Το Amazon προσθέτει την οθόνη αφής στο Kindle Reader

Θυμηθείτε όταν οι αναγνώστες E Ink ήταν οι αγαπημένοι του κόσμου των gadgets; Θυμάμαι μάλιστα ότι συμμετείχα σε ένα τηλεοπτικό σόου που πλημμύρισε με ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

Ακόμα, αυτό ήταν τότε και αυτό είναι τώρα. Με τα δισκία που καταστέλλουν τους ασπρόμαυρους αναγνώστες ως τη συσκευή μέσου μεγέθους du jour, υπάρχει ακόμα περιθώριο για ένα gadget που είναι πιο αποφασιστικά παλιό σχολείο;

Η Amazon πιστεύει ότι η απάντηση είναι ναι, καθώς ανανεώνει τον ηλεκτρονικό αναγνώστη Kindle σε επίπεδο εισόδου. Πρώτα κυκλοφόρησε το 2014, το Kindle Kindle της Amazon έχει λιγότερα κουδούνια και σφυρίγματα από τους ξακουστούς ξαδέλφους του, το Kindle Voyage και το Kindle Paperwhite , καθώς και το Auro H2O από τον ανταγωνιστή Kobo.

Αυτό που το βασικό Kindle στερείται του ύφους, ωστόσο, προσπαθεί να αντισταθμίσει με περισσότερη ουσία με τη μορφή τιμής. Ακολουθεί μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά για τους ανθρώπους που θέλουν να συγκρίνουν τους αναγνώστες.

Οθόνη: Η οθόνη είναι το σημείο εστίασης για κάθε αναγνώστη, καθιστώντας το ένα καλό σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε κριτική. Σε αντίθεση με τα δισκία Kindle Fire HD και HDX 8.9 , ο βασικός ηλεκτρονικός αναγνώστης Kindle χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ink της Amazon Pearl E σε μια οθόνη χωρίς λάμψη με 16 επίπεδα κλίμακας του γκρι που μιμούνται την εμφάνιση της ανάγνωσης χαρτιού. Όπως και το Paperwhite και το Voyage, το Kindle 2014 ισχύει επίσης για το de facto μέγεθος της οθόνης 6 ιντσών του Amazon. Το μέγεθος είναι σχετικά με τη μόνη ομοιότητα, ωστόσο, καθώς η οθόνη εισόδου Kindle του αθλητισμού μερικές βασικές διαφορές από τα δύο μέλη της οικογένειάς του.

Με ανάλυση 167 εικονοστοιχείων ανά ίντσα, το Kindle βάσης δεν είναι τόσο απότομο όσο το 212 ppi Paperwhite ή το 300 ppi Voyage. Η αναγνωσιμότητα είναι ακόμα καλή, αλλά η διαφορά είναι αξιοσημείωτη, ειδικά σε σχέση με το κορυφαίο ταξίδι της Amazon.

Σε αντίθεση με τους δύο άλλους ερασιτεχνικούς αναγνώστες 6 ιντσών της Amazon, το Kindle της βάσης επίσης δεν διαθέτει ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί καλά ως αναγνώστης κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα απαιτήσει μια δευτερεύουσα πηγή φωτισμού όπως ένας λαμπτήρας κατά τη διάρκεια βράδυ ή σε συνθήκες εσωτερικού χώρου χαμηλού φωτισμού.

Ένα νέο χαρακτηριστικό για το βασικό Kindle είναι η προσθήκη λειτουργιών αφής στην οθόνη του. Τα χειριστήρια αφής χρησιμοποιήθηκαν μόνο για να είναι διαθέσιμα για πιο μοντέρνα μοντέλα όπως το Paperwhite, αλλά τώρα έρχεται και στο βασικό μοντέλο. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικούς ελέγχους κουμπιών θα είναι απογοητευμένοι καθώς αυτές δεν είναι πλέον μια επιλογή.

Διαστάσεις και χωρητικότητα: Το Kindle βάσης είναι 6,7 ίντσες ψηλό και 4,7 ίντσες πλάτος, καθιστώντας το ελαφρώς μεγαλύτερο από το Paperwhite και το Voyage. Είναι επίσης το παχύτερο από τα τρία σε 0,4 ίντσες. Στις 6,7 ουγκιές, είναι το δεύτερο ελαφρύτερο από τους προαναφερθέντες αναγνώστες του Amazon, με μόνο το ταξίδι να είναι ελαφρύτερο. Η συσκευή μπορεί επίσης να αποθηκεύσει χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία, χάρη στην ενσωματωμένη μνήμη αξίας 4 gigabytes. Αυτό μπορεί να φανεί άσχημα σε σύγκριση με τις δυνατότητες των δισκίων αυτές τις μέρες, αλλά δεδομένου ότι οι αναγνώστες ηλεκτρονικού περιεχομένου επικεντρώνονται κυρίως σε ηλεκτρονικά βιβλία, δεν έχετε τις ίδιες απαιτήσεις για βίντεο και άλλα μεγάλα μέσα. Η αποθήκευση Cloud είναι επίσης δωρεάν για περιεχόμενο Amazon.

Οικοσύστημα: Η οθόνη συνήθως παίρνει την μεγαλύτερη προσοχή στις συγκρίσεις του ηλεκτρονικού αναγνώστη, αλλά μερικοί θα υποστήριζαν ότι το οικοσύστημα μπορεί να είναι ακόμη σημαντικότερο. Όπως και με άλλους αναγνώστες του Kindle, αυτή η συσκευή είναι κλειδωμένη στο κατάστημα Kindle του Amazon, το οποίο είναι καλό ή κακό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εάν είστε πιο ελεύθερος άνθρωπος που προτιμά τη δυνατότητα εύκολης περιστροφής του περιεχομένου και μοιράζονται μεταξύ των διάφορων συσκευών σας, η ιδιοκτησία του e-reader της Amazon μπορεί να αφήσει μια κακή γεύση στο στόμα σας. Εάν όμως δεν ενδιαφέρεστε για το άνοιγμα, τότε το Amazon διαθέτει ένα εξαιρετικό κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων, το οποίο είναι καλά επιμελημένο, καθώς και τη δυνατότητα ανάγνωσης περιεχομένου σε υπολογιστές και tablet μέσω της εφαρμογής Kindle.

Άλλα χαρακτηριστικά: Το Kindle entry-level διαθέτει Wi-Fi συνδεσιμότητα με δωρεάν σύνδεση στα AT & T hotspots, αλλά δεν έρχεται με 3G όπως το Paperwhite και το Voyage. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαρκεί επίσης εβδομάδες ανάλογα με τη χρήση και η φόρτιση διαρκεί περίπου 4 ώρες. Οι επερχόμενες λειτουργίες περιλαμβάνουν κοινή χρήση οικογένειας, βελτιωμένη αναζήτηση και Word Wise για να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τα δύσκολα βιβλία μέσω ορισμών και συμβουλών.

Ο μεγαλύτερος διαφοροποιητής μεταξύ του Kindle βάσης και άλλων e-reader Amazon, ωστόσο, είναι η τιμή. Η συσκευή, η οποία ήταν ήδη προσιτή για να ξεκινήσει με, έλαβε μια πτώση των τιμών και τώρα ξεκινά με τις διαφημίσεις σε $ 59.99 σε σύγκριση με 99.99 δολάρια και 199.99 δολάρια για το Paperwhite και Voyage αντίστοιχα. Όπως και οι δύο άλλες συσκευές, οι εκδόσεις χωρίς διαφημίσεις είναι επίσης διαθέσιμες για $ 20 επιπλέον.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης. Για περισσότερα άρθρα σχετικά με τους διάφορους αναγνώστες του Amazon, δείτε το All You Need to Know σχετικά με το χαρακτηριστικό Kindle .