Τι είναι ο κωδικός πρόσβασης που ανοίγει το έγγραφο;

Ορισμός ενός κωδικού πρόσβασης για το άνοιγμα εγγράφου

Ένας ανοικτός κωδικός πρόσβασης εγγράφου είναι ένας κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείται για να περιορίσει το άνοιγμα ενός αρχείου PDF . Σε αντίθεση, οι κωδικοί πρόσβασης κατόχου PDF χρησιμοποιούνται για την παροχή περιορισμών εγγράφων σε αρχεία PDF.

Ενώ αυτός ο κωδικός ονομάζεται ανοικτός κωδικός πρόσβασης εγγράφου στο Adobe Acrobat, άλλα προγράμματα PDF ενδέχεται να αναφέρονται σε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης ως κωδικό πρόσβασης χρήστη PDF ή σε ανοικτό κωδικό πρόσβασης εγγράφου PDF .

Πώς να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το άνοιγμα εγγράφου σε ένα PDF

Ορισμένοι αναγνώστες PDF μπορούν να σας επιτρέψουν να προστατεύσετε το άνοιγμα του PDF με έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά είναι συνήθως εξειδικευμένα εργαλεία που περιλαμβάνουν αυτήν την επιλογή. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι δημιουργοί PDF που έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας κωδικού πρόσβασης για χρήστες PDF.

Σημείωση: Με εργαλεία που δημιουργούν αρχεία PDF, κανονικά πρέπει να ξεκινήσετε με ένα αρχείο που δεν είναι PDF (δεδομένου ότι πρόκειται για δημιουργία PDF) και συνεπώς δεν είναι όλα χρήσιμα αν θέλετε να κάνετε μια ανοίξτε τον κωδικό πρόσβασης εγγράφου για ένα υπάρχον αρχείο .PDF .

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη δωρεάν δοκιμή του Adobe Acrobat για να προστατεύσετε ένα PDF με κωδικό πρόσβασης ή, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση, αν την έχετε. Χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Ιδιότητες ... και, στη συνέχεια, την καρτέλα Ασφάλεια για να βρείτε την επιλογή Μέθοδος ασφαλείας . Επιλέξτε Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή στο νέο παράθυρο που ονομάζεται Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να ανοίξετε το έγγραφο . Καταχωρίστε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτό το πεδίο κειμένου για να δημιουργήσετε τον κωδικό πρόσβασης για το αρχείο PDF.

Δύο άλλες επιλογές για την προσθήκη κωδικού πρόσβασης σε ένα PDF είναι να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο Soda PDF ή Sejda. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση: μεταφορτώστε το αρχείο PDF στον ιστότοπο και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Η σελίδα προστασίας PDF με κωδικό πρόσβασης στο Smallpdf.com είναι ένας παρόμοιος ιστότοπος στον οποίο μπορείτε να σταματήσετε το άνοιγμα ενός PDF, εκτός εάν εισαχθεί ο κωδικός πρόσβασης της επιλογής σας.

Σημείωση: Το Smallpdf.com περιορίζει τον αριθμό των αρχείων PDF που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό του σε δύο ανά ώρα.

Πώς να σπάσει ή να αφαιρέσει έναν κωδικό πρόσβασης PDF Open Doc

Οι ανοιχτοί κωδικοί πρόσβασης εγγράφων δεν είναι εύκολα hacked, αλλά υπάρχουν μερικά εργαλεία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης PDF, τα οποία μπορούν να το επιτύχουν μέσω μιας επίθεσης βίαιης δύναμης, δεδομένου ότι έχουν αρκετό χρόνο.

Ο ιστότοπος Smallpdf.com είναι ένα παράδειγμα. Αφού επιχειρήσετε να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης για εσάς, θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό σας μόνοι σας εάν αυτό δεν είναι επιτυχής. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αφαιρεί τον κωδικό πρόσβασης για εσάς, ώστε να μπορείτε να το κατεβάσετε ξανά στον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε ως κανονικό αρχείο PDF.

Σημείωση: Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Smallpdf.com μπορεί να ασχοληθεί μόνο με δύο PDF ανά ημέρα, για δωρεάν χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε δύο αρχεία PDF, να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης χρήστη σε δύο αρχεία PDF ή να κάνετε έναν συνδυασμό και των δύο, αλλά μόνο δύο αρχεία μέσα σε κάθε ώρα.

Για να καταργήσετε απλά τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να ανοίξετε το PDF στο Adobe Acrobat. Φυσικά θα σας κάνει να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης πριν προχωρήσετε, μετά από τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα όπως περιγράφηκαν παραπάνω για τον καθορισμό του κωδικού πρόσβασης χρήστη, αλλά επιλέγοντας Δεν υπάρχει ασφάλεια αντί Password Security .

Ενώ ο ιστότοπος Soda PDF που ανέφερα παραπάνω χρησιμοποιείται για τη διασφάλιση ενός PDF, η σελίδα Soda PDF Unlock PDF σάς επιτρέπει να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Σε αντίθεση με μια cracker κωδικό πρόσβασης PDF, πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο ιστότοπος είναι χρήσιμος εάν απλά θέλετε να καταργήσετε την προστασία με κωδικό πρόσβασης.