Χρήση ιδιωτικής περιήγησης στο iPhone

Αφήνουμε ψηφιακά αποτυπώματα παντού που πηγαίνουμε στο διαδίκτυο. Είτε πρόκειται για σύνδεση σε έναν ιστότοπο είτε για διαφημιζόμενους που μας παρακολουθούν, είναι δύσκολο να είσαι εντελώς ανώνυμος στον ιστό. Αυτό ισχύει και στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας. Οποιαδήποτε περίοδος περιήγησης αφήνει πίσω πληροφορίες όπως είναι οι ιστότοποι που έχετε επισκεφτεί στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αποδεχόμαστε και δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Ωστόσο, ανάλογα με το περιεχόμενο που περιηγείστε, ίσως προτιμάμε να μην αποθηκεύεται το ιστορικό περιήγησής σας και να μπορεί να προβληθεί από άλλους. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε Ιδιωτική περιήγηση.

Η ιδιωτική περιήγηση είναι μια λειτουργία του προγράμματος περιήγησης ιστού του iPhone του Safari που εμποδίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε να αφήνει κάποια από τα ψηφιακά ίχνη που συνήθως ακολουθούν την κίνηση σας στο διαδίκτυο. Αλλά ενώ είναι εξαιρετικό για τη διαγραφή της ιστορίας σας, δεν προσφέρει πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για την ιδιωτική περιήγηση και πώς να την χρησιμοποιήσετε.

Τι ιδιωτική περιήγηση διατηρεί ιδιωτική

Όταν είναι ενεργοποιημένη, ιδιωτική περιήγηση:

Τι ιδιωτική περιήγηση δεν μπορεί να μπλοκάρει

Παρόλο που εμποδίζει αυτά τα πράγματα, η ιδιωτική περιήγηση δεν προσφέρει συνολική, αλεξίσφαιρη μυστικότητα. Η λίστα των πραγμάτων που δεν μπορεί να μπλοκάρει περιλαμβάνει:

Με δεδομένους αυτούς τους περιορισμούς, ίσως θελήσετε να εξερευνήσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του iPhone και άλλα μέσα για να αποφύγετε την κατασκοπεία στην ψηφιακή σας ζωή .

Πώς να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση

Περίπου να κάνετε κάποια περιήγηση που δεν θέλετε να αποθηκευτεί στη συσκευή σας; Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση:

  1. Πατήστε το Safari για να το ανοίξετε.
  2. Πατήστε το εικονίδιο του νέου παραθύρου στην κάτω δεξιά γωνία (μοιάζει με δύο επικαλυπτόμενα ορθογώνια).
  3. Πατήστε Ιδιωτικό .
  4. Αγγίξτε το κουμπί + για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο.

Θα γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε ιδιωτική λειτουργία, επειδή το παράθυρο του Safari που περιβάλλει την ιστοσελίδα που επισκέπτεστε γίνεται γκρι.

Πώς να απενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση

Για να απενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση:

  1. Πατήστε το εικονίδιο του νέου παραθύρου στην κάτω δεξιά γωνία.
  2. Πατήστε Ιδιωτικό.
  3. Το παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης εξαφανίζεται και όλα τα άλλα παράθυρα που ήταν ανοιχτά στο Safari πριν ξεκινήσετε ξανά το Private Browsing.

Μια σημαντική προειδοποίηση στο iOS 8

Χρησιμοποιείτε την Προσωπική περιήγηση επειδή δεν θέλετε οι χρήστες να βλέπουν τι βλέπετε, αλλά στο iOS 8 υπάρχει μια σημαντική αλίευση.

Εάν ενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση, προβάλετε μερικούς ιστότοπους και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί ιδιωτικής πλοήγησης για να την απενεργοποιήσετε, αποθηκεύονται όλα τα παράθυρα που ανοίξατε. Την επόμενη φορά που θα πατήσετε την Προσωπική περιήγηση για να μπείτε σε αυτή τη λειτουργία, θα δείτε τα παράθυρα που έχουν ανοιχτεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας σας ιδιωτικής περιόδου σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δει τις τοποθεσίες που αφήσατε ανοιχτές - όχι πολύ ιδιωτικές.

Για να αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης πριν κλείσετε την Προσωπική περιήγηση. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το X στην επάνω αριστερή γωνία του κάθε παραθύρου. Μόνο αφού κλείσουν όλοι, θα πρέπει να τερματίσετε την Προσωπική περιήγηση.

Αυτό το ζήτημα ισχύει μόνο για το iOS 8. Στο iOS 9 και επάνω, το παράθυρο κλείνει αυτόματα όταν απενεργοποιείτε την Προσωπική περιήγηση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Μικρότερη Προειδοποίηση: Πληκτρολόγια τρίτου μέρους

Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο τρίτου μέρους στο iPhone σας , δώστε προσοχή όταν πρόκειται για ιδιωτική περιήγηση. Μερικά από αυτά τα πληκτρολόγια καταγράφουν τις λέξεις που πληκτρολογείτε και χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να πραγματοποιήσετε προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης και ορθογραφίας. Αυτό είναι χρήσιμο, αλλά καταγράφουν επίσης τις λέξεις που πληκτρολογείτε κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής περιήγησης και ενδέχεται να τις προτείνετε σε κανονική λειτουργία περιήγησης. Και πάλι, όχι εξαιρετικά ιδιωτικό. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο του iPhone κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής περιήγησης.

Είναι δυνατόν να απενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση;

Εάν είστε γονιός, η ιδέα να μην γνωρίζετε ποιες τοποθεσίες επισκέπτεται το παιδί σας στο iPhone μπορεί να είναι ανησυχητική. Επομένως, ίσως να αναρωτιέστε αν οι ρυθμίσεις περιορισμού περιεχομένου ενσωματωμένες στο iPhone μπορούν να αποτρέψουν τα παιδιά σας από τη χρήση αυτής της δυνατότητας. Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι.

Οι περιορισμοί μπορούν να σας επιτρέψουν να απενεργοποιήσετε το Safari ή να αποκλείσετε σαφείς ιστότοπους (αν και αυτό δεν ισχύει για όλους τους ιστότοπους), αλλά να μην απενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση.

Αν θέλετε να αποτρέψετε τα παιδιά σας από το να διατηρήσουν την περιήγησή τους ιδιωτική, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε τους περιορισμούς για να απενεργοποιήσετε το Safari και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή περιήγησης ιστού ελεγχόμενη από τον γονέα, όπως:

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης στο iPhone

Ξεχάσατε να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση και τώρα έχετε ένα ιστορικό περιήγησης γεμάτο από πράγματα που δεν θέλετε; Μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης του iPhone ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Safari .
  3. Πατήστε Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου .
  4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται από το κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων .

Όταν το κάνετε αυτό, θα διαγράψετε περισσότερα από το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης. Επίσης, θα διαγράψετε τα cookies, μερικοί ιστότοποι θα αντιμετωπίσουν προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης και πολλά άλλα, τόσο από τη συσκευή όσο και από όλες τις άλλες συσκευές που συνδέονται με τον ίδιο λογαριασμό iCloud. Αυτό μπορεί να φαίνεται ακραία, ή τουλάχιστον ενοχλητικό, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καθαρίσετε την ιστορία σας στο iPhone.