Ασφάλεια λογισμικού: Δημιουργία ασφαλούς εφαρμογής για κινητά

Βήματα για τη διατήρηση της ασφάλειας κατά την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Η ασφάλεια κινητής τηλεφωνίας έχει γίνει ένα σημαντικό θέμα σήμερα, τόσο με τους προγραμματιστές όσο και με τους χρήστες. Μια εφαρμογή μπορεί να καυχηθεί για την πραγματική επιτυχία στην αγορά, μόνο και μόνο αν γίνει δημοφιλής με τις μάζες. Μια εφαρμογή μπορεί να γίνει πραγματικά δημοφιλής μόνο αν μπορεί να προσφέρει μια καλή εμπειρία χρήστη, και το πιο σημαντικό, μια ασφαλή εμπειρία χρήστη. Επομένως, η δημιουργία ασφάλειας κινητού λογισμικού θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε προγραμματιστή εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, μέσω όλων των σταδίων ανάπτυξης και ανάπτυξης της εφαρμογής για τις συγκεκριμένες κινητές συσκευές.

  • Πώς μπορούν οι προγραμματιστές εφαρμογών να εξασφαλίσουν καλύτερη ασφάλεια κινητού τηλεφώνου πελατών;
  • Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια, σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά:

    Πρόωρη ενσωμάτωση

    Εικόνα © Ervins Strauhmanis / Flickr.

    Τα περισσότερα ελαττώματα ασφαλείας εφαρμογών μπορούν να αποτραπούν με την ομαλή ενσωμάτωση διαδικασιών ασφαλείας από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης εφαρμογών. Ο προγραμματισμός της αρχικής στρατηγικής σχεδιασμού εφαρμογών σας, έχοντας πάντα υπόψη την ασφάλεια, θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες να διακινδυνεύσει η ασφάλεια κατά τα τελευταία στάδια της ανάπτυξης εφαρμογών. Με την έγκαιρη ενσωμάτωση των σωστών μέτρων ασφαλείας, εξοικονομείτε πολύ χρόνο, χρήμα και προσπάθεια, που ίσως χρειαστεί να επενδύσετε αργότερα.

  • Την ασφάλεια κινητής τηλεφωνίας και τον τομέα των επιχειρήσεων
  • Στάδιο προετοιμασίας

    Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για την ανάπτυξη της εφαρμογής. Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει επίσης την κατανόηση της τεκμηρίωσης και άλλων διαδικασιών για τη δημιουργία της εφαρμογής, την κατανόηση του διαφορετικού λειτουργικού συστήματος " για το οποίο αναπτύσσεται η εφαρμογή και ούτω καθεξής. Πριν προχωρήσετε στο σχεδιασμό της εφαρμογής, πρέπει να κατανοήσετε τις διάφορες επιπλοκές και τους περιορισμούς που μπορεί να αντιμετωπίσετε, όσον αφορά την ασφάλεια και τη συμμόρφωση της εφαρμογής σας.

    Σε περίπτωση που σχεδιάζετε μια εφαρμογή για μια συγκεκριμένη εταιρεία, χρειάζεται επιπλέον να λάβετε υπόψη αρκετές άλλες πτυχές όπως την πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής της εταιρείας, την πολιτική του κλάδου (όπως και όταν ισχύει), τις κανονιστικές απαιτήσεις, την εμπιστευτικότητα και ούτω καθεξής.

  • Τι στρατηγικές πρέπει να υιοθετήσει μια επιχείρηση προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των δεδομένων;
  • Σκηνή σχεδιασμού εφαρμογών

    Το επόμενο βήμα, το στάδιο σχεδιασμού της εφαρμογής, μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά ζητήματα ασφάλειας. Φυσικά, αυτά τα ζητήματα μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν σχετικά εύκολα, όταν πιάνονται αρκετά νωρίς. Το πραγματικό πρόβλημα, ωστόσο, προκύπτει κατά την εφαρμογή του σχεδιασμού της εφαρμογής. Τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι αυτά που είναι τα πιο δύσκολα να εντοπιστούν και να επιλυθούν. Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τον παράγοντα κινδύνου εδώ θα ήταν να δημιουργήσετε μια λίστα με όλες τις πιθανές παγίδες, πολύ νωρίτερα, σχεδιάζοντας επίσης την πορεία δράσης σας για να αποφύγετε κάθε μία από αυτές.

