Πώς να βρείτε τους κωδικούς ή τις διευθύνσεις URL για εικόνες Ιστού

Ένα κοινό σενάριο σε απευθείας σύνδεση είναι ότι έχετε μια εικόνα στην ιστοσελίδα σας με την οποία θέλετε να συνδεθείτε. Ίσως κωδικοποιείτε μια σελίδα στον ιστότοπό σας και θέλετε να προσθέσετε αυτήν την εικόνα ή ίσως θέλετε να συνδεθείτε με αυτήν από έναν άλλο ιστότοπο, όπως έναν λογαριασμό κοινωνικών μέσων που έχετε. Και στις δύο περιπτώσεις, το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να αναγνωρίσετε τη διεύθυνση URL (ομοιόμορφος εντοπιστής πόρων) αυτής της εικόνας. Αυτή είναι η μοναδική διεύθυνση και η διαδρομή του αρχείου στη συγκεκριμένη εικόνα στον Ιστό.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς γίνεται αυτό.

Ξεκινώντας

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στη σελίδα με την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα που έχετε στην κατοχή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η προσκόλληση σε εικόνες άλλων ανθρώπων θεωρείται κλοπή εύρους ζώνης και μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα - ακόμη και νόμιμα. Εάν συνδέεστε με μια εικόνα στον ιστότοπό σας, χρησιμοποιείτε τη δική σας εικόνα και το δικό σας εύρος ζώνης. Αυτό είναι καλό, αλλά αν συνδέεστε με κάποιον άλλο ιστότοπο, απορροφείτε το εύρος ζώνης του ιστότοπού σας για να εμφανίσετε αυτήν την εικόνα. Εάν ο ιστότοπος έχει μηνιαία όρια στη χρήση του εύρους ζώνης, κάτι που πολλές εταιρείες φιλοξενίας επιβάλλουν, τότε τρώτε στο μηνιαίο όριο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Επιπλέον, η αντιγραφή της εικόνας άλλου προσώπου στον ιστότοπό σας μπορεί να αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Εάν κάποιος έχει εξουσιοδοτήσει μια εικόνα που θα χρησιμοποιήσει στον ιστότοπό του, το έκαναν μόνο για τον ιστότοπό του. Η σύνδεση με αυτή την εικόνα και η σχεδίασή της στον ιστότοπό σας, έτσι ώστε να εμφανίζεται στη σελίδα σας, να μην είναι δυνατή από την άδεια και να σας ανοίξει νομικές κυρώσεις και πρόστιμα.

Κατώτατη γραμμή, μπορείτε να συνδέσετε εικόνες που βρίσκονται εκτός του δικού σας ιστότοπου / τομέα, αλλά θεωρούνταν αγενής στην καλύτερη περίπτωση και παράνομη στη χειρότερη περίπτωση, απλώς αποφύγετε αυτή την πρακτική όλοι μαζί. Για χάρη αυτού του άρθρου, θα υποθέσουμε ότι οι εικόνες φιλοξενούνται νόμιμα στον δικό σας τομέα.

Τώρα που καταλαβαίνετε το "gotchas" της σύνδεσης εικόνας, θα θέλουμε να προσδιορίσουμε ποιο πρόγραμμα περιήγησης θα χρησιμοποιήσετε.

Τα διαφορετικά προγράμματα περιήγησης κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, κάτι που έχει νόημα, καθώς είναι όλες οι μοναδικές πλατφόρμες λογισμικού που δημιουργούνται από διαφορετικές εταιρείες. Ωστόσο, τα προγράμματα περιήγησης λειτουργούν ως επί το πλείστον παρόμοια στις μέρες μας. Στο Google Chrome, αυτό θα έκανα:

  1. Βρείτε την εικόνα που θέλετε.
  2. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα ( Ctrl + κλικ σε Mac).
  3. Θα εμφανιστεί ένα μενού. Από αυτό το μενού επιλέγω Αντιγραφή διεύθυνσης εικόνας .
  4. Αν επικολλήσετε αυτό που υπάρχει τώρα στο πρόχειρο σας, θα διαπιστώσετε ότι έχετε την πλήρη διαδρομή προς αυτήν την εικόνα.

Τώρα, αυτό είναι το πώς λειτουργεί στο Google Chrome. Άλλα προγράμματα περιήγησης έχουν διαφορές. Στον Internet Explorer, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Ιδιότητες . Από αυτό το παράθυρο διαλόγου θα δείτε τη διαδρομή προς αυτήν την εικόνα. Αντιγράψτε τη διεύθυνση της εικόνας , επιλέγοντάς την και αντιγράφοντάς την στο πρόχειρο.

Στον Firefox, θα κάνετε δεξί κλικ στην εικόνα και θα επιλέξετε την αντιγραφή θέσης εικόνας .

Οι κινητές συσκευές είναι ακόμη πιο περίπλοκες όταν πρόκειται για την εύρεση μιας διαδρομής URL και επειδή υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συσκευές στην αγορά σήμερα, η δημιουργία μιας οριστικής λίστας για τον τρόπο εύρεσης μιας διεύθυνσης URL εικόνας σε όλες τις πλατφόρμες και τις συσκευές θα ήταν ένα αποθαρρυντικό έργο. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, αγγίζετε και κρατάτε μια εικόνα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μενού που θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε την εικόνα ή να βρείτε τη διεύθυνση URL της.

Εντάξει, οπότε μόλις έχετε τη διεύθυνση URL της εικόνας σας, μπορείτε να την προσθέσετε σε ένα έγγραφο HTML. Θυμηθείτε, αυτό ήταν το όλο θέμα αυτής της άσκησης, για να βρείτε τη διεύθυνση URL της εικόνας, ώστε να την προσθέσουμε στη σελίδα μας! Δείτε πώς μπορείτε να το προσθέσετε με HTML. Σημειώστε ότι θα γράψετε αυτόν τον κώδικα σε οποιονδήποτε επεξεργαστή HTML προτιμάτε:

Τύπος:

Μεταξύ της πρώτης σειράς διπλών εισαγωγικών θα επικολλήσετε τη διαδρομή προς την εικόνα που θέλετε να συμπεριλάβετε. Η τιμή του άλλου κειμένου πρέπει να είναι περιγραφικό περιεχόμενο που εξηγεί τι είναι η εικόνα για κάποιον που μπορεί να μην την βλέπει στη σελίδα.

Μεταφορτώστε την ιστοσελίδα σας και δοκιμάστε την σε ένα web browser για να δείτε αν η εικόνα σας είναι τώρα στη θέση της!

Χρήσιμες συμβουλές

Δεν απαιτούνται ιδιότητες πλάτους και ύψους στις εικόνες και θα πρέπει να αποκλείονται, εκτός αν θέλετε πάντα να αποδίδεται αυτή η εικόνα σε αυτό το ακριβές μέγεθος. Με ανταποκρινόμενες ιστοσελίδες και εικόνες που ανανεώνονται και αλλάζουν το μέγεθος με βάση το μέγεθος της οθόνης, αυτό συμβαίνει σπάνια αυτές τις μέρες. Είστε πιθανότατα καλύτερα αφήνοντας το πλάτος και το ύψος μακριά, ειδικά δεδομένου ότι ελλείψει οποιουδήποτε άλλου μεγέθους πληροφορίες ή στυλ) το πρόγραμμα περιήγησης θα εμφανίσει την εικόνα στο προεπιλεγμένο μέγεθός της ούτως ή άλλως.