Πώς να ξεκινήσετε με τον προγραμματισμό παιχνιδιών για κινητά

Υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που καλλιεργούν φιλοδοξίες για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητών παιχνιδιών. Ο προγραμματισμός των κινητών παιχνιδιών , όπως όλοι γνωρίζετε, είναι ένας διαφορετικός βραστήρας ψαριών και απαιτεί λεπτομερή κωδικοποίηση για όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, σε κάθε στάδιο.

Παρόλο που είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί κώδικας για κινητά παιχνίδια, είναι επίσης μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία για τον προγραμματιστή. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε το πρώτο σας κινητό παιχνίδι.

Ποιο είδος παιχνιδιού θα κάνετε;

Αρχικά, αποφασίστε τι είδους κινητό παιχνίδι θέλετε να αναπτύξετε. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες παιχνιδιών όπως γνωρίζετε. Επιλέξτε την κατηγορία και το είδος του κοινού που θέλετε να στοχεύσετε με το παιχνίδι. Θα προτιμούσατε δράση, RPG ή στρατηγική ; Ψάχνετε να προσελκύσετε τον έφηβο πληθυσμό ή ένα πιο πνευματικό σύνολο εταιρειών;

Μόνο αν επιλέξετε τον τύπο του παιχνιδιού σας θα μπορείτε να διερευνήσετε τους διαθέσιμους πόρους για την ανάπτυξη λογισμικού για το ίδιο.

Γλώσσα προγραμματισμού

Θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσετε τη γλώσσα προγραμματισμού για το κινητό σας παιχνίδι. Συνήθως, το J2ME ή το Brew μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ στην φιλόδοξη προσπάθειά σας. Το J2ME προσφέρει πολλούς περισσότερους πόρους για τον προγραμματισμό του κινητού τηλεφώνου γενικά και για τον προγραμματισμό του κινητού παιχνιδιού ειδικότερα.

Γνωρίστε τη γλώσσα της επιλογής σας και κατανοήστε όλες τις περιπλοκές της, τις λειτουργίες και την υποστήριξη συσκευών που προσφέρει. Προσπαθήστε να εργαστείτε με τα API που προσφέρει η γλώσσα.

Αν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε ένα τρισδιάστατο παιχνίδι, θα μπορούσατε ίσως να δοκιμάσετε το JSR184 και ούτω καθεξής. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Προδιαγραφές συσκευής

Γνωρίστε τη συσκευή για την οποία θέλετε να αναπτύξετε το παιχνίδι σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλες τις προδιαγραφές της κινητής συσκευής, όπως τύπος επεξεργαστή και ταχύτητα, μέγεθος οθόνης, τύπο οθόνης και ανάλυση, μορφή εικόνας, μορφή ήχου και βίντεο και ούτω καθεξής.

Σχεδιασμός παιχνιδιών

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη ενός κινητού παιχνιδιού. Πρέπει πρώτα να σχεδιάσετε το γενικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική του παιχνιδιού και να σκεφτείτε τις πολύπλευρες πτυχές που θα συμπεριλάβει το παιχνίδι σας.

Ξεκινάτε με το σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής για την κατηγορία των μηχανών παιχνιδιών. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πηγαίνετε στα online φόρουμ τυχερών παιχνιδιών και παρουσιάζετε την ερώτησή σας εκεί. Ακόμα και ο μικρότερος χρόνος θα χρειαστεί να ξαναρχίσετε από τις ρίζες.

Γνώσεις παιχνιδιών

Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον προγραμματισμό παιχνιδιών για κινητά. Διαβάστε τα βιβλία και συμμετέχετε ενεργά στα φόρουμ τυχερών παιχνιδιών. Συζητήστε με ειδικούς στον τομέα, προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα το σύστημα στο σύνολό του.

Επίσης, να είστε έτοιμοι να αποτύχετε στις πρώτες μερικές προσπάθειες. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολύ λίγοι προγραμματιστές παιχνιδιών που καταφέρνουν στην πρώτη τους προσπάθεια κωδικοποίησης. Πιθανότατα θα πρέπει να ξαναγράψετε τον κώδικα αρκετές φορές για να μπορέσετε να είστε ικανοποιημένοι με την εργασία σας

Συμβουλές για νέους προγραμματιστές παιχνιδιών

  1. Η ανάπτυξη μιας λεπτομερούς ιστορίας και των διαφορετικών τρόπων αναπαραγωγής για το παιχνίδι σας νωρίτερα θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τις περίπλοκες λεπτομέρειες του παιχνιδιού σας σε όλα τα μεταγενέστερα στάδια. Επομένως, ποτέ δεν παραμελούν αυτό το στάδιο.
  2. Δημιουργήστε έναν σκελετό προγράμματος με εργαλεία προγραμματισμού παιχνιδιών όπως το GameCanvas. Αυτό έρχεται με μια αποτελεσματική βασική κατηγορία, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους προγραμματιστές 2D παιχνιδιών που χρησιμοποιούν το J2ME.
  3. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε έναν εξομοιωτή για να δοκιμάσετε το παιχνίδι σας, προτού το απελευθερώσετε. Φυσικά, δεν μπορείτε πάντα να εξαρτάτε μόνο από τον εξομοιωτή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρειάζεστε ακριβώς το ίδιο μοντέλο κινητής συσκευής για να ελέγξετε το παιχνίδι. Θα μπορούσατε επίσης να το αναθέσετε σε κάποια άλλη εταιρεία για να δοκιμάσετε το παιχνίδι σας. Σε γενικές γραμμές, θα ήταν καλή ιδέα να μάθετε τον προγραμματισμό του κινητού παιχνιδιού σε ένα τηλέφωνο Nokia Series 60.
  4. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, θα υπάρξουν φορές που θα θελήσετε να ρίξετε τα χέρια σας και να κλείσετε προγραμματισμό. Αναλύστε πού πήγε λάθος η κωδικοποίηση και διαχωρίστε το πρόβλημα σε μικρότερα κομμάτια, ώστε ο χειρισμός του να γίνει ευκολότερος για εσάς. Απλά κολλήστε μέσα από τις δύσκολες στιγμές και είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε αρκετά σύντομα.

Ο, τι χρειάζεσαι