Τι είναι το LMGTFY και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Το σαρκαστικό ακρωνύμιο είναι κάτι που μπορείτε να πείτε σε οποιονδήποτε φίλο αναζητήσεως γεγονότων

Το LMGTFY σημαίνει " Let Me Google That For You" . Είναι κάτι που μπορείτε να πείτε σε κάποιον που σας ρωτάει μια ερώτηση ότι θα μπορούσαν εύκολα να έχουν Googled για την πιο ακριβή και ενημερωτική απάντηση.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας πραγματικός ιστότοπος που υπάρχει στο LMGTFY.com όπου μπορείτε να δείτε το σκοπό του αρκτικόλεξο που τέθηκε σε ενέργεια. Αυτό που κάνει είναι ότι δημιουργεί μια σύντομη κίνηση για κάθε ερώτημα Google που θέλετε, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να στείλετε σε οποιονδήποτε σας ρώτησε την αντίστοιχη ερώτηση.

Πώς λειτουργεί το LMGTFY

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να δούμε ακριβώς πώς ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει το LMGTFY. Ας υποθέσουμε ότι δημοσιεύετε μια φωτογραφία στο Facebook από ένα πραγματικά αξιολάτρευτο κουτάβι St. Bernard που σκέφτεστε να προσθέσετε στην οικογένειά σας.

Θα πάρετε πιθανώς πολλές συμπαθεί και σχόλια λέγοντας, "aww". Και ίσως θα πάρετε έναν ενδιαφερόμενο φίλο που θέλει να μάθει περισσότερα για τη συγκεκριμένη φυλή σκύλου. Μπορεί να ρωτήσει κάτι σαν το "πόσο τρώνε ο St. Bernards;"

Αυτός είναι ο τέλειος τύπος ερωτήματος για το LMGTFY επειδή βασίζεται σε γεγονότα. Εφόσον δεν είναι προσωπική ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί μόνο σύμφωνα με τις δικές σας εμπειρίες ή απόψεις, τότε θα συνεργαστεί με το LMGTFY.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντιγράψετε την ερώτηση, να κατευθυνθείτε στο LMGTFY.com, να επικολλήσετε την ερώτηση στο πεδίο αναζήτησης Google και να πατήσετε αναζήτηση. Σχεδόν αμέσως, θα δείτε ένα πεδίο να εμφανίζεται στο κάτω μέρος με ένα σύντομο σύνδεσμο στο εσωτερικό του.

Αν κάνετε κλικ στην επιλογή "προεπισκόπηση" κάτω από αυτό, θα εμφανιστεί το σύντομο κινούμενο σχέδιο της εμφάνισης αυτής της ερώτησης μαζί με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. (Βεβαιωθείτε ότι κάνετε δεξί κλικ για να το δείτε σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε και να πάρετε το σύνδεσμο.)

Αντιγράψτε το σύνδεσμο, επιστρέψτε στο Facebook και επικολλήστε το ως σχόλιο απάντησης στο άτομο που το ζήτησε αρχικά. Μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά το ακρωνύμιο "LMGTFY" πριν από τη σύνδεση, αν θέλετε.

Από εκεί, ο περίεργος φίλος σας θα κάνει κλικ στον σύνδεσμο και θα παρουσιαστεί μια επίδειξη για το πώς η Google την ερώτησή τους. Είναι τόσο απλό!

Αλλά γιατί θα θέλατε να τους στείλετε ένα τέτοιο πράγμα;

Εντάξει, λοιπόν, ίσως να αναρωτιέστε γιατί στη γη θα θέλατε ποτέ να στείλετε έναν τέτοιο σύνδεσμο σε κάποιον. Σίγουρα ξέρουν ήδη πώς να κάνουν μια αναζήτηση στο Google!

Αλλά αυτό είναι ακριβώς το σημείο. Είναι ένας σαρκαστικός τρόπος για να δώσετε μια απάντηση σε μια ερώτηση που μπορεί να γίνει Googled. Χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου για το χιούμορ.

Λάβετε υπόψη ότι ενώ μερικοί άνθρωποι μπορούν να δουν το προφανές αστείο πίσω από αυτό, άλλοι δεν μπορούν. Αν η 90χρονη γιαγιά σας είναι στο Facebook και σας ρωτάει μια ερώτηση που θα μπορούσε εύκολα να Googled, ίσως να μην θέλετε να της αποστείλετε μια απάντηση LMGTFY. Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλον που δεν γνωρίζετε όλα αυτά καλά ή που δεν είναι πολύ καταλαβαίνω.

Το LMGTFY διαθέτει μια εφαρμογή iPhone που κοστίζει 0,99 δολάρια, ώστε να μπορείτε να δείξετε σαρκαστικά στους ανθρώπους πώς να δουν στο Google τις δικές τους ερωτήσεις ακόμα και όταν αλληλεπιδράτε σε μια κινητή συσκευή. Υπάρχει επίσης LMGTFY Generator και LMGTFY By JK για συσκευές Android.

Είτε νομίζετε ότι η περιοχή είναι απολύτως ξεκαρδιστική είτε εντελώς άσκοπη, πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι μια έξυπνη ιδέα χτισμένη σε μια μεγάλη αλλά λεπτή τάση. Απλώς δείχνει πόσο πραγματικά βασιζόμαστε στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google σήμερα για να απαντήσουμε σε όλες τις πιεστικότερες ερωτήσεις μας.