Αναζήτηση Spotlight: Τι είναι αυτό; Και πώς το χρησιμοποιείτε;

Διακοπή χρόνου σπατάλης Αναζήτηση για εφαρμογή ή τραγούδι στο iPad σας

Η Spotlight Search μπορεί να είναι η πιο ανεπαρκής λειτουργία στο iPad ή το iPhone. Αντί να κυνηγάτε τη σελίδα μετά από μια σελίδα εφαρμογών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης του iPad για να βρείτε την εφαρμογή για εσάς. Επειδή η ενημέρωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης με κάθε γράμμα που πληκτρολογείτε, ίσως χρειαστεί να χτυπήσετε μερικά γράμματα μόνο για να μεταφέρετε την εφαρμογή στην κορυφή της οθόνης. Η Spotlight Search δεν είναι απλώς η εκκίνηση εφαρμογών. Αναζητά ολόκληρη τη συσκευή σας iOS, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής ταινιών, μουσικής, επαφών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η αναζήτηση Spotlight επίσης αναζητά εκτός του iPad σας. Παρέχει αποτελέσματα από τον ιστό και το App Store, οπότε αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που διαγράψατε, εμφανίζει την καταχώριση App Store για αυτήν την εφαρμογή. Αν είστε πεινασμένοι, μπορείτε να πληκτρολογήσετε "κινέζικα" για να φέρετε κοντά κοντινά κινεζικά εστιατόρια. Η Spotlight Search μπορεί επίσης να φέρει πληροφορίες από τη Wikipedia και τα αποτελέσματα αναζήτησης από την Google.

Πώς να ανοίξετε την οθόνη αναζήτησης Spotlight

Για να ανοίξετε την Αναζήτηση Spotlight, πρέπει να είστε στην Αρχική οθόνη και όχι σε μια εφαρμογή. Η Αρχική οθόνη είναι η οθόνη γεμάτη εικονίδια εφαρμογών που χρησιμοποιούνται για την εκκίνηση εφαρμογών. Αν έχετε εκκινήσει μια εφαρμογή, μπορείτε να μεταβείτε στην Αρχική οθόνη κάνοντας κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα κάτω από την οθόνη του iPad ή μετακινώντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης σε συσκευές iOS που δεν διαθέτουν φυσικό κουμπί Home.

Η Spotlight Search αποκαλύπτεται όταν σύρετε από αριστερά προς τα δεξιά με το δάχτυλό σας στην πρώτη σελίδα της αρχικής οθόνης. Εάν εκτελείτε το iOS 9 ή παλιότερο, σύρετε από την κορυφή προς τα κάτω για να ανοίξετε την οθόνη αναζήτησης.

Η οθόνη αναζήτησης Spotlight που βλέπετε έχει μια γραμμή αναζήτησης στην κορυφή. Μπορεί επίσης να έχει και άλλα περιεχόμενα μέχρι να το χρησιμοποιήσετε για αναζήτηση, όπως Suggestions App for Siri, Καιρός, Συμβάντα Ημερολογίου και πολλές άλλες επιλογές, όλες οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν στο Settings > Siri & Search .

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση Spotlight

Ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό της Spotlight Search είναι η δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης μιας εφαρμογής. Εάν είχατε το iPad σας για λίγο, πιθανότατα έχετε γεμίσει με όλα τα είδη των μεγάλων εφαρμογών . Μπορείτε να οργανώσετε αυτές τις εφαρμογές σε φακέλους , αλλά ακόμα και με φακέλους, μπορείτε να βρείτε το κυνήγι για τη σωστή εφαρμογή. Η Spotlight Search σάς επιτρέπει να κάνετε γρήγορη αναζήτηση σε ολόκληρο το iPad για την εφαρμογή. Απλά ανοίξτε την οθόνη Spotlight Search και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε το όνομα της εφαρμογής στο πεδίο αναζήτησης. Το εικονίδιο της εφαρμογής εμφανίζεται γρήγορα στην οθόνη. Απλώς πατήστε. Είναι πολύ πιο γρήγορα από το κυνήγι μέσω της οθόνης μετά την οθόνη.

Αισθάνεσαι ότι έρχεσαι μια περίοδος αναμονής; Όταν κάνετε Spotlight Search σε τηλεοπτική εκπομπή, τα αποτελέσματα θα σας δείξουν ποια επεισόδια είναι διαθέσιμα σε Netflix, Hulu ή iTunes. Θα βρείτε επίσης λίστες cast, παιχνίδια, ιστοσελίδες και άλλα αποτελέσματα σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή που επιλέγετε.

Αν έχετε μια μεγάλη συλλογή μουσικής, η Spotlight Search μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας. Αντί να ανοίξετε την εφαρμογή μουσικής και να μετακινηθείτε σε μια μακρά λίστα για ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή καλλιτέχνη, ανοίξτε το Spotlight Search και αρχίστε να πληκτρολογείτε στο όνομα του τραγουδιού ή της μπάντας. Τα αποτελέσματα αναζήτησης γίνονται γρήγορα στενά και αγγίζοντας το όνομα ξεκινά το τραγούδι στην εφαρμογή Μουσική.

Η δυνατότητα αναζήτησης σε κοντινές τοποθεσίες δεν περιορίζεται μόνο σε εστιατόρια. Εάν πληκτρολογείτε αέριο , στο πεδίο αναζήτησης, μπορείτε να πάρετε μια λίστα με τα κοντινά βενζινάδικα με τις αποστάσεις και τις οδηγίες οδήγησης.

Μπορείτε να αναζητήσετε οτιδήποτε στο iPad σας, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, επαφών και μηνυμάτων email. Η Spotlight Search μπορεί επίσης να ψάξει μέσα σε εφαρμογές, για να δείτε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή συνταγών ή μια φράση που είναι αποθηκευμένη στις σημειώσεις ή στον επεξεργαστή κειμένου Pages.