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με μια ελαφρά εξασθένιση πάνω από 2 kHz, η οποία μεγιστοποιείται σε περίπου -8 dB. Η ευαισθησία που μετράται με σήμα 1 mW μεταξύ 300 Hz και 3 kHz στην ονομαστική σύνθετη αντίσταση των 35 ohms είναι 93,3 dB. Αυτό είναι αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα ακουστικά, αλλά OK για επίπεδη μαγνητική. Έχουμε αρκετό όγκο από ένα Apple iPod Touch .

08 από 08

HiFiMan HE-400i: Τελική λήψη

Ένα κοντινό πλάνο των επίπεδων μαγνητικών ακουστικών HiFiMan HE-400i. Brent Butterworth

Θεωρούμε ότι το HiFiMan HE-400i είναι ένα καλύτερο σετ ακουστικών από το αρχικό HE-400 με κάθε τρόπο. Αναμένουμε από ορισμένους ακροατές να προτιμούν ένα πιο συγκρατημένο πρίμα ή / και λίγο επιπλέον λάκτισμα στο μπάσο. Μπορεί να μην υπάρχει καλύτερη συμφωνία σε ένα ακουστικό ακουστικό από το HE-400i. Παρόλο που δεν είναι μια εναλλακτική λύση σε χαμηλές τιμές σε ένα ακουστικό ηχηρόφωνο, το HiFiMan HE-400i είναι ένα πραγματικό ακουστικό ακουστικό μέσα και έξω.