Πότε θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα με βάση την ιστοσελίδα;

Οι βάσεις δεδομένων παρέχουν ισχύ και ευελιξία για πολλούς τύπους ιστότοπων

Μπορεί να έχετε διαβάσει άρθρα παρόμοια με το Beyond CGI στο ColdFusion, τα οποία εξηγούν τον τρόπο δημιουργίας ιστότοπων με πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, αλλά συχνά τα άρθρα δεν αναφέρονται λεπτομερώς για το λόγο που μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων με βάση την τοποθεσία ή τι πλεονεκτήματα μπορεί να είναι.

Τα πλεονεκτήματα μιας ιστοσελίδας της βάσης δεδομένων

Το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε μια βάση δεδομένων και παραδίδεται σε ιστοσελίδες (σε αντίθεση με το περιεχόμενο που είναι σκληρό κωδικοποιημένο στο HTML κάθε μεμονωμένης σελίδας) επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία σε έναν ιστότοπο. Επειδή το περιεχόμενο αποθηκεύεται σε μια κεντρική τοποθεσία (η βάση δεδομένων), κάθε αλλαγή σε αυτό το περιεχόμενο αντανακλάται σε κάθε σελίδα που χρησιμοποιεί το περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειριστείτε ευκολότερα έναν ιστότοπο, επειδή μια μόνο αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει εκατοντάδες σελίδες, αντί να χρειάζεται να επεξεργαστείτε χειροκίνητα κάθε μία από αυτές τις σελίδες.

Τι είδους πληροφορίες είναι κατάλληλη για μια βάση δεδομένων;

Με κάποιους τρόπους, οι πληροφορίες που παρέχονται σε μια ιστοσελίδα θα ήταν κατάλληλες για μια βάση δεδομένων, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ταιριάζουν καλύτερα από άλλα:

Όλοι αυτοί οι τύποι πληροφοριών μπορούν να εμφανιστούν σε μια στατική τοποθεσία Web - και αν έχετε λίγη ποσότητα πληροφοριών και χρειάζεστε μόνο αυτές τις πληροφορίες σε μία σελίδα, τότε μια στατική σελίδα θα είναι σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος για να την εμφανίσετε. Εάν, ωστόσο, έχετε μεγάλο αριθμό πληροφοριών ή εάν θέλετε να εμφανίσετε τις ίδιες πληροφορίες σε πολλαπλά σημεία, μια βάση δεδομένων καθιστά πολύ πιο εύκολη τη διαχείριση αυτού του ιστοτόπου με την πάροδο του χρόνου.

Πάρτε αυτό το site, για παράδειγμα.

Η τοποθεσία Web Design στο About.com έχει ένα μεγάλο αριθμό συνδέσμων σε εξωτερικές σελίδες. Οι σύνδεσμοι χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες, αλλά ορισμένοι σύνδεσμοι είναι κατάλληλοι σε πολλές κατηγορίες. Όταν άρχισα να κτίζω τον ιστότοπο, βάζω αυτές τις σελίδες συνδέσεων με το χέρι, αλλά όταν έφτασα σε σχεδόν 1000 συνδέσμους, όλο και πιο δύσκολο να διατηρηθεί ο ιστότοπος και ήξερα ότι καθώς ο ιστότοπος αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, αυτή η πρόκληση θα γίνει ποτέ μεγαλύτερη. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, πέρασα ένα σαββατοκύριακο, τοποθετώντας όλες τις πληροφορίες σε μια απλή βάση δεδομένων της Access που θα μπορούσε να την παραδώσει στις σελίδες του ιστότοπου.

Τι κάνει αυτό για μένα;

  1. Είναι πιο γρήγορα να προσθέσετε νέους συνδέσμους
    1. Όταν δημιουργώ τις σελίδες, συμπληρώσω μια φόρμα για να προσθέσω νέους συνδέσμους.
  2. Είναι ευκολότερο να διατηρηθούν οι σύνδεσμοι
    1. Οι σελίδες δημιουργούνται από το ColdFusion και περιλαμβάνουν τη "νέα" εικόνα με την ημερομηνία που είναι ενσωματωμένη στη βάση δεδομένων όταν αυτή η εικόνα θα αφαιρεθεί.
  3. Δεν χρειάζεται να γράψω το HTML
    1. Ενώ γράφω κώδικα HTML όλη την ώρα, είναι πιο γρήγορο αν το κάνει αυτό για μένα. Αυτό μου δίνει το χρόνο να γράψω άλλα πράγματα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι η ίδια η ιστοσελίδα μου δεν έχει πρόσβαση σε βάση δεδομένων. Έτσι, οι σελίδες δεν παράγονται δυναμικά. Αυτό σημαίνει ότι αν προσθέσω νέους συνδέσμους σε μια σελίδα, δεν θα τα δείτε μέχρι να δημιουργήσω τη σελίδα και να την ανεβάσω στον ιστότοπο. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν θα ήταν αληθινό, αν ήταν ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα βάσης δεδομένων Web, κατά προτίμηση ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή διαχείρισης περιεχομένου .

Μια σημείωση σχετικά με τις πλατφόρμες CMS (Content Management System)

Σήμερα, πολλές τοποθεσίες Web είναι χτισμένες σε πλατφόρμες CMS όπως το WordPress, το Drupal, το Joomla ή το ExpressionEngine. Όλες αυτές οι πλατφόρμες χρησιμοποιούν μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση και την παράδοση στοιχείων σε τοποθεσίες Web. Ένα CMS μπορεί να σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης βάσης δεδομένων με βάση τη βάση δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να προσπαθείτε να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε πρόσβαση σε βάση δεδομένων σε έναν ιστότοπο μόνοι σας. Οι πλατφόρμες CMS περιλαμβάνουν ήδη αυτή τη σύνδεση, καθιστώντας την αυτοματοποίηση του περιεχομένου σε διάφορες σελίδες εύκολη.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard