Μάθετε να λέτε τη διαφορά μεταξύ Motion και Classic Tweens

Πριν από το Flash CS4 υπήρχαν tweens motion και tweens σχήμα - αλλά τώρα CS4 και CS5 εισάγουν κλασικά tweens. Ποιά είναι η διαφορά?

Μια κίνηση tween ζωντανεύει τα σύμβολα που κινούνται στο διάστημα? όταν δημιουργείτε μια tween motion, τότε μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε πλαίσιο στο tween, να μετακινήσετε το σύμβολο σε αυτό το πλαίσιο και να παρακολουθήσετε Flash δημιουργώντας αυτόματα μια διαδρομή κίνησης animating τα πλαίσια μεταξύ αυτού του πλαισίου και του επόμενου κλειδιού. Οποιοδήποτε πλαίσιο στο οποίο μετακινήσατε χειροκίνητα το σύμβολο συμπλήρωσης γίνεται ένα βασικό πλαίσιο. Το σχήμα tweens, από την άλλη πλευρά, πραγματοποιεί στρεβλώσεις σε σχήμα μη σύμβολο / διανυσματικά γραφικά.

Εάν δημιουργήσετε ένα σχήμα σε ένα βασικό πλαίσιο και ένα άλλο σχήμα σε ένα άλλο βασικό πλαίσιο, μπορείτε να συνδέσετε αυτά τα δύο σχήματα με ένα συμπληρωματικό σχήμα. Το tween θα εκτελέσει οποιουσδήποτε υπολογισμούς και morphs που χρειάζονται για να μεταμορφώσουν το πρώτο σχήμα στο δεύτερο. Ένα κλασικό tween λειτουργεί με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα παλιά tweens motion , στις εκδόσεις CS3 και νωρίτερα. Σε αυτό το είδος κίνησης tween, θα πρέπει να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο όλα τα βασικά σας πλαίσια και να συνδέσετε όλα αυτά με tweens motion που ακολουθούν το σημείο Α στο σημείο Β.

Έτσι, βασικά, ένα σχήμα tween είναι ένα tween μετασχηματισμού, ενώ ένα tween motion / classic tween επηρεάζει τη θέση και την περιστροφή.