Τι είναι ένα αρχείο MPL;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MPL

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MPL είναι ένα αρχείο αναπαραγωγής AVCHD. Ως αρχεία λίστας αναπαραγωγής, δεν είναι οι πραγματικές εγγραφές που έγιναν με τη βιντεοκάμερά σας ή άλλη συσκευή εγγραφής βίντεο. Είναι απλώς μια αναφορά στα πραγματικά βίντεο, τα οποία είναι πιθανώς τα αρχεία .MTS που πρέπει να δείτε επίσης.

Η μορφή αρχείου MPL χρησιμοποιείται επίσης για αρχεία υποτίτλων MPL2. Αυτά είναι αρχεία κειμένου που περιέχουν υπότιτλους για την αναπαραγωγή πολυμέσων κατά την αναπαραγωγή βίντεο.

Ένα αρχείο HotSauce Graphics είναι μια λιγότερο κοινή μορφή που χρησιμοποιεί την επέκταση MPL.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MPL

Τα αρχεία MPL που αποθηκεύονται ως αρχεία λίστας αναπαραγωγής μπορούν να ανοίξουν με τα προϊόντα Roxio Creator και CyberLink PowerDVD, καθώς και δωρεάν με MPC-HC, VLC, BS.Player. Δεδομένου ότι η μορφή είναι σε XML , θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να δείτε τις διαδρομές αρχείων όπου βρίσκονται τα αρχεία πολυμέσων.

Συμβουλή: Τα αρχεία MPL συνήθως αποθηκεύονται στη συσκευή κάτω από το φάκελο \ AVCHD \ BDMV \ PLAYLIST \ .

Ενώ οι συντάκτες κειμένων μπορούν να ανοίξουν τα αρχεία υποτίτλων MPL2 για να διαβάσουν τους υποτίτλους χειροκίνητα, η πιο πρακτική χρήση είναι σε προγράμματα όπως το MPC-HC, ώστε να εμφανίζονται μαζί με ένα αντίστοιχο βίντεο. Να θυμάστε ότι αυτά είναι απλά αρχεία κειμένου που εμφανίζουν κείμενο με βάση τα timestamps. δεν είναι τα ίδια τα αρχεία βίντεο.

Αν και τα αρχεία MPL μπορούν να επεξεργαστούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, το Edit Subtitle είναι ένα παράδειγμα ενός επεξεργαστή MPL που είναι ειδικά σχεδιασμένος για επεξεργασία υποτίτλων.

Τα αρχεία HotSauce Graphics ενδέχεται να σχετίζονται με το μη κυκλοφορούν και τερματισμένο πειραματικό λογισμικό Mac με το ίδιο όνομα.

Σημείωση: Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει χρησιμοποιώντας τις παραπάνω προτάσεις, ενδέχεται να έχετε να αντιμετωπίσετε ένα αρχείο διαφορετικής μορφής που μοιάζει με ένα αρχείο .MPL, όπως το WPL (Playlist του Windows Media Player).

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MPL, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MPL, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MPL

Δεδομένου ότι τα αρχεία αναπαραγωγής AVCHD δεν περιέχουν πραγματικά αρχεία πολυμέσων, δεν μπορείτε να μετατρέψετε MPL απευθείας σε MP3 , MP4 , WMV , MKV ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ήχου ή βίντεο. Αν θέλετε να μετατρέψετε τα πραγματικά αρχεία πολυμέσων σε διαφορετική μορφή, μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία MTS (ή οποιαδήποτε μορφή έχουν τα αρχεία πολυμέσων) με έναν από αυτούς τους δωρεάν μετατροπείς αρχείων .

Τα αρχεία MPL που χρησιμοποιούνται για τους υπότιτλους μπορούν να μετατραπούν σε SRT χρησιμοποιώντας το μετατροπέα SRT. Το πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων που αναφέρθηκε παραπάνω μπορεί επίσης να μετατρέψει τα αρχεία MPL σε μια τεράστια ποικιλία μορφών υπότιτλων. Όπως τα αρχεία αναπαραγωγής AVCHD που είναι μόνο έγγραφα κειμένου, δεν μπορείτε να μετατρέψετε το MPL σε MP4 ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή βίντεο.

Σημείωση: Η μετατροπή MPL σε MPG μπορεί να αναφέρεται στη μετατροπή μεταξύ μιλίων ανά λίτρο και μιλίων ανά γαλόνι, κανένα από τα οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις μορφές αρχείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αριθμομηχανή μετατροπής για να κάνετε τα μαθηματικά για εσάς.

Περισσότερες πληροφορίες για αρχεία υποτίτλων MPL2

Αυτή η μορφή υποτίτλων χρησιμοποιεί αγκύλες και δεκατάλεπτα. Για παράδειγμα, για να εξηγήσουμε ότι το κείμενο των υπότιτλων πρέπει να εμφανιστεί στα 10,5 δευτερόλεπτα και μετά να εξαφανιστεί 15,2 δευτερόλεπτα αργότερα, γράφεται ως [105] [152] .

Πολλές γραμμές κειμένου έχουν ρυθμιστεί με ένα σπάσιμο γραμμής όπως [105] [152] Πρώτη γραμμή | Δεύτερη γραμμή .

Οι υπότιτλοι μπορούν να είναι πλάγια με μια προς τα εμπρός κάθετο, όπως έτσι: [105] [152] / Πρώτη γραμμή | Δεύτερη γραμμή . Ή, για να κάνετε το δεύτερο κρισίμο: [105] [152] Πρώτη γραμμή | / Δεύτερη γραμμή . Το ίδιο μπορεί να γίνει και στις δύο γραμμές για να κάνουν και οι δύο να εμφανίζονται με πλάγια γραφή.

Η αρχική μορφή αρχείου χρησιμοποίησε πλαίσια για τη ρύθμιση των χρονικών ορίων υποτίτλων, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε δεκάδες δευτερόλεπτα στη δεύτερη έκδοση.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία MPL

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MPL και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.