Υποστηρίζει το iPad Bluetooth;

Ναί. Το iPad υποστηρίζει το Bluetooth 4.0, το οποίο είναι ένα από τα νεότερα πρωτόκολλα Bluetooth. Το Bluetooth 4.0 υποστηρίζει την παλαιότερη συνδεσιμότητα Bluetooth 2.1 + EDR καθώς και τα νεότερα πρότυπα που βασίζονται στο Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι το iPad μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλές από τις ίδιες ασύρματες συσκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για Mac ή PC.

Τι είναι το Bluetooth; Πώς λειτουργεί?

Το Bluetooth είναι μια ασύρματη επικοινωνία παρόμοια με αυτή του Wi-Fi, αλλά αυτό που κάνει το Bluetooth ξεχωριστό είναι ο πολύ κρυπτογραφημένος χαρακτήρας του. Οι συσκευές Bluetooth πρέπει να αντιστοιχούν σε καθένα για να λειτουργήσουν, αν και γενικά χρειάζεται μόνο να αντιστοιχίσετε τη συσκευή την πρώτη φορά που την χρησιμοποιείτε με το iPad σας. Η διαδικασία αντιστοίχισης των συσκευών δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σήραγγα με την οποία οι συσκευές ανταλλάσσουν πληροφορίες, γεγονός που την καθιστά πολύ ασφαλή, παρόλο που οι πληροφορίες ανταλλάσσονται ασύρματα. Το νεότερο πρωτόκολλο Bluetooth χρησιμοποιεί Wi-Fi για να επιτρέψει μια πολύ υψηλότερη ταχύτητα ανταλλαγής δεδομένων. Αυτό κάνει τα καθήκοντα όπως η ροή μουσικής από το iPad πολύ πιο ομαλή.

Πώς να συνδέσετε μια συσκευή Bluetooth στο iPad

Ποια είναι μερικά δημοφιλή εξαρτήματα Bluetooth για το iPad;

Ασύρματα πληκτρολόγια. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο για το iPad σας, τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα θα είναι επίσης συμβατά με έναν υπολογιστή ή Mac. Ενώ η γραμμή επιφάνειας των δισκίων της Microsoft δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι είναι μοναδικό λόγω του πληκτρολογίου, το iPad έχει υποστηρίξει πραγματικά ασύρματα πληκτρολόγια από τότε που κυκλοφόρησε. Και μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές αξεσουάρ για το iPad είναι τα πληκτρολόγια, τα οποία συνδυάζουν μια θήκη για το iPad με ένα πληκτρολόγιο Bluetooth, μετατρέποντας το iPad σε ένα οιονεί φορητό υπολογιστή. Τα καλύτερα πληκτρολόγια και περιπτώσεις πληκτρολογίου.

Ασύρματα ακουστικά. Ενώ το iPad δεν θα αναλάβει την ικανότητα του iPhone να μεταδίδει μουσική ενώ είναι κινητό, κάνει εξίσου καλή δουλειά στο μουσικό κομμάτι της εξίσωσης. Απλά δεν θα χωρέσει στην τσέπη σας. Αν δεν έχετε ένα iPad Mini και πραγματικά μεγάλες τσέπες. Τα ακουστικά Bluetooth όπως τα Beats ασύρματα ακουστικά είναι ένα πολύ δημοφιλές εξάρτημα. Αγοράστε Powerbeats Wireless από την Amazon.

Bluetooth Ηχεία. Η Apple σχεδίασε το AirPlay ειδικά για τη ροή μέσων σε ηχεία Apple TV και AirPlay, αλλά οποιοδήποτε ηχείο ή ηχείο με δυνατότητα Bluetooth θα λειτουργήσει τέλεια για τη ροή μουσικής. Τα περισσότερα soundbars έρχονται τώρα με μια ρύθμιση Bluetooth, η οποία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε το iPad σας στο ψηφιακό jukebox του den. Οι καλύτερες εφαρμογές μουσικής ροής για το iPad.

Ασύρματες ελεγκτές παιχνιδιών. Το iPad συνεχίζει να κάνει γίγαντα άλματα στο χώρο του παιχνιδιού, αλλά ενώ η οθόνη αφής μπορεί να είναι τέλεια για κάποια είδη παιχνιδιών, δεν είναι ιδανική για κάτι σαν shooter πρώτου προσώπου. Αυτό είναι όπου οι ελεγκτές παιχνιδιών τρίτου μέρους μπαίνουν στο μίγμα. Χρησιμοποιώντας το Bluetooth και το πρότυπο Made-for-iOS (MFI), μπορείτε να αγοράσετε έναν ελεγκτή παιχνιδιών τύπου Xbox όπως το Stratus SteelSeries και να το χρησιμοποιήσετε με πολλά από τα iPad παιχνίδια σας. Αγοράστε έναν Stratus Controller από την Amazon.

Μπορεί το Bluetooth να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από ακουστικά και πληκτρολόγια;

Ναί. Υπάρχουν διάφορες διαφορετικές χρήσεις για Bluetooth στο iPad. Για παράδειγμα, η σειρά των επεξεργαστών εφέ Amplifi για κιθάρες χρησιμοποιεί το iPad τόσο για να ρυθμίσει τις προεπιλογές όσο και για να κάνει λήψη νέων προρυθμίσεων από το cloud. Αυτό επιτρέπει στους κιθαρίστες να παίζουν απλά ένα τραγούδι και να ζητούν από τον επεξεργαστή εφέ για έναν παρόμοιο ήχο.

Μπορεί το Bluetooth να χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή φωτογραφιών με άλλα smartphones και tablet;

Παρόλο που η AirDrop είναι η καλύτερη μέθοδος για την κοινή χρήση φωτογραφιών και αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών iOS, όπως το iPhone και το iPad, δεν λειτουργεί σε μη-iOS συσκευές, όπως smartphones Android. Ωστόσο, είναι δυνατή η χρήση μιας εφαρμογής για τη σύνδεση μιας συσκευής Android ή Windows με ένα iPad είτε μέσω Bluetooh είτε μέσω ενός ειδικού host Wi-Fi. Η μεταφορά αρχείων είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες εφαρμογές για το σκοπό αυτό.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας