Εκτέλεση VoIP σε ασύρματο LAN

Ακριβώς όπως σε ένα ενσύρματο LAN , μπορείτε να αναπτύξετε VoIP στο ασύρματο LAN σας εάν έχετε κάποιο, ή αν σκοπεύετε να ορίσετε ένα για επικοινωνία. Το ασύρματο VoIP θα προκαλέσει την αντικατάσταση των περισσότερων ενσύρματων δικτύων από ασύρματα δίκτυα για επικοινωνία VoIP.

Το ασύρματο LAN και το VoIP

Τα δίκτυα LAN ήταν πάντα ενσύρματα με υποδοχές RJ-45 σε δίκτυο Ethernet, αλλά με την εμφάνιση του Wi-Fi, οι διαχειριστές δικτύου πιέζουν περισσότερο στην ασύρματη σύνδεση στα εσωτερικά δίκτυα LAN μέσω τεχνολογίας Wi-Fi . Στις περισσότερες περιπτώσεις, αντί για ένα διανομέα, από το οποίο τα καλώδια βγαίνουν για να συνδεθούν με τις διαφορετικές μηχανές σε ένα ενσύρματο δίκτυο, έχετε έναν ασύρματο δρομολογητή ή ένα διανομέα, ο οποίος μπορεί με τη σειρά του να συνδεθεί με ένα ATA .

Ο καλών, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο IP ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή επικοινωνίας, όπως ένα PDA ή ένα τσέπη υπολογιστή , μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις μέσω του ασύρματου LAN αν βρίσκεται εντός του εύρους του δικτύου.

Γιατί ένα ασύρματο LAN;

Η κύρια ιδέα πίσω από τη μετάβαση στην ασύρματη τεχνολογία είναι η κινητικότητα. Αυτή η ίδια λέξη λέει πολλά πράγματα. Ας εξετάσουμε τα ακόλουθα σενάρια ως παράδειγμα:

Ενδιαφέρουσες, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, η ασύρματη VoIP παίρνει το χρόνο για να κερδίσει τη λαϊκή αποδοχή. Εδώ είναι ο λόγος.

Προβλήματα με το ασύρματο VoIP

Υπάρχουν τέσσερα βασικά ζητήματα εξαιτίας των οποίων το ασύρματο VoIP δεν είναι άμεσα αποδεκτό παντού:

  1. Το VoIP σε δίκτυα LAN αναπτύσσεται κυρίως σε εταιρικά περιβάλλοντα, δηλαδή σε εταιρείες και όχι σε επιχειρήσεις. Το ασύρματο VoIP δημιουργεί προβλήματα κλιμάκωσης για τις επιχειρήσεις.
  2. Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλα τα ασύρματα δίκτυα, η ποιότητα της υπηρεσίας (QoS) δεν είναι τόσο καλή όσο για τα ενσύρματα δίκτυα.
  3. Το κόστος, από άποψη χρημάτων, χρόνου και δεξιοτήτων, είναι υψηλότερο για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ασύρματου δικτύου από ένα ενσύρματο δίκτυο.
  4. Οι απειλές ασφάλειας που θέτει η χρήση του VoIP είναι ακόμη πιο έμφυτες σε ένα ασύρματο δίκτυο, δεδομένου ότι τα σημεία πρόσβασης είναι πολυάριθμα εντός της περιμέτρου του δικτύου.