Το Android Pay Σύντομα θα έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο

05 Απριλίου 2016

Την περασμένη εβδομάδα, η Google ανήγγειλε επίσημα ότι θα εισάγει το Android Pay , την υπηρεσία επικοινωνίας χωρίς χρέωση, στους χρήστες της Βρετανίας μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτή η υπηρεσία πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου θα υποστηρίζεται από τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας αυτής και θα υποστηρίζει πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa και MasterCard. Περιττό να πούμε ότι η κίνηση αυτή στοχεύει τους πρωταρχικούς ανταγωνιστές της εταιρείας, την Apple Pay και τη Samsung Pay και τελικά θα δημιουργήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά.

Ο κ. Jon Squire, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της CardFree, δήλωσε: «Οι σημερινοί τρεις βασιλιάδες του Pay θα συνεχίσουν να συγχέουν και να διεγείρουν κάθε σημαντική αγορά κινητών πληρωμών, η οποία θα οδηγήσει τους πρώην υιοθετητές που είναι πιστοί στη συσκευή / λειτουργικό σύστημα τους. Για να ξεχωρίσει κάποιος, θα πρέπει να υπερβεί τις πληρωμές και να προσφέρει πραγματική χρησιμότητα μέσω της πίστης, των ανταμοιβών, των προσφορών και της παραγγελίας

Πώς θα ωφεληθεί το Ηνωμένο Βασίλειο από το NFC

Το Android Pay, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα smartphone τους σε ένα τερματικό NFC ή έναν αναγνώστη για να αγοράσουν προϊόντα στο κατάστημα. Μόλις η πλατφόρμα αυτή είναι διαθέσιμη στους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα smartphone με έκδοση 4.4 ή υψηλότερη λειτουργικό σύστημα OS μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία στα πιο δημοφιλή καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς και στο London Tube. Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδίαζε να επιτρέπει την πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου στους περισσότερους κόμβους μεταφοράς - αυτό θα το καθιστούσε βολικότερο για τους καταναλωτές. ιδιαίτερα τακτικούς ταξιδιώτες.

Εκτός από τα παραπάνω, οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν αγορές εντός εφαρμογής μέσω του Android Pay. Όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία δεν θα χρειαστεί να εισάγουν επανειλημμένα τα στοιχεία αποστολής και πληρωμής τους κατά τη διάρκεια κάθε συναλλαγής. Αυτό αναμφίβολα θα ενθάρρυνε τις πιο παρορμητικές αγορές.

Το Android Pay, το οποίο κερδίζει τεράστια δημοτικότητα στις ΗΠΑ, θα συνεργαστεί με αρκετούς σημαντικούς επεξεργαστές πληρωμών και παρόχους τεχνολογίας, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους επόμενους μήνες. Η ιδέα είναι να είναι σε θέση να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πρίζες κινητών πληρωμών και τερματικά NFC σε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. Από τώρα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, περιλαμβάνουν μεγάλους παράγοντες όπως η Bank of Scotland, η HSBC και η First Direct.

Ο Chris Kangas, ευρωπαίος επικεφαλής των πληρωμών για άχρηστες συσκευές και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, λέει: "Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε την ασύρματη υποδομή που δημιουργήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο προς όφελος των κινητών πληρωμών. Όπως και κάθε νέα τεχνολογία, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να την κρατήσουμε, αλλά αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει ένας κυρίαρχος τρόπος πληρωμής στο μέλλον ».

Αναφέρει ότι "η MasterCard επιθυμεί να προωθήσει την τεχνολογία πληρωμών για να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και, μαζί με αυτό, περισσότερη ευκολία και ενισχυμένη ασφάλεια . Το Android Pay παρέχει μια επιλογή για όσους δεν διαθέτουν συσκευή iOS, παρόλα αυτά θα ήθελε η ευκολία πληρωμής με το τηλέφωνό τους στα καταστήματα και κατά την οδήγηση του σωλήνα. "

Μόλις η υπηρεσία αυτή είναι ανοιχτή στους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλες εταιρείες πιστωτικών καρτών είναι επίσης υποχρεωμένες να εμφανιστούν για να συμμετάσχουν πιο ενεργά στο κινητό εμπόριο . ο καθένας προσπαθεί να προσελκύσει χρήστες προσφέροντας ανταμοιβές, σημεία πίστεως και κουπόνια.

Δημιουργία ανταγωνισμού στην αγορά

Η κίνηση της Google για να φέρει την πλατφόρμα πληρωμών για κινητά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σφίξει σίγουρα τη Samsung, η οποία είναι έτοιμη να εισαγάγει τη δική της Samsung Pay και τους επόμενους μήνες. Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την αγορά. τελικά ευνοώντας τους χρήστες γενικά.

Οι εταιρείες που επιδιώκουν να προσελκύσουν το μέγιστο αριθμό χρηστών θα πρέπει να προσφέρουν πολύ περισσότερο από τις πληρωμές NFC . Θα πρέπει να σκέφτονται δημιουργικά και να προσφέρουν προσφορές με βάση την πίστη και άλλες προστιθέμενες αξίες.

Το Android Pay εργάζεται ήδη σε αυτή την πτυχή, συνδέοντας το πρόγραμμα Plenti, το οποίο επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να κερδίζουν πόντους ανταμοιβής και να εξαργυρώνουν βραβεία στα συμμετέχοντα καταστήματα εμπόρων.

Android Pay UK: Ημερομηνία κυκλοφορίας, Υποστηρικτικές τράπεζες

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Google σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του Android Pay στο Ηνωμένο Βασίλειο, πηγές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα, τους επόμενους μήνες.

Στο επίσημο ιστολόγιό της, η Google έχει παράσχει λεπτομέρειες για όλες τις τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα καταστήματα λιανικής πώλησης και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία επί του παρόντος προσφέρουν υποστήριξη για την πλατφόρμα πληρωμών της.

Εκτός αυτού, η Google προσφέρει τώρα ένα API Android Pay για τους προγραμματιστές για να τους επιτρέψει να δημιουργήσουν πλατφόρμες πληρωμών εντός καταστήματος και εντός εφαρμογής.