Πώς να διαγράψετε ή να μετακινήσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χύδην σε ένα iPhone

Διαχειριστείτε το iPhone σας για να εξοικονομήσετε χρόνο

Είναι εύκολο να διαγράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν θέλετε να καταργήσετε μόνο μερικούς, αλλά διαγράφοντας αρκετές ταυτόχρονα, μπορεί να ενοχληθεί, εκτός και αν το κάνετε μαζικά, ειδικά εάν είστε σε smartphone. Το ίδιο ισχύει και για τα κινούμενα μηνύματα: Μπορείτε να μετακινήσετε δεκάδες ταυτόχρονα επιλέγοντας περισσότερες από μία κάθε φορά.

Είτε πρόκειται για μια ποικιλία ανεπιθύμητων μηνυμάτων που θέλετε να μεταφέρετε στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είτε για το πλήθος των ενημερωτικών δελτίων που γεμίζουν τα εισερχόμενά σας, το iOS καθιστά αρκετά εύκολο να μετακινήσετε ή να διαγράψετε περισσότερα από ένα μηνύματα κάθε φορά.

Μετακίνηση ή διαγραφή μηνυμάτων μαζικά με το iOS Mail

  1. Πατήστε έναν από τους λογαριασμούς email σας στην εφαρμογή Mail για να ανοίξετε τα εισερχόμενά της.
  2. Πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  3. Πατήστε όλα τα μηνύματα που θέλετε να μετακινήσετε ή να διαγράψετε. Βεβαιωθείτε ότι ο μπλε έλεγχος εμφανίζεται στο πλάι του μηνύματος, έτσι ώστε να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι έχει επιλεγεί.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να κάνετε κλικ σε περισσότερα μηνύματα. Αγγίξτε ξανά το μήνυμα, εάν θέλετε να την αποεπιλέξετε.
  5. Επιλέξτε το Κάδος απορριμμάτων στο κάτω μέρος της οθόνης για να στείλετε αυτά τα μηνύματα στον κάδο απορριμμάτων.
    1. Για να τα μετακινήσετε, επιλέξτε Μετακίνηση και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα φάκελο όπου θα πρέπει να μεταβείτε. Για να επισημάνετε το μήνυμα ως ανεπιθύμητο , μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο Mark > Move to Junk .

Συμβουλή: Μπορείτε να διαγράψετε κάθε μήνυμα σε ένα φάκελο ταυτόχρονα, εάν προτιμάτε να μην ασχοληθείτε με την επιλογή κάθε μηνύματος ξεχωριστά, εκτός εάν εκτελείτε iOS 11. Σε μια μη δημοφιλή κίνηση, η Apple κατάργησε την επιλογή Διαγραφή όλων από την εφαρμογή "Αλληλογραφία".

Πώς να μετακινήσετε ή να διαγράψετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αυτόματα

Η εφαρμογή "Ηλ. Ταχυδρομείο" στο iOS δεν σας επιτρέπει να ρυθμίσετε φίλτρα email. Ένα φίλτρο, σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένας κανόνας που ισχύει για τα εισερχόμενα μηνύματα για να κάνει αυτόματα κάτι μαζί τους, όπως να τα διαγράψει ή να τα μετακινήσει σε διαφορετικό φάκελο.

Οι επιλογές φιλτραρίσματος που είναι διαθέσιμες από ορισμένους παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι προσβάσιμες από τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτήν την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού και να ρυθμίσετε αυτούς τους κανόνες, ώστε να ισχύουν στο διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια, όταν μεταφέρεται αυτόματα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα φάκελο "Παραγγελίες Online" ή "Οικογένεια", τα ίδια μηνύματα μετακινούνται σε αυτούς τους φακέλους στην εφαρμογή "Αλληλογραφία".

Η τεχνική για τη ρύθμιση των κανόνων email είναι λίγο διαφορετική για κάθε πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δείτε πώς να το κάνετε στο Gmail εάν χρειάζεστε βοήθεια.