Είναι δυνατόν να πάρετε έναν ιό iPhone;

Η ασφάλεια είναι πάντα μια ανησυχία για κάθε χρήστη του iPhone

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα: οι περισσότεροι χρήστες iPhone δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το γεγονός ότι το τηλέφωνό τους παίρνει έναν ιό. Ωστόσο, σε μια εποχή κατά την οποία αποθηκεύουμε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στα smartphones μας, η ασφάλεια αποτελεί μείζονα ανησυχία. Δεδομένου ότι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να ανησυχείτε για να πάρετε έναν ιό στο iPhone σας.

Ενώ είναι τεχνικά εφικτό τα iPhones (και τα iPod touch και iPads , δεδομένου ότι τρέχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα) για να πάρουν ιούς, η πιθανότητα να συμβεί αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά χαμηλή. Έχουν υπάρξει μόνο λίγοι ιοί iPhone που δημιουργήθηκαν ποτέ και οι περισσότεροι δημιουργήθηκαν από επαγγελματίες ασφαλείας για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς και δεν έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο .

Τι αυξάνει τον κίνδυνο ιού iPhone σας

Οι μόνοι ιούς του iPhone που έχουν δει "σε άγρια ​​κατάσταση" (που σημαίνει ότι είναι μια πιθανή απειλή για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες iPhone) είναι σκουλήκια που προσβάλλουν σχεδόν αποκλειστικά iPhones που έχουν jailbroken . Έτσι, εφ 'όσον δεν έχετε jailbroken τη συσκευή σας, το iPhone, το iPod touch ή το iPad θα πρέπει να είναι ασφαλές από ιούς.

Μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση του πόσο μεγάλο είναι ο κίνδυνος να πάρει έναν ιό iPhone με βάση το τι λογισμικό προστασίας από ιούς είναι διαθέσιμο για το iPhone. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει.

Όλες οι σημαντικές εταιρείες προστασίας από ιούς - McAfee, Symantec, Trend Micro κ.λπ. - διαθέτουν εφαρμογές ασφαλείας για το iPhone, αλλά καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν περιέχει εργαλεία αντιμετώπισης ιών. Αντίθετα, εστιάζουν στην παροχή βοήθειας για την εύρεση χαμένων συσκευών , τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, την εξασφάλιση της περιήγησης στο Web και την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας .

Απλά δεν υπάρχουν προγράμματα αντιμετώπισης ιών στο App Store (αυτά που φέρουν το όνομα αυτό είναι παιχνίδια ή εργαλεία για τη σάρωση συνημμένων για ιούς που δεν θα μπορούσαν να μολύνουν το iOS ούτως ή άλλως). Η πλησιέστερη εταιρεία που ήρθε να απελευθερώσει ένα ήταν ο McAfee. Αυτή η εταιρεία προστασίας από ιούς ανέπτυξε εσωτερική εφαρμογή το 2008, αλλά ποτέ δεν την κυκλοφόρησε.

Εάν υπήρχε πραγματική ανάγκη για προστασία από ιούς iPod touch, iPad ή iPhone, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι μεγάλες εταιρείες ασφάλειας θα προσφέρουν προϊόντα για αυτό. Δεδομένου ότι δεν είναι, είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι είναι κάτι που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Γιατί τα iPhone δεν λαμβάνουν ιούς

Οι λόγοι για τους οποίους τα iPhones δεν είναι ευαίσθητα σε ιούς είναι αρκετά περίπλοκα-moreso από ό, τι πρέπει να πάμε εδώ - αλλά η βασική ιδέα είναι απλή. Οι ιοί είναι προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν κακόβουλα πράγματα - όπως κλοπή των δεδομένων σας ή ανάληψη του υπολογιστή σας - και να εξαπλωθούν σε άλλους υπολογιστές. Για να γίνει αυτό, ο ιός πρέπει να είναι σε θέση να τρέξει στη συσκευή και να επικοινωνήσει με άλλα προγράμματα για να πάρει τα δεδομένα ή να τα ελέγξει.

Το iOS δεν επιτρέπει στις εφαρμογές να το κάνουν αυτό. Η Apple σχεδίασε το iOS έτσι ώστε κάθε εφαρμογή να τρέχει σε δικό της, περιορισμένο χώρο. Οι εφαρμογές έχουν περιορισμένες δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ τους, αλλά περιορίζοντας τους τρόπους αλληλεπίδρασης των εφαρμογών μεταξύ τους και του ίδιου του λειτουργικού συστήματος, η Apple μείωσε τον κίνδυνο ιών στο iPhone. Συνδυάστε αυτό με την ανάγκη να εγκαταστήσετε εφαρμογές από το App Store , τις οποίες η Apple εξετάζει πριν αφήσει τους χρήστες να κατεβάσουν και είναι ένα αρκετά ασφαλές σύστημα.

Άλλα θέματα ασφάλειας iPhone

Οι ιοί δεν είναι το μόνο θέμα ασφάλειας που πρέπει να δώσετε προσοχή. Υπάρχει κλοπή, η απώλεια της συσκευής σας και η ψηφιακή κατασκοπία που σας ανησυχεί. Για να επιταχύνετε τα ζητήματα αυτά, δείτε αυτά τα άρθρα: