Τι είναι το Geotagging;

Και γιατί πρέπει να Geotag ιστοσελίδες μας;

Τι είναι το Geotagging;

Η γεωγραφική ταξινόμηση ή ο γεωγραφικός χαρακτήρας είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε γεωγραφικά μεταδεδομένα σε φωτογραφίες, ροές RSS και ιστότοπους. Μια γεωγραφική προδιαγραφή μπορεί να καθορίσει το γεωγραφικό πλάτος και το γεωγραφικό πλάτος του στοιχείου με ετικέτα. Ή μπορεί να καθορίσει το όνομα του τόπου τοποθεσίας ή το περιφερειακό αναγνωριστικό. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πληροφορίες όπως το υψόμετρο και το ρουλεμάν.

Τοποθετώντας μια γεωγραφική ένδειξη σε μια ιστοσελίδα, ιστοσελίδα ή ροή RSS, παρέχετε πληροφορίες στους αναγνώστες σας και στις μηχανές αναζήτησης σχετικά με τη γεωγραφική θέση του ιστότοπου. Μπορεί επίσης να αναφέρεται στην τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η σελίδα ή η φωτογραφία. Έτσι, εάν γράψατε ένα άρθρο σχετικά με το Grand Canyon στην Αριζόνα, θα μπορούσατε να το επισημάνετε με μια γεωγραφική ένδειξη που θα το έδειχνε.

Πώς να γράψετε Geotags

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε γεωγραφικά σήματα σε μια ιστοσελίδα είναι με μετα-ετικέτες. Δημιουργείτε n μια μετα-ετικέτα ICBM που περιλαμβάνει το γεωγραφικό πλάτος και το γεωγραφικό μήκος στα περιεχόμενα της ετικέτας:

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε άλλες μετα-ετικέτες που περιλαμβάνουν την περιοχή, το όνομα placename και άλλα στοιχεία (υψόμετρο κ.λπ.). Αυτά ονομάζονται "geo. *" Και το περιεχόμενο είναι η τιμή για αυτήν την ετικέτα. Για παράδειγμα:

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στις σελίδες σας είναι να χρησιμοποιήσετε το μικροστοιχείο Geo. Υπάρχουν μόνο δύο ιδιότητες στο μικροστοιχείο Geo: γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Για να το προσθέσετε στις σελίδες σας, απλά περιβάλλετε τις πληροφορίες γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους σε ένα εύρος (ή σε οποιαδήποτε άλλη ετικέτα XHTML) με τον τίτλο "γεωγραφικό πλάτος" ή "γεωγραφικό μήκος" ανάλογα με την περίπτωση. Είναι επίσης καλή ιδέα να περιβάλλετε ολόκληρη την τοποθεσία με ένα div ή span με τον τίτλο "geo". Για παράδειγμα:

GEO: 37,386013 122.082932

Είναι εύκολο να προσθέσετε geotags στους ιστότοπούς σας.

Ποιος μπορεί (ή πρέπει;) να χρησιμοποιήσει τη γεωγραφική σήμανση;

Πριν απορρίψετε τη γεωγραφική σήμανση ως μανία ή κάτι που θα πρέπει να κάνουν μόνο οι "άλλοι άνθρωποι", θα πρέπει να εξετάσετε ποιους τύπους τοποθεσιών δημιουργείτε και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γεωγραφική σήμανση για την ενίσχυση τους.

Οι ιστοσελίδες Geotagging είναι ιδανικές για ιστοσελίδες λιανικής και περιοχές τουρισμού. Οποιοσδήποτε ιστότοπος που έχει μια φυσική προθήκη ή τοποθεσία μπορεί να επωφεληθεί από γεωτρήσεις. Και αν πάρετε τις ιστοσελίδες σας με ετικέτα νωρίς, είναι πιθανό να κατατάσσονται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης γεωγραφικής αναζήτησης από ό, τι οι ανταγωνιστές σας που κοροϊδεύουν και δεν επισημαίνουν τις τοποθεσίες τους.

