Πώς να το παιδί σας iPad

Κάνετε το iPad σας φιλικό προς τα παιδιά χρησιμοποιώντας γονικούς περιορισμούς

Η προστασία από το παιδί μπορεί να ξεκινήσει με ντουλάπια κλεισίματος και συρτάρια και να τοποθετούνται καλύμματα πάνω από τις ηλεκτρικές πρίζες, αλλά δεν σταματούν εκεί. Η προστασία από το παιδί είναι μια συνεχής διαδικασία που συνεχίζεται μέσα από τα παιδικά χρόνια και στους προ-εφήβους και τα tweens . Μια σημαντική πτυχή είναι να βεβαιωθείτε ότι η οικογένεια iPad έχει τους κατάλληλους γονικούς περιορισμούς τόσο για να κρατάτε το παιδί σας ασφαλές όσο και για να κρατάτε ασφαλή τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ευτυχώς, η Apple έχει κάνει σχετικά εύκολο να κάνει το παιδί σας φιλικό προς το iPad.

Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς

Το πρώτο βήμα για ένα φιλικό προς το παιδί iPad είναι να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς που σας επιτρέπουν να περιορίσετε τις εφαρμογές που επιτρέπονται στο iPad. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτούς τους γονικούς ελέγχους μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad σας , επιλέγοντας τις γενικές ρυθμίσεις από το μενού στα αριστερά και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε τους Περιορισμούς.

Όταν βρίσκεστε στις ρυθμίσεις Περιορισμοί , αγγίξτε το στοιχείο Ενεργοποίηση περιορισμών στην κορυφή. Αυτό θα σας ζητήσει έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης . Αυτός ο κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται για να αλλάξει τις ρυθμίσεις των περιορισμών στο μέλλον, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτι που το παιδί σας θα μαντέψει εύκολα. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης μπορεί επίσης να είναι διαφορετικός από τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή, οπότε αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας δωρεάν πρόσβαση στο iPad, μπορείτε να επιλέξετε έναν διαφορετικό κωδικό για τους περιορισμούς από αυτόν που χρησιμοποιείται για το κλείδωμα του κωδικού πρόσβασης.

Απενεργοποίηση αγορών εντός εφαρμογής

Αυτό είναι ένα βήμα που μερικοί χάσουν οι γονείς και μπορεί να έρθει πίσω για να στοιχειώσει το πορτοφόλι σας. Τα παιχνίδια Freemium είναι παιχνίδια που διατίθενται δωρεάν, αλλά στοιβάζονται με αγορές εντός εφαρμογής. Αυτές οι αγορές, οι οποίες είναι συχνά νόμισμα ή φαγητό στο παιχνίδι, μπορούν εύκολα να προστεθούν σε μια μάλλον υψηλή τιμή.

Πόσο δημοφιλείς είναι τα παιχνίδια freemium; Εάν ελέγξετε οποιαδήποτε κατηγορία στο κατάστημα εφαρμογών και καταχωρίσετε τις εφαρμογές με βάση το υψηλότερο ακαθάριστο κέρδος, θα δείτε ότι οι "δωρεάν" εφαρμογές κυριαρχούν στη λίστα, συχνά μέχρι το σημείο όπου οι "πληρωμένες" εφαρμογές σπάνια εμφανίζονται σε αυτές τις λίστες. Οι αγορές εντός εφαρμογής έχουν ουσιαστικά αναλάβει το οικονομικό μοντέλο του καταστήματος εφαρμογών.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να απενεργοποιείτε τις αγορές εντός εφαρμογής. Μερικές φορές, μια αγορά εντός εφαρμογής είναι έγκυρη, όπως μια επέκταση σε ένα παιχνίδι που παρέχει πραγματικό περιεχόμενο. Συχνά, οι αγορές εντός εφαρμογής είναι συντομεύσεις που μπορούν να επιτευχθούν απλά παίζοντας το παιχνίδι και επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Πολύ συχνά, ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει τους χρήστες στις αγορές εντός εφαρμογής.

