Πώς να διορθώσετε: Το iPad μου είναι ζουμ ή Εμφανίζει ένα μεγεθυντικό φακό

Τι να κάνετε όταν το ζουμ σας iPad είναι κολλημένο

Οι δυνατότητες προσβασιμότητας του iPad περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μεγέθυνσης του iPad στην οθόνη, γεγονός που θα κάνει τα εικονίδια να φαίνονται πολύ μεγαλύτερα. Η λειτουργία ζουμ μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση ενός τετραγώνου μεγεθυντικού φακού στην οθόνη, η οποία έχει το ίδιο αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγαλύτερα εικονίδια ή κείμενο.

Αν έχετε αποτυχημένη όραση, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι ένα πραγματικό όφελος για τη χρήση του iPad. Ακόμα κι αν έχετε καλή όραση αλλά το μικρότερο κείμενο γίνεται λίγο ασαφές, το χαρακτηριστικό ζουμ μπορεί να είναι πρακτικό. Αλλά για εκείνους με καλή όραση, να πάρει το χαρακτηριστικό zoom του iPad κολλημένο επάνω μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικό, αν δεν ξέρετε πώς να το διορθώσετε.

Η λειτουργία ζουμ του iPad μπορεί να ρυθμιστεί με πολλούς τρόπους, επομένως θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς τρόπους για να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Διπλό Πατήστε την οθόνη iPad με τρία δάκτυλα

Αυτό είναι ακριβώς όπως το διπλό κτύπημα της οθόνης, αλλά θα χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα το δείκτη σας, τα μεσαία και δακτυλικά δαχτυλίδια. Έτσι ενεργοποιείται και απενεργοποιείται η λειτουργία ζουμ. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ζουμ στις ρυθμίσεις του iPad για να μην ξανασυμβεί. Οι ρυθμίσεις προσβασιμότητας βρίσκονται στη γενική ενότητα των ρυθμίσεων του iPad.

Τρία κλικ στο κουμπί Αρχική

Οι ρυθμίσεις προσβασιμότητας έχουν επίσης συντόμευση για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών. Αυτή η συντόμευση ενεργοποιείται με τριπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα. Εάν το τριπλό κλικ έχει διαμορφωθεί για μεγέθυνση στο iPad, μπορείτε να σμικρύνετε χρησιμοποιώντας ένα τρίπτυχο κλικ. Αυτός είναι ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι εμπλέκουν κατά λάθος το ζουμ. Μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας.

Αν καμία από αυτές δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να αυξήσετε το μέγεθος

Η λειτουργία μεγέθυνσης του iPad είναι διαφορετική από τη χειρονομία τσίμπημα-ζουμ . Η μεγέθυνση σε ολόκληρη την οθόνη ή η ανάδυση ενός μεγεθυντικού φακού προορίζεται για όσους έχουν πολύ κακή όραση. Ωστόσο, μερικές εφαρμογές, όπως το Safari, μας επιτρέπουν να τσακίζουμε-ζουμ για να κάνετε ζουμ σε μια ιστοσελίδα ή μια εικόνα. Αν η οθόνη εξακολουθεί να μην έχει σμίκρυνση, τοποθετήστε τον αντίχειρα και το δάκτυλό σας στην οθόνη με τον αντίχειρα και το δάχτυλο να αγγίζει σαν να πιέζετε την οθόνη. Στη συνέχεια, μετακινήστε απλά τα δάχτυλά σας, ενώ η άκρη του δακτύλου σας και η άκρη του αντίχειρα αγγίζουν ακόμα την οθόνη. Αυτή η έξοδος θα σμικρύνει την οθόνη αν έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία τσιμπήματος-ζουμ.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ζουμ

Φυσικά, μπήκατε σε αυτό το χάος έχοντας ενεργοποιήσει τη λειτουργία ζουμ στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Ένας εύκολος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα και να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει είναι απλά να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Τόσο πώς το κάνετε;

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με ζουμ;

Εάν έχετε πολύ καλή όραση, είναι ευκολότερο απλά να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση, αλλά εάν μερικές φορές βρίσκετε το κείμενο στην οθόνη θολή, μπορείτε να δοκιμάσετε απλά τη ρύθμιση του ζουμ για να είναι πιο χρήσιμη. Μερικές ρυθμίσεις που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό είναι η ρύθμιση Έξυπνη πληκτρολόγηση, η οποία αν είναι ενεργοποιημένη, επιτρέπει την προβολή του πληκτρολογίου οθόνης χωρίς να μεγεθύνεται ακόμη και αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ζουμ, Η ορατότητα αναμονής, η οποία καθορίζει το μέγεθος του ελεγκτή ζουμ εμφανίζεται όταν η λειτουργία δεν είναι σε χρήση και την περιοχή ζουμ, η οποία σας επιτρέπει να μεταβείτε από ένα ζουμ πλήρους οθόνης σε ένα παράθυρο ζουμ παρόμοιο με το να έχετε ένα μεγεθυντικό φακό στην οθόνη.