    Ακολούθησε η διεξαγωγή λεπτομερούς ανασκόπησης σχεδιασμού ασφαλείας, η οποία συνήθως χειρίζεται ένας εμπειρογνώμονας ασφαλείας, εξουσιοδοτημένος να πραγματοποιεί αυτόν τον συγκεκριμένο έλεγχο.

  • Γιατί η επιχείρηση θα πρέπει να εκτελεί τακτικές πέννες
  • Σκηνή ανάπτυξης εφαρμογών

    Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια εφαρμογών κατά τη συγκεκριμένη φάση. Φυσικά, έχετε έτοιμα, αυτοματοποιημένα εργαλεία, για να σας βοηθήσουμε να ψάξετε τα θέματα μέσα στον πηγαίο κώδικα. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι η εξεύρεση και η επιδιόρθωση σφαλμάτων και η παρακολούθηση άλλων τρωτών σημείων ασφαλείας. Παρόλο που τα εργαλεία αυτά είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση κοινών θεμάτων ασφαλείας, μπορεί μερικές φορές να μην είναι σε θέση να ανιχνεύσουν πιο περίπλοκα ζητήματα.

    Αυτό είναι όπου μια αξιολόγηση από ομότιμους μπορεί να σας βοηθήσει. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από έναν συνεργάτη προγραμματιστή να εξετάσει τον κώδικα σας και να δώσει σχόλια σχετικά με την εφαρμογή σας. Η προσέγγιση ενός τρίτου συμβάλλει, καθώς μπορεί να βρει και να διορθώσει κάποιες ατέλειες που έχετε αφήσει έξω σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω στάδια.

  • Η εμπειρία σας με τις δοκιμές διείσδυσης
  • Δοκιμή εφαρμογής και ανάπτυξη

    Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοκιμάσετε προσεκτικά την εφαρμογή σας, για να διασφαλίσετε ότι είναι εντελώς δωρεάν από ασφάλεια και άλλα ζητήματα. Προσεκτικά τεκμηριώνετε όλες τις διαδικασίες και δημιουργείτε υποθέσεις δοκιμών ασφαλείας πριν δοκιμάσετε την εφαρμογή. Μια επαγγελματική ομάδα δοκιμών χρησιμοποιεί αυτές τις περιπτώσεις δοκιμής για να δημιουργήσει μια συστηματική ανάλυση της εφαρμογής σας.

    Το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη της εφαρμογής , όπου εγκαθίσταται τελικά, διαμορφώνεται και διατίθεται στους χρήστες. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, είναι σκόπιμο η ομάδα παραγωγής να συνεργαστεί με την ομάδα ασφάλειας, προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη ασφάλεια των εφαρμογών.

  • Τρόποι δημιουργίας μιας αποδοτικής ομάδας ανάπτυξης κινητών συσκευών
  • Εκπαίδευση ασφαλείας

    Παρόλο που δεν έχει δηλωθεί ποτέ ρητά ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει να έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση για τη διατήρηση της ασφάλειας των εφαρμογών , είναι δίκαιο να αποκτήσουν οι προγραμματιστές ένα βασικό επίπεδο γνώσεων στον τομέα της ασφάλειας των εφαρμογών για κινητά. Οι προγραμματιστές που είναι μέλη εταιρειών θα πρέπει να λαμβάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας, ώστε να κατανοούν και να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη εφαρμογών ποιότητας. Σε γενικές γραμμές, οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει ιδανικά να έχουν γνώση της βασικής ορολογίας, των διαδικασιών ασφάλειας και της γνώσης της εφαρμογής κατάλληλων στρατηγικών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια εφαρμογών.