Όταν απενεργοποιείτε τις αγορές εντός εφαρμογής , θα απενεργοποιηθεί η επιλογή αγοράς αυτών των πρόσθετων στοιχείων σε παιχνίδια και εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις όταν το νομοσχέδιο iTunes έρχεται στο email σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής στην ίδια οθόνη με τους άλλους περιορισμούς. Η ρύθμιση είναι προς το κάτω μέρος του επιτρεπόμενου περιεχομένου, ακριβώς πάνω από το χρονικό διάστημα για την απαίτηση κωδικού πρόσβασης.

Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις λήψεις εφαρμογών;

Δεν παίρνει ούτε ένα δίχρονο παιδί να μάθει πώς να χρησιμοποιήσει το iPad . Αυτό περιλαμβάνει την εύρεση του τρόπου τους στο κατάστημα εφαρμογών και τον τρόπο αγοράς των εφαρμογών. Από προεπιλογή, το App Store θα σας ζητήσει έναν κωδικό πρόσβασης ακόμα και για ένα δωρεάν παιχνίδι ή εφαρμογή, αλλά εάν έχετε πληκτρολογήσει πρόσφατα τον κωδικό πρόσβασής σας, υπάρχει μια περίοδος χάριτος όπου οι εφαρμογές μπορούν να μεταφορτωθούν χωρίς επαλήθευση.

Εάν το iPad χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά, ειδικά μικρά παιδιά, ίσως είναι καλή ιδέα απλά να απενεργοποιήσετε το App Store. Όχι μόνο αυτό θα σας επιτρέψει την ειρήνη του μυαλού ότι το παιδί σας δεν κατεβάζει εφαρμογές από μόνο του, αλλά επίσης δεν θα έχουν πρόσβαση για να περιηγηθείτε στο App Store, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ζητάτε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που βρίσκουν.

Αν αποφασίσετε να απενεργοποιήσετε το App Store, μπορεί επίσης να θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα διαγραφής εφαρμογών. Θυμηθείτε, παίρνει την παρέμβαση ενός γονέα για να κατεβάσετε εφαρμογές στο iPad, έτσι εάν το παιδί σας διαγράφει ένα παιχνίδι επειδή είναι κουρασμένο ή απλά τυχαία, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά το App Store, να κατεβάσετε την εφαρμογή ή το παιχνίδι , και στη συνέχεια να περιορίσετε ξανά το App Store.

Περιορισμοί βάσει ηλικίας

Η Apple έχει κάνει μια καλύτερη δουλειά τα τελευταία χρόνια της τήρησης των περιορισμών που βασίζονται στην ηλικία. Παρόλο που ίσως είναι ευκολότερο απλά να απενεργοποιήσετε το App Store για ηλικίες δύο ετών και τεσσάρων ετών, ίσως είναι ευκολότερο να επιτρέψετε στον προ-εφήβό σας μεγαλύτερη πρόσβαση στο iPad. Εδώ τίθενται σε ισχύ οι περιορισμοί που βασίζονται στην ηλικία. Αντί απλώς απενεργοποιώντας το App Store, μπορείτε να περιορίσετε τις εφαρμογές βάσει ενός εύρους ηλικίας.

Οι κατηγορίες στους περιορισμούς βάσει ηλικίας είναι 4+, 9+, 12+ και 17+. Η κατηγορία 4+ είναι βασικά η κατηγορία G χωρίς βία (κινούμενα σχέδια ή αλλιώς), κατανάλωση ναρκωτικών, χρήση ναρκωτικών, τυχερά παιχνίδια, ακατάλληλη γλώσσα, γυμνότητα κλπ. Η κατηγορία 9+ προσθέτει βιαιοπραγίες σε κινούμενα σχέδια και περιλαμβάνει εφαρμογές όπως η σειρά LEGO κινηματογραφικά παιχνίδια. Στα 12+, η εφαρμογή μπορεί να περιλαμβάνει ρεαλιστική βία, όπως μπορείτε να βρείτε σε ένα παιχνίδι Call of Duty-style, αλλά μόνο σπάνια, έτσι θα πρέπει να είστε ακόμα στα 17+ για να κατεβάσετε πραγματικά ένα Call of Duty τύπου παιχνιδιού.

