Ανασκόπηση του Audacity Audio Editor

Επεξεργαστής ήχου για τους ανθρώπους

Το Audacity είναι ένας ελεύθερος επεξεργαστής ήχου ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει Windows, Mac και Linux. Είναι καλό σε αυτό που κάνει, το οποίο είναι η εκτέλεση βασικών μεταβολών ήχου και μεταφράσεων μορφοποίησης με τρόπο διαισθητικό ώστε πολλοί αρχάριοι δεν έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν.

Βρίσκω τον εαυτό μου συνεχώς χρησιμοποιώντας Audacity για τις ίδιες δουλειές, και οι πιθανότητες είναι, αν κάνετε ένα podcast , θα πάρα πολύ. Αρχικά, το χρησιμοποιώ για την εγγραφή ήχου από μικρόφωνο ή από κάποια άλλη πηγή, όπως ένα κασετόφωνο ή ένα πικάπ. Στη συνέχεια, αν έχω φωνάξει, επεξεργάζομαι τα σφάλματα, αφαιρώ ανεπιθύμητο θόρυβο και ξεκινάω από φράσεις και δημιουργώ ένα σύνθετο από τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μερικές φορές εφαρμόζω μερικά απλά ηχητικά εφέ, όπως έναν συμπιεστή, για να εξισορροπώ οποιεσδήποτε κορυφές στον ήχο. Τα αποτελέσματα μοιάζουν επαρκή, αλλά είναι μόνο μεσαία για μένα. Το μεγαλύτερο αδύνατο σημείο εδώ είναι ότι τα αποτελέσματα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο καταστροφικά, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζετε μόνιμα τον ήχο όταν τον χρησιμοποιείτε. Δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω και να απενεργοποιήσετε ένα συμπιεστή ή να προσθέσετε ένα EQ ξανά στον τρόπο που μπορείτε σε πιο προηγμένα πακέτα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Audacity για να φέρω μουσικά κρεβάτια, να δημιουργήσω intros και να χρησιμοποιήσω ηχητικά εφέ και στη συνέχεια να μετατρέψω το τελικό μου έργο σε μορφή MP3. Μερικές φορές, εισάγω και αρχεία ήχου που μου δίνουν προβλήματα και βλέπω τις κυματομορφές τους για να δουν αν υπάρχουν οπτικές ενδείξεις ως προς το ποιο είναι το πρόβλημα.

Τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το Audacity μπορεί να καταγράφει και να επεξεργάζεται δείγματα 16 bit, 24 bit και 32 bit (floating point) και μέχρι 96 KHz. ρυθμός δειγματοληψίας. Αυτό σημαίνει ότι, αν και μερικά από τα εργαλεία της είναι απλοϊκά, η ποιότητα ήχου του Audacity δεν είναι αδύνατη. εκτελεί τα επαγγελματικά πρότυπα.

Υπάρχουν απεριόριστα Undo (και Redo) και το μόνο όριο στον αριθμό των κομματιών που μπορείτε να επεξεργαστείτε και να αναμίξετε είναι τα όρια του επεξεργαστή και της μνήμης RAM του υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα έρχεται με πολλά εγκατεστημένα εφέ, μεταξύ των οποίων ένα που μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα στατικά, τα φωνητικά, τα βουητά σας ή άλλους συνεχείς θορύβους στο παρασκήνιο. Μπορείτε επίσης να φορτώσετε και να χρησιμοποιήσετε τις προσθήκες VST με το πρόσθετο VST Enabler, το οποίο σας δίνει πρόσβαση στον πολύ μεγάλο κόσμο των ελεύθερων VST plug-ins στο διαδίκτυο (αν και αυτά θα εξακολουθούν να εφαρμόζονται καταστροφικά).

Τι Audacity δεν είναι

Το Audacity δεν γίνεται για περίπλοκη παραγωγή μουσικής. Δεν θα χρησιμοποιούσα το Audacity για τη χρήση βρόχων ή πολλαπλής παρακολούθησης αν είχα την επιλογή. Ένας μεγάλος λόγος γιατί είναι επειδή τα διαφορετικά κομμάτια στο παράθυρο εργασίας δεν συγχρονίζονται πραγματικά μαζί. Κάθε φορά που ξεπερνάτε ένα προηγούμενο κομμάτι με μια άλλη εγγραφή, το κομμάτι που καταγράφετε θα είναι ελαφρώς εκτός χρόνου και πίσω από το προϋπάρχον κομμάτι.

Αυτό δεν είναι πραγματικά μια μεγάλη υπόθεση για τις περισσότερες θέσεις εργασίας podcasting, όπου μπορείτε να γλιστρήσετε στοιχεία γύρω, και δεν είναι τόσο σημαντικό να τα έχετε τελείως συγχρονισμένα. Ωστόσο, για τη μουσική πολλαπλών κομματιών, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Το εγχειρίδιο του Audacity υποδεικνύει την απότομη κρούση του ήχου (όπως το κλαρκ από το σκηνικό ενός σκηνοθέτη) στο πρώτο κομμάτι και το χτύπημα ξανά με τον καιρό στις επόμενες εγγραφές, και στη συνέχεια να τα περιβάλλει οπτικά. Εάν χτυπάς τον ήχο συγχρονισμού αργά κατά τη λήψη σου, δεν έχεις τύχη. Αυτό είναι αρκετά ιδιωτικό, οπότε ελπίζω ότι ένας επιχειρηματικός κώδικας γκουρού ανοικτού πηγαίου κώδικα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα στην επόμενη έκδοση.

Κατώτατο όριο χρόνου

Αν και δεν είναι το τέλος - όλοι οι συντάκτες ήχου, το Audacity έχει ένα απλό σύνολο εργαλείων που λειτουργεί καλά και πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να παραμείνουν μαζί του επειδή εργάζονται γι 'αυτούς. Για όσους είναι έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα προς έναν ισχυρότερο επεξεργαστή ήχου, η Audition της Adobe προσφέρει τεράστια δύναμη και ευελιξία, που την έχει κερδίσει την πρώτη θέση μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών παντού.

Αλλά πολλοί podcasters δεν χρειάζονται πυροσβεστική δύναμη Audition. Για αυτούς, το Audacity συμπληρώνει μια θέση για την ποιότητα, το ελεύθερο λογισμικό από μια αξιόπιστη πηγή, και είμαι βέβαιος ότι επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να ξεκινήσουν το podcasting που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν ή δεν θα μπορούσαν. Και αυτό είναι σίγουρα ένα καλό πράγμα.