Εικόνες RAW στο Photoshop

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή RAW της φωτογραφικής μηχανής του Photoshop για να μετατρέψετε εικόνες RAW

Αν είστε σοβαροί στη φωτογραφία σας, αργά ή γρήγορα θα θελήσετε να αρχίσετε να εργάζεστε με εικόνες RAW. Έχουμε εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μορφής RAW στο παρελθόν, οπότε τώρα θα δούμε πώς να δουλέψουμε με εικόνες RAW στο Photoshop.

Η μορφή RAW έχει ένα νόημα που ταιριάζει σχεδόν με το όνομά της: Η εικόνα μορφής RAW είναι κάτι που δεν είναι επεξεργασμένο - με άλλα λόγια, ακατέργαστο. Δεν μπορεί επίσης να διαβαστεί από τον υπολογιστή σας. Για να μπορέσει ο υπολογιστής σας να επεξεργαστεί τις πληροφορίες, πρέπει να μετατρέψετε τις εικόνες σας από μια μορφή RAW σε μια μορφή αναγνώσιμη (όπως TIFF ή JPEG ).

Όλες οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έρχονται με δικό τους λογισμικό, το οποίο προσφέρει βασικά εργαλεία μετατροπής. Ωστόσο, για τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα απεικόνισης. Ένα από τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι το Adobe Photoshop, το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι.

Η πλήρης έκδοση είναι εξαιρετικά ακριβή, αλλά η Adobe κάνει μια φθηνότερη έκδοση για ενθουσιώδες που ονομάζεται Adobe Photoshop Elements. Ανάλογα με την έκδοση που επιλέξατε, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ $ 60 και $ 120 για αυτό. Υπάρχουν και άλλα (ελεύθερα!) Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών , αλλά εδώ θα επικεντρωθούμε στο Photoshop.

Νέες εκδόσεις των στοιχείων φέρουν ένα εσωτερικό πρόγραμμα - "Bridge" για χρήστες Mac και "Organizer" για χρήστες Windows - που μετατρέπει εικόνες RAW. Το πρόγραμμα μετατροπής προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα απλό εργαλείο μετατροπής. Μπορείτε να κάνετε πολλές αλλαγές στις εικόνες σας, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να μάθετε ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσετε και πώς να τα αξιοποιήσετε καλύτερα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες συμβουλές για τη μετατροπή εικόνων RAW σε Photoshop Elements και χρησιμοποιώντας την πρόσθετη εφαρμογή Camera Raw.

Προφανώς, υπάρχει ένα εκατομμύριο και ένα ακόμη πράγματα που μπορεί να κάνει η Camera Raw, αλλά αυτά είναι αυτά που θα κάνουν τις περισσότερες βελτιώσεις στις εικόνες σας ως φωτογράφοι. Πιστεύω ότι το τέχνασμα με το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών είναι να εφαρμόζετε πάντοτε λεπτές τεχνικές έτσι ώστε η εικόνα σας να είναι ακόμα πιστευτή ως φωτογραφία.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές, και ελπίζουμε ότι δεν θα πάει στραβά!