Οι ιστοσελίδες με γεωγραφικές ετικέτες χρησιμοποιούνται ήδη σε περιορισμένη μορφή σε ορισμένες μηχανές αναζήτησης. Οι πελάτες μπορούν να έρθουν στη μηχανή αναζήτησης, να εισάγουν την τοποθεσία τους και να βρουν ιστοσελίδες ιστοτόπων που βρίσκονται κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία τους. Εάν η επιχείρησή σας φέρει ετικέτα, είναι ένας εύκολος τρόπος για τους πελάτες να βρουν τον ιστότοπό σας. Και τώρα που περισσότερα τηλέφωνα έρχονται εξοπλισμένα με GPS, μπορούν να φτάσουν στο κατάστημα σας ακόμα και αν το μόνο που παρέχετε είναι γεωγραφικό πλάτος και μήκος.

Αλλά ακόμα πιο συναρπαστικές είναι οι νέες τοποθεσίες που έρχονται σε απευθείας σύνδεση όπως το FireEagle. Πρόκειται για ιστότοπους που παρακολουθούν τοποθεσίες πελατών χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα και δεδομένα GPS ή τριγωνισμό. Εάν ένας πελάτης του FireEagle έχει επιλέξει να λαμβάνει δεδομένα λιανικής, όταν περνάει από μια θέση που έχει κωδικοποιηθεί με γεωγραφικά δεδομένα, μπορούν να λαμβάνουν επαφές απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο. Με τη γεωγραφική ταξινόμηση της λιανικής ή του τουριστικού ιστότοπού σας, ρυθμίζετε τη σύνδεση σας με τους πελάτες που μεταδίδουν τη θέση τους.

Προστατέψτε την ιδιωτικότητά σας και χρησιμοποιήστε τις γεωτρητικές ετικέτες

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με τη γεωγραφική σήμανση είναι η ιδιωτικότητα. Εάν δημοσιεύσετε το γεωγραφικό πλάτος και το μήκος του σπιτιού σας στο ιστολόγιό σας, κάποιος που διαφωνεί με την ανάρτησή σας θα μπορούσε να έρθει και να χτυπήσει στην πόρτα σας. Ή αν γράφετε πάντα το ιστολόγιό σας από ένα καφενείο 3 μίλια μακριά από το σπίτι σας, ένας κλέφτης θα μπορούσε να καταλάβει ότι δεν είστε στο σπίτι από τους geotags σας και ληστεύστε το σπίτι σας.

Το ωραίο πράγμα για geotags είναι ότι πρέπει μόνο να είστε τόσο συγκεκριμένοι όσο αισθάνεστε άνετοι με το να είστε. Για παράδειγμα, τα γεωγραφικά σήματα που ανέφερα παραπάνω στο δείγμα των μετα-ετικετών είναι για το μέρος όπου ζουν. Αλλά είναι για την πόλη και ακτίνα γύρω από 100 χιλιόμετρα γύρω από την τοποθεσία μου. Αισθάνομαι άνετα με την αποκάλυψη αυτού του επιπέδου ακρίβειας όσον αφορά την τοποθεσία μου, καθώς θα μπορούσε να είναι σχεδόν οπουδήποτε στο νομό. Δεν θα αισθάνθηκα άνετα με την παροχή ακριβούς γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους του σπιτιού μου, αλλά οι geotags δεν απαιτούν να το κάνω.

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου στον Ιστό, πιστεύω ότι οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής που σχετίζονται με τη γεωγραφική σήμανση μπορούν εύκολα να μετριαστούν εάν εσείς, ο πελάτης, αφιερώσετε χρόνο να σκεφτείτε τι κάνετε και να μην αισθάνεστε άνετοι. Το πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα δεδομένα τοποθεσίας καταγράφονται για σας χωρίς να το γνωρίζετε σε πολλές περιπτώσεις. Το κινητό σας τηλέφωνο παρέχει δεδομένα θέσης στους πύργους κυψελών κοντά σε αυτό. Όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πού αποστάλθηκε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ο.κ Η γεωγραφική σήμανση σας δίνει λίγο περισσότερο έλεγχο. Και αν χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα όπως το FireEagle, θα είστε σε θέση να ελέγξετε ποιος γνωρίζει την τοποθεσία σας, πόσο συγκεκριμένα μπορούν να μάθουν την τοποθεσία σας και τι μπορούν να κάνουν με αυτές τις πληροφορίες.