Εκτός από την εφαρμογή περιορισμών που βασίζονται στην ηλικία για εφαρμογές, μπορείτε να κάνετε το ίδιο για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και ακόμη και ιστότοπους. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες έχει τις δικές της οδηγίες για περιορισμούς. Για παράδειγμα, οι ταινίες ακολουθούν τις τυπικές βαθμολογίες G, PG, PG-13, R και NC-17 ενώ οι τηλεοπτικές εκπομπές αναλύονται σε TV-Y, TV-Y7, TV-G κ.λπ.

Περιορίστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari

Οι εφαρμογές που επιτρέπουν την απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν βαθμολογία 17+, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον έφηβο ή τον προ-εφήβικο που κατεβάζει μια εφαρμογή και τρέχει χωρίς διαδίκτυο. Αλλά τι γίνεται με το πρόγραμμα περιήγησης Safari;

Η Apple έχει συμπεριλάβει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να έχετε πλήρη έλεγχο σε ό, τι μπορεί να δει το παιδί σας στον ιστό. Μπορείτε να μεταβείτε σε αυτή τη ρύθμιση στην ενότητα "Επιτρεπόμενο περιεχόμενο" στην ενότητα "Ιστοσελίδες. Από προεπιλογή, το iPad θα επιτρέψει την εμφάνιση όλων των ιστότοπων.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το iPad σε "Περιορισμός περιεχομένου για ενηλίκους", που είναι μια χαλαρή ρύθμιση που θα φιλτράρει αυτόματα τους περισσότερους ιστότοπους για ενήλικες. Γιατί μόνο οι περισσότεροι; Νέες ιστοσελίδες με θέμα τα ενήλικα εμφανίζονται συνεχώς, οπότε είναι αδύνατο για κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού να απαγορεύσει όλες τις τοποθεσίες ενηλίκων όλη την ώρα και εξακολουθεί να μην προσφέρει περιορισμούς στον υπόλοιπο ιστό, αλλά το Safari κάνει πολύ καλή δουλειά περιορισμού των ιστότοπων και οι νέες τοποθεσίες ενηλίκων γίνονται γρήγορα περιορισμένες. Αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει επίσης να αποκλείσετε συγκεκριμένους ιστότοπους ή να επιτρέψετε συγκεκριμένους ιστότοπους. Αυτό σας δίνει μεγάλο έλεγχο σχετικά με τις ιστοσελίδες που το παιδί σας μπορεί και δεν μπορεί να επισκεφτεί.

Η πιο περιοριστική ρύθμιση είναι "Μόνο συγκεκριμένοι ιστότοποι". Αυτή η ρύθμιση συνοδεύεται από μια μικρή λίστα ιστοτόπων που είναι προκαθορισμένες για να επιτρέπονται όπως Disney, Discovery Kids, PBS Kids κ.λπ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ιστότοπους στον κατάλογο, το οποίο είναι εξαιρετικό για να επιτρέψετε έναν εκπαιδευτικό ιστότοπο ή κάποιον με δραστηριότητες διασκέδασης που ενδέχεται να μην να είναι στον αρχικό κατάλογο.

Απενεργοποιήστε το iTunes Store, το iBooks Store, το Facebook, κλπ.

Το iPad συνοδεύεται από ορισμένες προεπιλεγμένες εφαρμογές όπως το Facetime, το iTunes store κ.λπ. Μαζί με τον περιορισμό της πρόσβασης στο App Store, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πολλές από αυτές τις εφαρμογές, πράγμα που σημαίνει ότι το εικονίδιο της εφαρμογής απλώς θα εξαφανιστεί από το iPad.

Το FaceTime επιτρέπει την τηλεδιάσκεψη, η οποία μπορεί να είναι εξαιρετική αν οι παππούδες και γιαγιάδες του παιδιού σας διαθέτουν συσκευή iOS όπως iPhone ή iPad. Αλλά εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την ιδέα μιας εφαρμογής βίντεο διασκέψεων στο iPad σας, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε επίσης. Μπορείτε πάντα να το ενεργοποιήσετε για τις συγκεκριμένες ώρες όταν το παιδί σας μπορεί να συνομιλεί με βίντεο με τη θεία, τον θείο, τον ξάδερφο ή τον παππού.

