Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Samsung στις έξυπνες τηλεοράσεις Samsung

Από τότε που η Samsung εισήγαγε την πρώτη της έξυπνη τηλεόραση το 2008, κάθε χρόνο έχει φέρει στο προσκήνιο τον τρόπο με τον οποίο οι Samsung Apps έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούνται μέσω του συστήματος μενού της οθόνης της τηλεόρασης, το οποίο αναφέρεται ως Smart Hub. Μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανές πώς μπορείτε να βρείτε τα Samsung Apps σε μια έξυπνη τηλεόραση της Samsung, καθώς δεν υπάρχει κουμπί Samsung Apps στο τηλεχειριστήριο. Ακολουθούν ορισμένοι δείκτες για τον τρόπο χρήσης, αγοράς και λήψης εφαρμογών της Samsung.

Σημείωση: Τα παρακάτω παρέχουν μια επισκόπηση της πλατφόρμας Samsung Apps, καθώς και αρχειοθετημένες πληροφορίες για όσους εξακολουθούν να έχουν παλιότερες έξυπνες τηλεοράσεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη έξυπνη τηλεόραση της Samsung, συμβουλευτείτε το τυπωμένο εγχειρίδιο (για τηλεοράσεις προ-Smart Hub) ή το Εγχειρίδιο Ε που μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση στην οθόνη της τηλεόρασής σας (τηλεοράσεις με δυνατότητα Smart Hub).

Εάν είστε κάτοχος μιας έξυπνης τηλεόρασης της Samsung, εκτυπώστε αυτό το άρθρο και ακολουθήστε τις παρακάτω πληροφορίες που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό που βλέπετε στην οθόνη της τηλεόρασής σας.

Δημιουργία λογαριασμού Samsung

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά τη Samsung TV σας είναι να μεταβείτε στο μενού Home και να κάνετε κλικ στην επιλογή System Settings (Ρυθμίσεις συστήματος) , όπου μπορείτε να ρυθμίσετε έναν λογαριασμό Samsung.

Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές που ενδέχεται να απαιτούν πληρωμή για περιεχόμενο ή gameplay. Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και, ανάλογα με τη σειρά μοντέλων ή σειρά μοντέλων, ενδέχεται να απαιτηθούν κάποιες πρόσθετες πληροφορίες. Θα σας ζητηθεί επίσης να επιλέξετε ένα εικονίδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύνδεσή σας αργότερα.

Πρόσβαση και χρήση των εφαρμογών στις τηλεοράσεις Samsung - 2015 να παρουσιάσουν

Το 2015, η Samsung άρχισε να ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Tizen ως το θεμέλιο της διασύνδεσης Smart Hub για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο εμφανίζονται και προσπελαίνονται οι εφαρμογές Samsung. Αυτό συνέχισε και αναμένεται να συνεχιστεί, με μικρές αλλαγές, στο εγγύς μέλλον.

Σε αυτό το σύστημα, όταν ενεργοποιείτε την τηλεόραση, το αρχικό μενού εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης (αν όχι, απλώς πιέζετε το κουμπί Home στο τηλεχειριστήριο στα μοντέλα 2016 και νεότερων ετών ή το κουμπί Smart Hub στα μοντέλα 2015 ).

Η οθόνη "Αρχική σελίδα" (Smart Hub) περιλαμβάνει πρόσβαση σε γενικές ρυθμίσεις τηλεόρασης, πηγές (φυσικές συνδέσεις), μυρμήγκι, καλώδιο ή δορυφορική υπηρεσία και πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ωστόσο, επιπλέον, εμφανίζονται επίσης εκ των προτέρων φορτωμένες εφαρμογές (μπορεί να περιλαμβάνουν το Netflix , το YouTube , το Hulu και πολλά άλλα), καθώς και την επιλογή με την ονομασία Apps.

Όταν κάνετε κλικ στις Εφαρμογές, θα μεταφερθείτε σε ένα μενού που εμφανίζει την πλήρη οθόνη των προεγκατεστημένων εφαρμογών Οι εφαρμογές μου, με συνδέσμους προς άλλες κατηγορίες, όπως τα Νέα, τα πιο δημοφιλή, το Βίντεο, ο τρόπος ζωής και η ψυχαγωγία .

Οι κατηγορίες θα περιλαμβάνουν τις εφαρμογές που έχετε ήδη φορτώσει, καθώς και άλλες προτεινόμενες εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε να λάβετε, να εγκαταστήσετε και να προσθέσετε το μενού My Apps και να τις τοποθετήσετε στη γραμμή επιλογής της αρχικής οθόνης.

