Τι είναι το Google Voice;

Μάθετε τι μπορεί να κάνει η υπηρεσία τηλεφώνου Google Voice για εσάς

Το Google Voice είναι μια υπηρεσία επικοινωνίας που ξεχωρίζει από πολλές απόψεις. Πρώτον, είναι από το Google, το δεύτερο είναι (κυρίως) δωρεάν, το τρίτο χτυπά πολλά τηλέφωνα και έπειτα υπάρχουν πολλά άλλα χαρακτηριστικά που είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα για πολλούς. Πολλά, αλλά όχι όλα. Δεν κοστίζει τίποτα για να εγγραφείτε και να ξεκινήσετε, αλλά πριν βάζετε όλα τα αυγά σας στο καλάθι της Google, θέλετε να μάθετε γιατί και αν είναι καλό για εσάς. Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να κάνει το Google Voice για εσάς.

Παίρνετε δωρεάν υπηρεσία

Δεν κοστίζει τίποτα να εγγραφείτε για λογαριασμό Google Voice και να το χρησιμοποιήσετε. Ο αριθμός τηλεφώνου, η υπηρεσία κειμένου και άλλα χαρακτηριστικά, όπως βλέπουμε παρακάτω, είναι δωρεάν. Πληρώνετε μόνο για τις διεθνείς κλήσεις που πραγματοποιείτε, αλλά οι κλήσεις προς τους περισσότερους αριθμούς τηλεφώνου στις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι δωρεάν. Υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί που ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για να καλέσετε, ξεκινώντας από ένα ποσοστό περίπου 0,01 δολαρίων ανά λεπτό. Οι τιμές για αυτές τις πόλεις και οι διεθνείς τιμές μπορεί να διαφέρουν, αλλά μπορείτε να μάθετε ακριβώς τι θα σας κοστίσει για να πραγματοποιήσετε μια κλήση χρησιμοποιώντας το εργαλείο Google Voice: Κλήσεις.

Ένας αριθμός χτυπά όλα τα τηλέφωνά σας

Όταν εγγραφείτε, θα λάβετε έναν δωρεάν αριθμό τηλεφώνου. Μπορείτε να αποφασίσετε ποιο από τα τηλέφωνά σας κουδουνίζει ή δεν κουδουνίζει, όποτε κάποιος καλέσει αυτόν τον αριθμό. Για παράδειγμα, όταν η κόρη σας καλέσει, θέλετε όλα τα τηλέφωνά σας να κουδουνίζουν, αλλά όταν ο συνεργάτης ή ο προϊστάμενος σας καλεί, θέλετε μόνο το τηλέφωνο του γραφείου να κουδουνίζει. Πάρα πολύ κακό, αν δεν είστε εκεί. Και τι γίνεται αν ο ενοχλητικός πράκτορας μάρκετινγκ χτυπήσει; Ίσως θα θέλετε να μην κουδουνίζει κανένα από τα τηλέφωνά σας.

Αλλά προτού να φωνάξετε τα τηλέφωνα που σας αρέσει, έχετε μόνο έναν αριθμό, ο οποίος μπορεί να είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο από μόνο του. Μπορείτε να επιλέξετε τον κωδικό περιοχής και κάποια άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του αριθμού που θα διανεμηθεί. Αυτός ο αριθμός δεν είναι συνδεδεμένος με κάρτα SIM σε κινητό τηλέφωνο ή γραμμή, παραμένει δική σας, αν αλλάζετε τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας, μετακινείτε σε άλλη κατάσταση ή αλλάζετε το τηλέφωνό σας.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον δωρεάν αριθμό Google Voice ως μάσκα για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου του πραγματικού τους αριθμού όταν πρόκειται να δώσουν αριθμό σε μια ομάδα ανθρώπων ή στο κοινό. Οι κλήσεις προς τον αριθμό Google Voice θα προωθηθούν στον πραγματικό αριθμό σας στο τηλέφωνο που σας αρέσει.

Αν ενδιαφέρεστε να έχετε έναν δωρεάν αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να ελέγξετε αυτές τις άλλες υπηρεσίες . Υπάρχουν επίσης μερικές άλλες υπηρεσίες που δίνουν αριθμούς για κλήσεις σε πολλά τηλέφωνα, ελέγξτε τα .

Μπορείτε να συνδέσετε τον αριθμό σας

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα αριθμό σας και να τον μεταφέρετε στο νέο λογαριασμό Google Voice. Αυτή η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν, αλλά αξίζει να πληρώσετε για όσους δεν θέλουν να ειδοποιήσουν όλες τις επαφές τους σχετικά με έναν νέο αριθμό ή εάν οι αριθμοί τους είναι ήδη εμφανισμένοι στο κοινό. Θα κοστίσει ένα εφάπαξ τέλος $ 20. Ο υπάρχων αριθμός σας, τον οποίο χειρίζεται σήμερα ο μεταφορέας σας, θα παραδοθεί στην Google και θα πρέπει να πάρετε έναν νέο αριθμό από τον μεταφορέα σας. Υπάρχουν ορισμένα θέματα σχετικά με τη μεταφορά αριθμών, όπως ίσως να θέλετε να μάθετε πρώτα εάν ο αριθμός σας είναι φορητός .

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον αριθμό που σας έχει δοθεί από τη Google σε ένα νέο, για $ 10.

Κάντε δωρεάν τοπικές κλήσεις

Οι περισσότερες κλήσεις είναι δωρεάν εντός των ΗΠΑ και του Καναδά και μπορείτε να καλείτε δωρεάν απεριόριστα σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, είτε σταθερό είτε κινητό, και όχι μόνο αριθμούς VoIP. Η εξαίρεση είναι ότι υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί στις ΗΠΑ ή τον Καναδά που πρέπει να πληρώσετε για να καλέσετε. Η Google δεν φαίνεται να έχει μια λίστα με τις θέσεις εντός των ΗΠΑ που δεν είναι δωρεάν, ωστόσο παρέχουν το Εργαλείο χρεώσεων κλήσεων που έχουν συνδεθεί παραπάνω εάν θέλετε να ελέγξετε έναν αριθμό προτού πραγματοποιήσετε μια κλήση.