Η απενεργοποίηση του καταστήματος iTunes είναι επίσης προσωπική απόφαση. Όπως το App Store, το iTunes θα σας ζητήσει έναν κωδικό πρόσβασης πριν από οποιαδήποτε λήψη και μπορείτε να επιλέξετε περιορισμούς ηλικίας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ληφθεί μόνο τα κατάλληλα υλικά. Ωστόσο, όπως το FaceTime, αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν χρειάζεται και στη συνέχεια να απενεργοποιηθεί ξανά όταν γίνεται λήψη του περιεχομένου.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Siri και την πρόσβαση στην κάμερα, κάτι που μπορεί να είναι καλό για τα νήπια που μπορούν να γοητευτούν από τη λήψη φωτογραφιών. Προς το κάτω μέρος των Περιορισμών, οι ρυθμίσεις είναι μια ενότητα "Επιτρέπονται αλλαγές". Η απενεργοποίηση των αλλαγών στο "Λογαριασμοί" θα περιορίσει τη δυνατότητα προσθήκης ή αλλαγής λογαριασμών email.

Χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi;

Δεν υπάρχει περιορισμός πρόσβασης στο Internet, αλλά είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση Wi-Fi από τη σελίδα των κύριων ρυθμίσεων. Εάν διαθέτετε ασφαλές δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να ενημερώσετε το iPad να ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi αναβαθμίζοντας τα δίκτυα Wi-Fi και αγγίζοντας το μπλε κουμπί που δείχνει προς τα δεξιά. Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια οθόνη με πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας Wi-Fi, όπου μπορείτε να επιλέξετε "Ξεχάστε αυτό το δίκτυο".

Ωστόσο, δεν είναι απολύτως απαραίτητο να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Internet στο iPad. Εάν έχετε απενεργοποιήσει εφαρμογές όπως το Safari και το YouTube και έχετε απενεργοποιήσει τη δυνατότητα λήψης νέων εφαρμογών, έχετε περιορίσει την ικανότητα του παιδιού σας να έχει πρόσβαση σε μεγάλο μέρος του Internet. Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος με τον οποίο το παιδί μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet είναι μέσω εφαρμογών που έχετε επιτρέψει , όπως παιχνίδια που έχουν ληφθεί από το κατάστημα εφαρμογών ή (εάν δεν το απενεργοποιήσατε) την εφαρμογή FaceTime.

Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές σε ένα iPad προστατευμένο από παιδιά

Τώρα που το iPad σας είναι φιλικό προς τα παιδιά, μπορεί να θέλετε να το κάνετε kid-fun κάνοντας λήψη κάποιων κατάλληλων εφαρμογών ή παιχνιδιών. Αλλά πώς να το κάνετε αυτό χωρίς το κατάστημα εφαρμογών;

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές στο iPad, όταν ισχύουν οι περιορισμοί που ισχύουν. Κατ 'αρχάς, μπορείτε απλώς να ενεργοποιήσετε τις λήψεις εφαρμογών στη σελίδα περιορισμών, να πραγματοποιήσετε λήψη της εφαρμογής ή του παιχνιδιού και να σβήσετε ξανά τις λήψεις εφαρμογών. Ή μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ή το παιχνίδι στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το iTunes και, στη συνέχεια, να συγχρονίσετε το iPad στον υπολογιστή σας.

Ρύθμιση επιτρεπόμενης εφαρμογής

Ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν τρέχει ένα τεράστιο νομοσχέδιο iTunes είναι να ρυθμίσετε το iPad με το δικό του iTunes λογαριασμό και να αφαιρέσετε την πιστωτική κάρτα από αυτό. Έχετε στη συνέχεια την επιλογή να προσθέσετε apps στο iPad, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τι είναι εγκατεστημένο ή απλώς να ρυθμίσετε ένα επίδομα το οποίο επιτρέπει στο παιδί σας να κατεβάσει ό, τι θέλει εντός του ορίου του επιδόματος.