Ζωντανή ψυχαγωγία στο Simpsons και αργά τη νύχτα με τον Stephen Colbert

Αν τυχαίνει να πιάσετε αυτό το επεισόδιο του The Simpsons από το παρελθόν της Κυριακής, αντιμετωπίζατε τον Όμηρο, κάνοντας ζωντανές κλήσεις στον αέρα και απαντώντας σε ερωτήσεις θεατών. Ήταν ένα πολύ όμορφο μικρό τέχνασμα, και ένα παρόμοιο έχει βρεθεί στην Late Night με τον Stephen Colbert αν και με διαφορετική συστροφή. Πώς λοιπόν έκαναν το ζωντανό animation;

Χρησιμοποιώντας το νέο και συνεχώς αναπτυσσόμενο πρόγραμμα Adobe Character Animator σε συνδυασμό με το Adobe After Effects , αυτό είναι το πώς. Ο χαρακτήρας Animator σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας και να τον ζωντανέψετε χρησιμοποιώντας ένα βίντεο του ηθοποιού σας. Κάνετε τον χαρακτήρα σας και τα περιουσιακά του στοιχεία και τότε ο Character Animator θα παρακολουθήσει αυτό που κάνετε και θα το μιμείται αυτό όσο καλύτερα μπορεί.

Πόσο ζωντανή κινηματογράφηση λειτούργησε στο The Simpsons

Πώς το χρησιμοποίησαν οι The Simpsons για το τμήμα τους; Δεν το χρησιμοποίησαν αρκετά όπως το ίδιο το hypes, αντί να το παρακολουθήσουν ο Dan Castellaneta (η φωνή του Ομήρου) για τις κινήσεις του animation απλά τον άκουγαν. Ο χαρακτήρας Animator άκουσε τη φωνή του και έκανε μια πολύ καλή δουλειά να προσπαθεί να συγχρονίσει το χείλος μαζί με αυτό που λέει, αν και παρατήρησα ότι έπρεπε να μιλήσει λίγο πιο αργά από το συνηθισμένο για να ταιριάζει.

Για το animation του Ομήρου, δημιούργησαν ένα σύνολο προεπιλογών που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν από τον David Silverman, έναν μακροπρόθεσμο σκηνοθέτη στην εκπομπή. Οπότε όταν ο Όμηρος αναβοσβήνει, γυρίζει το κεφάλι του ή σηκώνει το χέρι του, αυτό συμβαίνει επειδή ο David Silverman πυροδότησε το κομμάτι του κονσερβοποιημένου animation. Τα άλλα μέλη του cast που περπατούσαν και πέραζαν με παρόμοιο τρόπο, παρόλο που αυτά δεν ελέγχονταν ζωντανά: απλά ανατέθηκαν πότε πρέπει να συνεχίσουν.

Κινούμενοι λοιπόν τους χαρακτήρες αλλού και φέρνοντάς το στο Character Animator, τους επέτρεψαν να κρατήσουν τη σωστή εμφάνιση και αίσθηση να ταιριάζουν με αυτό της υπόλοιπης παράστασης. Σε αντίθεση με το The Simpsons, όμως, το The Late Show με τον Stephen Colbert χρησιμοποίησε το Adobe Character Animator πολύ πιο έξω από το κουτί.

Ζωντανή κίνηση στον Colbert

Τα τρυπήματα Trump με κινούμενα σχέδια χρησιμοποιούν την ικανότητα του Adobe Character Animator να παρακολουθεί ζωντανές επιδόσεις και να μιμείται τον ηθοποιό για το κινούμενο σχέδιο, καθώς και μερικά πλήκτρα που αλλάζουν θέση. Μπορείτε να δείτε ότι στο κλιπ Colbert ο χαρακτήρας είναι πολύ πιο ελαστικός από ό, τι στον clip του Simpsons. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το Character Animator ξεκινάει από ένα βίντεο, χρησιμοποιεί squash και τεντώσει για να προσομοιώσει πολλά animation. Κάπως παρόμοια με το Simpsons μπορείτε να δείτε ότι έχουν μερικές στάσεις που έχουν ανατεθεί στον χαρακτήρα τους, παρόλο που μεταβαίνουν περισσότερο σε αυτή τη στάση απ 'ό, τι ζωντανεύουν σε αυτό που θέτουν σαν το Simpsons.

Αν κοιτάξετε επίσης στο κλιπ Colbert, μπορείτε να δείτε το συγχρονισμό των χειλιών από το Character Animator αρχίζοντας να καταρρέει όταν ο ηθοποιός φωνής μιλά γρήγορα ή φωνάζοντας. Καταλήγει να είναι ακριβώς το στόμα του χαρακτήρα ανοιχτό παρά να εξομαλύνει το συγχρονισμό των χειλιών.

Το κομμάτι του Simpsons ξεκινά λίγο πιο σκληρά από τα τμήματα του Colbert. Το ερώτημα του τηλεφώνου και οι απαντήσεις είναι πάντα περίεργες και κάπως αμήχανες και η ισορροπία μεταξύ του χειρισμού αυτού και του χειρισμού της κινούμενης εικόνας απλώς δεν έμοιαζε να δημιούργησε ροή για τον θεατή να ακολουθήσει. Νομίζω ότι τα κομμάτια Colbert είναι πολύ πιο εύκολο να μπει σε θεατή αφού υπάρχει περισσότερη φυσική ροή μεταξύ του χαρακτήρα Trump και του Colbert, μπορούν να αντιδρούν ο ένας στον άλλο πιο εύκολα από τους ανθρώπους στο τηλέφωνο.

Και τα δύο τμήματα που ανοίγουν ωστόσο δείχνουν μια νέα τεχνική που επιτρέπει κάποιους πραγματικά διασκεδαστικούς αυτοσχεδιασμούς μαζί με μια περισσότερο τυποποιημένη παρουσίαση. Ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποίησε - η ζωγραφική και η κίνηση των ακολουθιών εκτός του Animator και η χρήση του αυστηρά για το συγχρονισμό των χειλιών - μπορεί να είναι ο τρόπος για να απαλλαγείτε από τα εντυπωσιακά After Effects / computer-y αισθήματα που είναι αισθητά στον Stephen Colbert bits.

Ας ελπίσουμε ότι το Adobe Character Animator συνεχίζει να βελτιώνεται και να βασίζεται σε αυτό που έχει τη δυνατότητα να κάνει τώρα. Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να κάνεις μια πολύ στυλιζαρισμένη μορφή κωμωδίας, μια από τις οποίες θα μπορούμε να δούμε όλο και περισσότερο, ειδικά τώρα που οι δύο μεγάλες επωνυμίες έχουν κάνει κάτι τέτοιο.