Αν δείτε μια εφαρμογή σε μία από τις κατηγορίες που θέλετε να προσθέσετε στην κατηγορία My Apps, κάντε πρώτα κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής. Αυτό θα σας οδηγήσει στη σελίδα εγκατάστασης της εφαρμογής, η οποία παρέχει επίσης πληροφορίες για το τι κάνει η εφαρμογή, καθώς και μερικά στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν πώς λειτουργεί η εφαρμογή. Για να πάρετε την εφαρμογή, απλά κάντε κλικ στην εγκατάσταση. Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να ανοίξετε την εφαρμογή. Εάν δεν θέλετε να ανοίξετε την εφαρμογή μετά την εγκατάσταση, μπορείτε απλά να αφήσετε το μενού και να ανοίξετε αργότερα.

Εάν αναζητάτε μια εφαρμογή που δεν βρίσκεται στη λίστα, μπορείτε να δείτε αν είναι διαθέσιμη στο κατάστημα Samsung Apps χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Αναζήτηση", η οποία βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε οθόνης μενού εφαρμογής. Αν βρείτε την εφαρμογή που επιθυμείτε, ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράφονται στην παραπάνω παράγραφο.

Δυστυχώς, ο αριθμός των πρόσθετων εφαρμογών που είναι διαθέσιμες μέσω της αναζήτησης δεν είναι τόσο εκτεταμένη όσο αυτό που θα βρείτε σε ροκ ή κουτί streaming του Roku ή σε άλλο εξωτερικό βίντεο plug-in και, ξένο, δεν προσφέρονται τόσο πολλές εφαρμογές, Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung πριν το 2015.

Ωστόσο, ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι ότι μπορεί να έχετε πρόσβαση σε ορισμένα κανάλια streaming μέσω του ενσωματωμένου προγράμματος περιήγησης ιστού της τηλεόρασης. Φυσικά, θα πρέπει να τοποθετήσετε το πλαίσιο του προγράμματος περιήγησης στο Web. Επίσης, είναι πιθανό η Samsung να μπλοκάρει κάποια κανάλια και το πρόγραμμα περιήγησης ενδέχεται να μην υποστηρίζει ορισμένες απαραίτητες μορφές αρχείων ψηφιακών μέσων .

Οι περισσότερες εφαρμογές μπορούν να μεταφορτωθούν και να εγκατασταθούν δωρεάν, αλλά μερικές μπορεί να απαιτούν μικρή χρέωση και ορισμένες δωρεάν εφαρμογές ενδέχεται επίσης να απαιτούν πρόσθετη συνδρομή ή αμοιβή ανά βίντεο για πρόσβαση στο περιεχόμενο. Εάν απαιτείται πληρωμή, θα σας ζητηθεί να δώσετε αυτές τις πληροφορίες.

Εφαρμογές της Samsung στις τηλεοράσεις από το 2011 μέχρι το 2014

Η Samsung εισήγαγε τη διεπαφή Smart Hub TV το 2011. Το σύστημα Smart Hub της Samsung είχε αρκετές βελτιώσεις μεταξύ 2011 και 2014, αλλά η πρόσβαση στις εφαρμογές και στη ρύθμιση του λογαριασμού είναι ουσιαστικά η ίδια όπως αναφέρθηκε μέχρι τώρα.

Το μενού Smart Hub (το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω του πλήκτρου Smart Hub στο τηλεχειριστήριο) θα αποτελείται από μια πλήρη οθόνη, η οποία θα εμφανίζει το μικρό κανάλι του τηλεοπτικού σας καναλιού, ενώ οι υπόλοιπες ρυθμίσεις τηλεόρασης και επιλογών περιεχομένου, το υπόλοιπο τμήμα της οθόνης.

Όταν κάνετε κλικ στο μενού Εφαρμογές, θα χωριστεί σε Συνιστώμενες Εφαρμογές, Οι Εφαρμογές μου, με τα πιο δημοφιλή, τα Νέα και τις κατηγορίες. Επιπλέον, υπάρχει συνήθως ένα πρόσθετο, ξεχωριστό μενού εφαρμογών παιχνιδιών.

Εκτός από τις προ-φορτωμένες και προτεινόμενες εφαρμογές, όπως και στα μοντέλα 2015/16, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε επιπλέον εφαρμογές μέσω της λειτουργίας Αναζήτηση όλων. Η λειτουργία "Αναζήτηση όλων" αναζητά όλες τις πηγές περιεχομένου σας, εκτός από τις πιθανές εφαρμογές.

Η λήψη, εγκατάσταση και οποιεσδήποτε απαιτήσεις πληρωμής γίνονται με τρόπο παρόμοιο με το πιο πρόσφατο σύστημα.

Samsung Apps Στις τηλεοράσεις 2010

Για να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές Samsung σε μοντέλα διαθέσιμα πριν από το 2011, μεταβείτε στο Internet @TV είτε πατώντας αυτό το πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο είτε επιλέγοντας το εικονίδιο στην οθόνη της τηλεόρασής σας αφού πατήσετε το κουμπί Περιεχόμενο στο τηλεχειριστήριο. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί μια οθόνη των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στην τηλεόραση, μαζί με ένα εικονίδιο στο κατάστημα Samsung Apps, όπου μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες εφαρμογές.

Στα μοντέλα Smart TV του 2010, στην κορυφή της οθόνης της εφαρμογής, συνιστώνται νέες εφαρμογές - Hulu , ESPN ScoreCenter, τα Video Tutorials της Samsung που ονομάζονται SPSTV, Yahoo και Netflix . Θα αντικατασταθούν περιστασιακά με νέες εφαρμογές.

Κάτω από τις προτεινόμενες εφαρμογές υπάρχει ένα πλέγμα εικονιδίων για τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει. Πατώντας το μπλε κουμπί "D" στο τηλεχειριστήριό σας αλλάζετε τον τρόπο με τον οποίο ταξινομούνται οι εφαρμογές - με όνομα, με ημερομηνία, με το πιο χρησιμοποιούμενο ή με το αγαπημένο. Για να προτιμήσετε μια εφαρμογή, πατήστε το πράσινο κουμπί "B" στο τηλεχειριστήριο όταν επισημαίνεται η εφαρμογή.

Υπάρχει επίσης εικόνα σε εικόνα για να μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την τηλεοπτική εκπομπή σας ενώ βρίσκετε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό είναι χρήσιμο για εφαρμογές όπως η βαθμολογία ESPN που δεν είναι πλήρης οθόνη - εμφανίζονται στο τηλεοπτικό σας πρόγραμμα.

Τα μοντέλα του 2011 έχουν διαφορετική αρχική οθόνη της Samsung App που εμφανίζει τις εφαρμογές ανά κατηγορία - βίντεο, τρόπος ζωής, αθλητισμός.

Αγορά και λήψη εφαρμογών - Τηλεοράσεις Samsung 2010

Για τις μοντέρνες τηλεοράσεις Samsung Smart TV για το έτος 2010, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό καταστήματος εφαρμογών Samsung στη διεύθυνση http://www.samsung.com/apps. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χρήστες στο λογαριασμό σας, ώστε τα μέλη της οικογένειας να μπορούν επίσης να αγοράζουν εφαρμογές από έναν κύριο λογαριασμό (εάν απαιτείται πληρωμή).

Αρχικά, πρέπει να προσθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας στις εφαρμογές στο διαδίκτυο. Αφού ρυθμίσετε τα στοιχεία πληρωμής σας και ενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας Samsung, μπορείτε να προσθέσετε μετρητά για εφαρμογές σε προσαυξήσεις $ 5 μεταβαίνοντας στον "λογαριασμό μου" στο κατάστημα Samsung Apps της τηλεόρασης. Για να μεταβείτε στο κατάστημα Samsung Apps, κάντε κλικ στο μεγάλο εικονίδιο που εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της τηλεόρασης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις κατηγορίες των εφαρμογών στο κατάστημα εφαρμογών της Samsung. Κάνοντας κλικ σε μια εφαρμογή, εμφανίζεται μια σελίδα με περιγραφή της εφαρμογής, η τιμή (πολλές εφαρμογές είναι δωρεάν) και το μέγεθος της εφαρμογής.

Υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των εφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε καθώς η τηλεόραση έχει περιορισμένο χώρο αποθήκευσης 317 MB. Οι περισσότερες εφαρμογές είναι μικρότερες από 5 MB. Μερικές εφαρμογές που έχουν μεγάλες βάσεις δεδομένων - το παιχνίδι Extreme Hangman ή διάφορες εφαρμογές άσκησης - μπορεί να είναι 11 έως 34 MB.

Εάν χάσετε χώρο και θέλετε μια νέα εφαρμογή, μπορείτε να διαγράψετε μια μεγάλη εφαρμογή από την τηλεόραση και να κάνετε λήψη της νέας εφαρμογής. Δίπλα στο κουμπί "Αγοράστε τώρα", σε μια οθόνη περιγραφής εφαρμογών, είναι ένα κουμπί που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις εφαρμογές σας και να τις διαγράψετε αμέσως, για να κάνετε χώρο για την εφαρμογή που θέλετε να αγοράσετε. Αργότερα, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να επανακτήσετε την εφαρμογή που διαγράψατε. Οι αγορασμένες εφαρμογές μπορούν να ανανεωθούν δωρεάν.

Η κατώτατη γραμμή

Οι εφαρμογές Samsung επεκτείνουν σίγουρα την πρόσβαση και τις δυνατότητες περιεχομένου τόσο των έξυπνων τηλεοράσεων όσο και των Blu-ray Disc players. Τώρα που ξέρετε πώς να αποκτήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα Samsung Apps, μάθετε περισσότερα για τις διάφορες εφαρμογές της Samsung και ποιες εφαρμογές της Samsung είναι καλύτερες .

Εκτός από τις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung, πολλές εφαρμογές διατίθενται επίσης μέσω των συσκευών Blu-ray Disc και, φυσικά, των Smartphone Galaxy . Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν είναι διαθέσιμα όλα τα Samsung Apps για χρήση σε όλες τις συσκευές με δυνατότητα Samsung App.