Πού είναι το iPhone;

Όποιος έχει αγοράσει ένα iPod, iPhone ή άλλο προϊόν της Apple, έχει δει τη σημείωση στη συσκευασία της εταιρείας ότι τα προϊόντα της έχουν σχεδιαστεί στην Καλιφόρνια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατασκευάζονται εκεί. Η απάντηση στην ερώτηση για το πού κατασκευάζεται το iPhone δεν είναι απλή.

Συναρμολογημένα εναντίον Κατασκευασμένα

Όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε πού κατασκευάζει η Apple τις συσκευές της, υπάρχουν δύο βασικές έννοιες που ακούγονται παρόμοιες, αλλά είναι στην πραγματικότητα διαφορετικές: η συναρμολόγηση και η κατασκευή.

Η κατασκευή είναι η διαδικασία κατασκευής των στοιχείων που μπαίνουν στο iPhone. Ενώ η Apple σχεδιάζει και πωλεί το iPhone, δεν κατασκευάζει τα εξαρτήματά της. Αντ 'αυτού, η Apple χρησιμοποιεί σε κατασκευαστές από όλο τον κόσμο για να παραδώσει μεμονωμένα εξαρτήματα. Οι κατασκευαστές ειδικεύονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα - οι ειδικοί της φωτογραφικής μηχανής κατασκευάζουν το συγκρότημα φακών και φωτογραφικών μηχανών, οι ειδικοί στην οθόνη κατασκευάζουν την οθόνη κ.λπ.

Η συναρμολόγηση, από την άλλη πλευρά, είναι η διαδικασία λήψης όλων των επιμέρους στοιχείων που κατασκευάστηκαν από εξειδικευμένους κατασκευαστές και το συνδυασμό τους σε ένα τελικό, λειτουργικό iPhone.

Οι κατασκευαστές εξαρτημάτων του iPhone

Δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες μεμονωμένων εξαρτημάτων σε κάθε iPhone, δεν είναι δυνατόν να καταχωρήσετε σε λίστα όλους τους κατασκευαστές των οποίων τα προϊόντα βρίσκονται στο τηλέφωνο. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να καταγράψουμε ακριβώς πού παράγονται αυτά τα στοιχεία (ειδικά επειδή μερικές φορές μια εταιρεία κατασκευάζει το ίδιο στοιχείο σε πολλά εργοστάσια). Μερικοί από τους προμηθευτές βασικών ή ενδιαφερόντων εξαρτημάτων για τα iPhone 5S, 6 και 6S ( σύμφωνα με το IHS και Macworld) και όπου λειτουργούν, περιλαμβάνουν:

Οι συναρμολογητές του iPhone

Τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από τις εταιρείες αυτές σε όλο τον κόσμο αποστέλλονται τελικά σε δύο μόνο εταιρείες για να συναρμολογηθούν σε iPods, iPhones και iPads. Οι εταιρείες αυτές είναι η Foxconn και η Pegatron, οι οποίες εδρεύουν στην Ταϊβάν.

Τεχνικά, η Foxconn είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας. το επίσημο όνομα της εταιρείας είναι η Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Apple στην κατασκευή αυτών των συσκευών. Σήμερα συναρμολογεί την πλειοψηφία των iPhones της Apple στην τοποθεσία Shenzen της Κίνας, αν και η Foxconn διατηρεί εργοστάσια σε χώρες του κόσμου, όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, η Τσεχία, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και οι Φιλιππίνες.

Το Pegatron είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στη διαδικασία συναρμολόγησης iPhone. Εκτιμάται ότι έχτισε περίπου το 30% των παραγγελιών του iPhone 6 στις κινεζικές εγκαταστάσεις της.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η απάντηση στο ερώτημα του πού γίνεται το iPhone δεν είναι απλή. Μπορεί να βράσει κάτω στην Κίνα, δεδομένου ότι όλα αυτά τα εξαρτήματα συναρμολογούνται και προέρχονται από τις τελικές συσκευές εργασίας, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια πολύπλοκη, χρωματική προσπάθεια σε όλο τον κόσμο για την κατασκευή όλων των τμημάτων που εξελίσσονται σε ένα iPhone.