Κάντε φτηνές διεθνείς κλήσεις

Μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω της διεπαφής ιστού ή του smartphone χρησιμοποιώντας το Google Hangouts , ωστόσο οι διεθνείς κλήσεις δεν είναι δωρεάν. Αλλά οι τιμές είναι πολύ λογικές σε μερικούς κοινούς προορισμούς. Ορισμένες είναι ακόμη και τόσο χαμηλές όσο δύο σεντ ανά λεπτό. Πληρώνετε καταθέτοντας προπληρωμένη πίστωση στο λογαριασμό σας.

Φωνητικό ταχυδρομείο

Κάθε φορά που δεν λαμβάνετε μια κλήση, ο καλών μπορεί να αφήσει ένα φωνητικό ταχυδρομείο, το οποίο πηγαίνει απευθείας στο γραμματοκιβώτιό σας. Μπορείτε να το ανακτήσετε όποτε θέλετε. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε αν θα πάρετε μια κλήση ή όχι και σας δίνει την ελευθερία να μην λαμβάνετε κλήσεις, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένας τρόπος για τον καλούντα να αφήσει ένα μήνυμα.

Υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό που προσφέρεται εδώ - η δυνατότητα προβολής κλήσεων. Όταν κάποιος καλέσει, σας δίνεται η δυνατότητα είτε να απαντήσετε στην κλήση είτε να στείλετε τον καλούντα στον αυτόματο τηλεφωνητή. Ενώ περνούν με το φωνητικό ταχυδρομείο, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να απαντήσετε.

Μεταγραφή φωνητικού ταχυδρομείου

Αυτό το χαρακτηριστικό θεωρείται ως ναυαρχίδα του Google Voice, ίσως επειδή είναι τόσο σπάνιο. Μετατρέπει τον τηλεφωνητή σας (ο οποίος είναι σε φωνή) σε κείμενο, ώστε να μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα στο γραμματοκιβώτιό σας. Αυτό βοηθά όταν χρειάζεται να λαμβάνετε τα μηνύματα σιωπηλά, αλλά και όταν πρέπει να αναζητήσετε ένα μήνυμα. Η φωνή στο κείμενο δεν ήταν ποτέ τέλεια, ακόμα και μετά από δεκαετίες, αλλά έχει βελτιωθεί. Έτσι, η μεταγραφή φωνητικού ταχυδρομείου Google δεν είναι τέλεια και μπορεί να είναι αρκετά αστείο κατά περιόδους, ενώ ενοχλητικό σε άλλους, αλλά τουλάχιστον είναι διασκεδαστικό να έχει αν μερικές φορές δεν βοηθά.

Μοιραστείτε τον τηλεφωνητή σας

Είναι σαν να προωθείτε μηνύματα κειμένου ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά σε φωνή. Αυτό δεν είναι μηνύματα πολυμέσων, αλλά απλή κοινή χρήση ενός μηνύματος φωνητικού ταχυδρομείου σε άλλο χρήστη του Google Voice.

Εξατομικεύστε τις χαιρετισμούς σας

Μπορείτε να επιλέξετε ποιο φωνητικό μήνυμα να αφήσετε σε ποιον καλούντα. Η Google προσφέρει πολλές ρυθμίσεις και επιλογές γι 'αυτό, οπότε το εργαλείο είναι αρκετά ισχυρό.

Αποκλεισμός ανεπιθύμητων καλούντων

Το κλείδωμα κλήσεων αποτελεί χαρακτηριστικό στις περισσότερες υπηρεσίες VoIP. Στη διεπαφή ιστού Google, μπορείτε να ορίσετε έναν καλούντα στην κατάσταση αποκλεισμού. Κάθε φορά που καλούν, το Google Voice θα τους βρεθεί μετά από το δραματικό μπιπ που δεν έχει δημιουργηθεί, λέγοντας ότι ο λογαριασμός σας δεν είναι πλέον σε υπηρεσία ή έχει αποσυνδεθεί.

Στείλτε SMS στον υπολογιστή σας

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του λογαριασμού σας στο Google Voice, έτσι ώστε τα μηνύματά σας SMS να αποστέλλονται στα εισερχόμενα του Gmail σας ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός από την αποστολή τους στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να απαντήσετε σε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία θα μετατραπούν ξανά σε ένα SMS και θα σταλούν στον ανταποκριτή σας. Αυτή είναι μια δωρεάν υπηρεσία.

Κάνετε κλήση συνδιάσκεψης

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναντήσεις με περισσότερους από δύο συμμετέχοντες στο Google Voice. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας και τα smartphones σας.

Καταγράψτε τις κλήσεις σας

Μπορείτε να καταγράψετε οποιαδήποτε από τις κλήσεις σας στο Google Voice, πατώντας απλώς το πλήκτρο αριθ. 4 κατά τη διάρκεια της κλήσης. Αυτό το εγγεγραμμένο αρχείο θα αποθηκευτεί στο διαδίκτυο και μπορείτε να το κατεβάσετε από τη διεπαφή ιστού Google. Η καταγραφή κλήσεων δεν είναι πάντα απλή και απαιτεί μερικές φορές πρόσθετο υλικό, λογισμικό ή ρυθμίσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο το Google Voice διευκολύνει, είτε για ενεργοποίηση είτε για αποθήκευση, είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εγγραφής μιας κλήσης με το Google Voice .