Τι είναι το Freemium; Και είναι ελεύθερος-για-παιχνίδι πραγματικά καλό για τυχερά παιχνίδια;

Η τυπική εφαρμογή Freemium ή ελεύθερη για αναπαραγωγή είναι μια δωρεάν λήψη που χρησιμοποιεί τις αγορές εντός εφαρμογής για να παράγει έσοδα παρά να χρεώνει μια κατ 'αποκοπή αμοιβή για την εφαρμογή. Ορισμένες εφαρμογές freemium είναι απλά εφαρμογές που υποστηρίζουν τη διαφήμιση και προσφέρουν μια αγορά εντός εφαρμογής για να απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις, ενώ άλλες εφαρμογές και παιχνίδια χρησιμοποιούν ένα πιο περίπλοκο σύστημα εσόδων που χρησιμοποιεί αγορές εντός εφαρμογής. Το μοντέλο freemium έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε κινητές συσκευές όπως τα smartphones ή τα tablet και τα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο παιχνίδια για PC, ιδιαίτερα τα MMORPG όπως το Everquest 2 και το Star Wars: The Old Republic, μετατράπηκε σε μοντέλο freemium.

Το Freemium είναι ένας συνδυασμός των λέξεων "δωρεάν" και "premium".

Πώς λειτουργεί το Freemium;

Το δωρεάν παιχνίδι ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο εσόδων. Η βασική εφαρμογή freemium δίνει δωρεάν τη βασική λειτουργικότητα και προσφέρει αναβαθμίσεις για να προσθέσει ορισμένα χαρακτηριστικά. Στην πιο απλή μορφή της, αυτό είναι σαν να συνδυάζουμε την έκδοση "lite" μιας εφαρμογής με την έκδοση premium, με τα premium χαρακτηριστικά διαθέσιμα για μια τιμή.

Η ιδέα πίσω από το μοντέλο freemium είναι ότι μια δωρεάν εφαρμογή θα κατεβάσει πολύ περισσότερο από μια πληρωμένη εφαρμογή. Και ενώ πολλοί χρήστες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή δωρεάν, ο συνολικός αριθμός των αγορών εντός εφαρμογής θα υπερβεί αυτό που θα μπορούσε να επιτευχθεί διατηρώντας το ασφάλιστρο της εφαρμογής.

Το καλύτερο του παιχνιδιού δωρεάν

Στα καλύτερα του, τα δωρεάν παιχνίδια προσφέρουν το πλήρες παιχνίδι δωρεάν και εστιάζουν στις καλλυντικές αλλαγές στο κατάστημα. Ένα καλό παράδειγμα αυτού του μοντέλου στην εργασία είναι το Temple Run, ένα δημοφιλές παιχνίδι που ξεκίνησε την τρέλα « ατελείωτου δρομέα ». Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Temple Run σάς επιτρέπει να αγοράσετε καλλυντικές αλλαγές στο παιχνίδι ή να κάνετε συντομεύσεις για την απόκτηση ορισμένων βελτιώσεων, αλλά όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μπορούν να ξεκλειδωθούν χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Οι παίκτες επίσης δεν υποχρεώνονται να πληρώσουν για οποιαδήποτε στοιχεία για να επεκτείνουν τον καθημερινό τους χρόνο παιχνιδιού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι όσο θέλετε.

Οι αγορές εντός εφαρμογής μπορούν επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε νέο περιεχόμενο σε ένα παιχνίδι. Στο παιχνίδι MOBA (Multiplayer Online Battle Games), το παιχνίδι πυρήνα είναι συχνά δωρεάν, ενώ διαφορετικοί χαρακτήρες μπορούν να αγοραστούν είτε μέσω ενός συστήματος νομισμάτων εντός παιχνιδιού που ο παίκτης συγκεντρώνεται αργά είτε σε αγορές εντός εφαρμογής. Αυτό επιτρέπει σε ένα premium παιχνίδι να είναι ελεύθερο να δοκιμάσει. Οι αγορές εντός εφαρμογής μπορούν επίσης να τροφοδοτήσουν μεγαλύτερες επεκτάσεις όπως νέους χάρτες, περιπέτειες κλπ.

Τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο iPad

Το χειρότερο των δωρεάν παιχνιδιών

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα freemium που έγιναν άσχημα, με κάποιες χρεώσεις που οδηγούσαν σε περιγραφές όπως "pay to win", η οποία αναφέρεται στους παίκτες που δαπανούν τα χρήματα να γίνονται πιο δυνατά πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους παίκτες και το "pay to play", το οποίο αναφέρεται παιχνίδια που χρησιμοποιούν κάποια μορφή χρονικού περιορισμού που μπορεί να μετριαστεί μόνο με την αγορά αντικειμένων στο κατάστημα. Δυστυχώς, ένα ολόκληρο είδος παιχνιδιών είναι χτισμένο στην αμοιβή για να παίξει μοντέλο.

Το Freemium καταστρέφει τα παιχνίδια;

Πολλοί παίκτες απογοητεύονται από το μοντέλο "ελεύθερο παιχνίδι". Φαίνεται συχνά ότι τα παιχνίδια προσπαθούν να πετύχουν νικητές και δεκάδες παίκτες στο θάνατο. Το χειρότερο παράδειγμα είναι όταν μια καλή σειρά παιχνιδιών όπως η σειρά Dungeon Hunter μετατρέπεται σε ελεύθερο για να παίξει και υλοποιεί τη χειρότερη πλευρά της. Ένα κακό παιχνίδι μπορεί να αγνοηθεί, αλλά μια καλή σειρά παιχνιδιών που έγινε κακή είναι απογοητευτική.

Αλλά ίσως η χειρότερη πτυχή της άνοδος του free-to-play είναι πως άλλαξε τη βάση των παικτών. Όσο περισσότεροι παίκτες επιθυμούν για παιχνίδια που απλά μπορούν να πληρώσουν και ποτέ δεν ανησυχούν για να πληρώσουν ξανά, οι παίκτες ως σύνολο έχουν συνηθίσει να κατεβάζουν δωρεάν ένα παιχνίδι. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο να πείσει τους ανθρώπους να πληρώσουν μια αρχική τιμή για αυτό το download και ώθησε ορισμένους προγραμματιστές στο μοντέλο free-to-play.

Είναι ελεύθερος-για-παιχνίδι πραγματικά καλό για τυχερά παιχνίδια;

Το πιστεύετε ή όχι, υπάρχουν ορισμένες καλές όψεις για την άνοδο των αγορών εντός εφαρμογής. Προφανώς, η δυνατότητα λήψης και ανεύρεσης ενός παιχνιδιού δωρεάν είναι καλή. Και όταν γίνει σωστά, μπορείτε να κερδίσετε το περιεχόμενο "premium", δουλεύοντας μέσω του παιχνιδιού και δημιουργώντας το νόμισμα του παιχνιδιού.

Αλλά η καλύτερη πτυχή του μοντέλου είναι η έμφαση στη μακροζωία. Ένα δημοφιλές παιχνίδι έχει ήδη μια βάση ανεμιστήρων και είναι πολύ πιο εύκολο να τους κρατήσει μέσα στο ίδιο παιχνίδι από ότι είναι να τους πείσουν να προχωρήσουν στη συνέχεια. Αυτή η έμφαση στη μακροζωία οδηγεί σε μεγαλύτερο περιεχόμενο τόσο μέσω αγορών εντός εφαρμογής όσο και δωρεάν ενημερώσεων για να διατηρηθεί το παιχνίδι φρέσκο ​​για όσους παίζουν. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο του παιχνιδιού μόλις πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν ένα παιχνίδι μπορεί να πάρει μερικά μπαλώματα αλλά τυχόν σφάλματα που έμειναν μετά από αυτό έμειναν για πάντα.

Τα καλύτερα παιχνίδια iPad όλων των εποχών